به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، دلبر نیروشک دکتری روانشناسی در همایش «تحکیم بنیان خانواده و نقش زن» که امروز سهشنبه 5 اسفند سال جاری در تالار ایوان شمس برگزار شد گفت: نشان دادن جایگاه زن در پیشبرد اهداف اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی، نقش توسعه محور زن در جامعه، فعال کردن قابلیتهای زنان در عرصههای گوناگون و شناساندن زنان به عنوان سرمایه اجتماعی در جامعه ملی و بینالمللی اهداف برگزاری این همایش است.
وی افزود: سرمایه اجتماعی و زن، نقش عدالت جنسیتی در استحکام خانواده، زن و مدیریت خانواده، معنویت و خانواده متعالی، ازدواج، خانواده تکوالد، خانواده و اقتصاد، تحکیم بنیان خانواده و خانوادههای شهدا و ایثارگران و سیاستهای افزایش جمعیت، محورهای همایش است.
دبیر همایش «تحکیم بنیان خانواده و نقش زن» ادامه داد: گروه هدف این همایش، دانشجویان همه رشتهها مانند مدیریت، مطالعات زنان، روانشناسی و علوم تربیتی و همچنین مشاوران، مدرسان و پژوهشگران از سازمانهای دولتی و مجموعه های متولی، دفتر امور زنان و خانواده آموزش و پرورش، دفتر امور زنان و معاونت اجتماعی شهرداری و NGOهای فعال در حوزه زنان و کارآفرینی و غیره هستند.
نرگس معدنیپور مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران نیز در این همایش درباره وضع موجود راهکارهای بهبود و اقدامات انجام شده درباره زنان و تحکیم بنیان خانواده گفت: تغییر سبک زندگی خانواده، نفوذ رسانهها و صنایع فرهنگ در خانوادهها، رشد آمار طلاق و آسیبهای اجتماعی، تحرک بالای جمعیتی، مهاجرت، وجود عوامل مخاطرهآمیز شهری مانند خشونت برای خانوادهها، افزایش فشار ناشی از متغیرها و عوامل اقتصادی و جمعیتی مانند مسکن و شغل برای خانوادهها به ویژه زوجهای جوان، کمتحرکی بین خانوادهها به ویژه بانوان خانهدار، رشد بیماریهای نوپدید و وجود عوامل مخاطرهآمیز بهداشت روان و شیوع افسردگی به ویژه بین بانوان جزو چالشهای پیشروی خانواده در تهران است.
وی ادامه داد: گسترش فضاها و زیرساختهای دینی برای خانواده، رشد و گسترش محافل، کانونها و مجامع دینی، گسترش زیرساختهای فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و فراغتی، رشد خدمات و برنامههای فرهنگی - هنری و مشارکت و همیاریهای اجتماعی خانوادهها در سطح محلات، توسعه زیرساختها، خدمات و فرصتهای خوداشتغالی، حمایت از بانوان سرپرست خانوار در زمینه کارآفرینی در مناطق و محلات، وجود ظرفیتهای مناسب برای کسب و کارهای کوچک، رشد و بهبود شاخصهای بهداشت در بین خانوادهها، دسترسی خانوادهها به خدمات گوناگون آموزشی و فرهنگی در زمینه بهداشت روان در مراکز فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و بهبود آگاهی در زمینه سلامت روان بین خانوادهها جزو فرصتهایی است که در دست داریم.
معدنیپور تصریح کرد: بهبود و ارتقای مناسبات و روابط عاطفی، گسترش پیوندهای اجتماعی، بهبود سبک فرزندپروری، گسترش فرصتهای رشد و شکوفایی، تقویت بنیه اقتصادی، هدایت و اعتلای سبک زندگی، ارتقای بهداشت روان، هدایت و اعتلای الگوهای نقشی اعضای خانواده و توانمندسازی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در خانواده جزو کارکردهای زنان در تحکیم بنیان خانواده است.
وی افزود: ما باید علاوه بر نقش زنان به پدران و پسران نیز توجه کنیم تا پسران ما در آینده بتوانند نقش مؤثری در هدایت خانواده داشته باشند همچنین زنان باید با تربیت دختران خود آنها را برای آینده آماده کند.
