به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به داشتن يک ميليون و 200 هزار هکتار اراضي مستعد کشاورزي و باغي مي گويد: سالانه بيش از 5.2 ميليون تن انواع محصولات باغي و کشاورزي دراين استان توليد مي شود که مازاد آن به ديگر استان ها و بيش از 100 کشور جهان صادر مي شود.
مهري مي افزايد: اين استان با توليد 14 هزار تن بادام رتبه سوم، 83 هزار تن زرد آلو رتبه اول، 50 هزار تن سيب درختي رتبه دوم، 20 هزار تن گردو رتبه سوم کشوري را به خود اختصاص داده است و علاوه بر آن در توليد ساير محصولات باغي و زراعي درمجموع رده چهارم کشوري را داراست که با راه اندازي واحدهاي متنوع بسته بندي، خشکبار استان به علت مرغوبيت و کيفيت در داخل و خارج کشور طرفداران زيادي دارد.
استاد بازاريابي و اقتصاد دانشگاه هاي تبريز مي گويد: خشکبار، آجيل و حتي حبوبات ايران در صورت داشتن بسته بندي خوب مي تواند در بازارهاي جهان مشتريان زيادي پيدا کند چرا که بسته بندي از ضروريات حفظ و نگهداري خشکبار است.
بشارت مي افزايد: امروز بسياري از مصرف کنندگان خشکبار در جهان علاوه بر بسته بندي، به تاريخ توليد، انقضا و علامت هاي بهداشتي و استاندارد توجه زيادي دارند لذا بسته بندي خشکبار 50 درصد ارزش آنرا شامل مي شود و بايد براي شناسايي ذائقه و گرايشهاي مردم کشورها به تحقيقات اجتماعي، فرهنگي، علمي و اقتصادي توجه کرد .
رئيس هيئت امناي ميدان خشکبار تبريز هم مي گويد: اکنون يکي از بزرگترين ميادين خشکبار و مواد غذايي کشور در تبريز ايجاد شده است .
آسيابي مي افزايد: در اين ميدان هم اکنون 150 مرکز عرضه خشکبار و آجيل و حبوبات و مواد غذايي راه اندازي و صادرات خشکبار از آنجا به کشورهاي آسيايي و آسياي ميانه و قفقاز آغاز شده است .
وي اضافه مي کند: با تخصصي برگزار کردن نمايشگاه خشکبار در تبريز مي توان علاوه بر عرضه خشکبار و آجيل به قيمت واقعي و عمده و حذف واسطه گران دسترسي مردم را به تهيه اين محصولات آسان کرد.
رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزي و خشکبار آذربايجان شرقي مي گويد : استان با داشتن قديميترين اتاق بازرگاني، معادن و صنايع و کشاورزي کشور، تجار کارآفرين و خوشنام زيادي دارد که سالانه هزار تن انواع کشمش و سبزه پسته، خرما و بادام زميني را به بيش از 104 کشور صادر مي کنند.
آقا بالايي مي افزايد: از 2 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي آذربايجان شرقي حدود 250 ميليون دلار را خشکبار و محصولات باغي و کشاورزي تشکيل مي دهد .
وي ادامه مي دهد : اکنون در بيشتر مراکز فروش خشکبار و آجيل اروپا، آسياي ميانه و قفقاز و خليج فارس محصولات توليدي باغي و کشاورزي استان عرضه مي شود.
آقا بالايي مي گويد: علاوه بر خشکبار حدود 50 درصد محصولات غذايي و شيريني و شکلات کشور در آذربايجان شرقي توليد مي شود که در اين محصولات از فرآوردهاي دامي و زراعي استان نيز استفاده مي شود.
رئيس اتاق بازرگاني تبريز مي گويد: خوشبختانه در توليد و صادرات محصولات خشکبار از سابقه و پيشينه زيادي برخورداريم و به گواه تاريخ محموله هاي کشمش، زرد آلوي خشک، قيسي، تخمه و توت خشک با کاروانهاي شتر تجار تبريزي به شهرهاي باکو، تفليس، ايروان، استانبول، آتن، روم و حجاز صادر مي شد اما آغاز رسمي صادرات خشکبار از تبريز و تهران به تشکيل نخستين اتحاديه صادرکنندگان محصولات کشاورزي، باغي و خشکبار در دهه 40 برمي گردد.
صادقيان مي افزايد: بايد تجار و بازرگانان تبريزي در صادرات به بقا در بازارهاي جهاني بيانديشند و در سود عادلانه و کيفيت محصولات خشکبار بکوشند و همواره از برند جهاني خشکبار تبريز پشتيباني کنند .
مرتضوي عضو اتاق بازرگاني تبريز هم مي گويد: اکنون در خطوط داخلي و برخي خطوط هوايي بين المللي محصولات و خشکبار تبريز به عنوان وعده غذايي به مسافران داده مي شود .
وي مي افزايد: عقد قراردادهاي کلان تجار و بازرگانان کشورهاي خارجي بويژه ترکيه، آسياي ميانه و قفقاز و برخي کشورهاي حاشيه خليج فارس با مراکز عمده توليد خشکبار و آجيل و صنايع غذايي و شيريني و شکلات تبريز گواهي بر جهاني شدن برند محصولات آذربايجان شرقي است .
جدايي عضو هيئت علمي مرکز تحقيقات کشاورزي اروميه نيز مي گويد: آذربايجان و شمالغرب کشور يکي از توليدکنندگان عمده کشمش در جهان است اما به علت مشکلات کيفي مثل يکنواخت نبودن رنگ، بافت، ويژگي هاي بهداشتي و بسته بندي بازار آن دچار رکود شده است.
رئيس گروه هماهنگي امور کشاورزي استانداري اذربايجان شرقي مي گويد: در آذربايجان شرقي 12 ميوه متنوع توليد که از اين تعداد 12 گونه با هدف مصرف فرآورده هاي خشکباري عرضه مي شود و جديدترين پژوهش هاي باغي در آذربايجان شرقي نشان مي دهد که 60 درصد محصولات باغي استان قابل استحصال به عنوان محصولات خشکباري است .
فيروزي مي افزايد: درحال حاضر 120 واحد فرآوري خشکبار به صورت صنعتي در آذر بايجان شرقي فعال هستند که حدود 780 هزار تن محصولات باغي را به صورت خام به محصولات خشکباري تبديل مي کنند.
وي اضافه مي کند: استانداري آذربايجان شرقي پيشنهاد مي کند که براي تجاري سازي خشکبار و محصولات باغي استان ايجاد بازار بورس خشکبار در تبريز ضروري و با توجه به رقابت ايجاد شده در عرضه محصولات خشکبار در بازارهاي جهاني، حمايتهاي فني و علمي در بالا بردن کيفيت خشکبار توليدي کشور با حمايت از مراکز تحقيقاتي کشاورزي اجتناب ناپذير است.
کارشناسان براين باورند، حمايت از تشکلهاي صادراتي، بکار گرفتن اصول و فنون بازاريابي و تبليغات، توجه به بسته بندي هاي فني، کاهش آلودگي هاي اوليه محصولات باغي و کشاورزي و برپايي کارگاههاي آموزشي مي تواند به جهاني شدن برند خشکبار آذربايجان شرقي کمک شاياني کند.
انتهای پیام/