محمد کیپور متخصص اپتومتریست در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: به طور کلی پرش پلک ها به انقباضات غیر عادی و مکرر عضلات پلک اطلاق میشود که توسط افراد قابل کنترل هم نیست. عموما عارضهای شایع و خوش خیم به شمار میرود که غالب افراد در طول زندگی تجربه میکنند.
وی عنوان کرد: پرش پلک در موارد معدودی ممکن است با بیماریهای جدی اعصاب همراه باشد. خستگی مفرط، استرس و فشارهای عصبی، خواب ناکافی یا منظم، مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین، استعمال دخانیات، خیره شدن مداوم و مستمر به صفحه رایانه و تبلت و گاهی کمبود منیزیم و کلسیم، ابتلا به آلرژی از عوامل مرتبط با پرش پلک هستند که در بروز این بیماری نقش اساسی دارد.
کیپور تصریح کرد: نکته اساسی در این وضعیت و از بین بردن پرش پلکها استراحت و خواب کافی در افراد است و البته افرادی که مبتلا به این وضعیت میشوند، باید در مصرف نوشیدنیهای کافئین دار مثل قهوه تعدیل کنند.
این متخصص اپتو متریسیت عنوان کرد: معمولا در مواردی استفاده از عدسیهای تماسی غیر استاندارد منجر به پرش پلک میشود، در این موارد باید تحت نظر متخصص برای آنها لنز استاندارد تجویز شود.
به طور کلی استراحت دادن مداوم به چشمها در پیشگیری از این وضعیت اولویت دارد و این استراحت چه در حین کار با کامپیوتر و چه در هنگام خواب که استراحت برای چشم را پدید می آورد، میتوانند تاثیر بگذارند تا از این انقباض که پرش پلک است جلوگیری شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: پرش پلک به طور کلی یک تحریک عصبی است در هر فردی به صورت مشخص و منظم است، این عوامل به طور عمده در عموم افراد تاثیر گذار است، استراحت دادن مداوم به چشم در پیشگیری از پرش پلک نقش به سزایی دارد.
انتهای پیام/