مدیر کل امور بانوان شهرداری ادامه داد: ضعف مهارتهای لازم، تغییر سبک زندگی زنان، تغییر یا کمرنگ شدن در الگوی نقشی زنان، تغییر الگوهای زندگی خانوادگی و افزایش عوامل مخاطرهآمیز خانوادهها جزو موانع نقش زنان در تحکیم بنیان خانواده است.
وی اظهار داشت: آموزش و توانمندسازی زنان در زمینه تحکیم بنیان خانواده، ترویج سبک زندگی اسلامی - ایرانی بین زنان، فرهنگسازی در زمینه الگوهای کارآمدسازی و پایدار خانوادهها، کاهش عوامل مخاطرهآمیز و تقویت و تعمیق نقش مادری و همسری بین زنان میتواند جزو راهکارهای مؤثر در زمینه تحکیم بنیان خانوادهها باشد.
معدنیپور با اشاره به نقش حضرت زینب (س) گفت: دختران ما باید بدانند که چگونه باید برای برادران خود خواهری کنند.
وی تصریح کرد: پیشنهاد میکنیم تا NGO ها با برگزاری کارگاههای آموزشی برای زنان زمینه تقویت تحکیم آنها در بنیان خانواده را فراهم کند همچنین اجرای طرح و پروژههای توانمندسازی زنان، اجرای فعالیتهای فرهنگی برای جریانسازی در زمینه تقویت نقش زنان، تولید و توزیع محصولات فرهنگی و نمایشگاهی، حمایت از کانونها و گروههای همیاری اجتماعی و توسعه خدمات مشاورهای و مددکاری برای توانمندسازی زنان جزو پیشنهادات ما است.
وی خاطرنشان کرد: زن مدیر خانواده و مرد سرپرست و رئیس آن است باید دختران خود را آموزش دهیم تا مادران و همسران خوبی برای خانوادهها باشند و پسران نیز پدران خوبی برای آینده.
مهناز احمدی مشاور وزیر و مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش با تبریک میلاد حضرت زینب
(س) اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم برای شناخت بیشتر و الگوسازی حضرت زینب (س) تلاش وافری داشته باشیم و به نقش جاودانه ایشان در حماسه عاشورا بیش از پیش پرداخته شود.
در وصف ایشان میتوان گفت: کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود.
وی افزود: خانواده به عنوان ابتداییترین واحد اجتماعی نقش حساس و مهمی در شکلدهی به جامعه ایفا میکند، خانواده ابزار اصلی انسجام جامعه بوده و این کار را از طریق فعالیت اجتماعی خود انجام میدهد.
مشاور وزیر و مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: در جایی که خانوادهها ضعیف باشند، توسعه پایدار فرصت کمی برای پیشرفت خواهد داشت در بسیاری از جوامع که ماهیت خانواده تا حدی به لحاظ فرایند مدرنیزه شدن تغییر نموده است اما در هر شرایطی نمیتوان نقش خانواده را نادیده گرفت.
وی ادامه داد: مفهوم عدل به معنای برابری، همسانی و مساوات است و به فرموده امیرالمؤمنین (ع) عدل قرار گرفتن هر چیزی در جای خود معنا میشود همچنین آیتالله جوادی آملی جنسیت زنانه و مردانه را به حقیقت ذات و واقعیت انسانی ارتباط میدهد.
وی افزود: حقوق اولیه طبیعی افراد اجتماع با یکدیگر برابر است و زن و مرد حق دارند از مزایای انسانی خود بهرهمند شوند.
مشاور وزیر و مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش گفت: در جوامع غربی و نیز جامعهشناسی، کمتر و بلکه در اصل سخن از عدالت جنسیتی نیست بلکه برابری جنسیتی مطرح میشود و نابرابری جنسیتی را به عنوان ستمی بر زنان طرح میکنند.
احمدی گفت: عدالت جنسیتی به معنای رعایت تناسب زنان و مردان در دسترسی به همه امکانات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است به گونهای که در حق هیچکدام ستم یا اجحاف نشود.
وی خاطرنشان کرد: بهترین را برای تحقق عدالت جنسیتی پذیرش نقش اجتماعی زن در کنار توانمندیهای سرشار وی در عرصههای مختلف است که زمینهساز تعامل جنسیت با سیاست است.
انتهای پیام/