این ماده از سرعت رشد سلولهایی که به واسطهٔ اشعه ماورای بنفش خورشید آسیب دیدهاند، میکاهد.
برای بررسی مکانیسم اثر کافئین بر علیه سرطان پوست، محققان در ژنهای موشها تغییراتی ایجاد کردند تا میزان پروتئین ویژهای به نام ART که در بافت پوست وجود دارد را کاهش دهند. سپس این موشها و همچنین موشهای طبیعی را در معرض اشعه ماورای بنفش قرار دادند. بعد از ۱۹ هفته قرار گرفتن در معرض اشعهماورای بنفش، مشخص شد که خطر ابتلا به سرطان پوست در موشهای تغییر یافته نسبت به موشهای طبیعی چهار برابر کمتر بوده است.
محققان این گونه نتیجه گرفتند که کاهش پروتئین ART درسلولهای پوستی موشهایی که تغییر ژنتیکی بر آنها اعمال شده بود، باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست و همچنین عدم پیشرفت سلولهای سرطانی این بافت میشود.
در ادامه تحقیقات مشخص شد که کافئین در مرحله پیش از سرطانی شدن سلولهای پوستی، تأثیر پروتئین ART را خنثی میکند، بنابراین قادر است از ابتلا به سرطان پوست و همچنین پیشرفت آن جلوگیری کند.
برای بررسی این اثر در انسان، تغذیه و شیوه زندگی بیش از 112 هزار نفر در یک دوره زمانی بیست ساله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که به طور متوسط مصرف سه فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان پوست را در زنان ۲۱ درصد و در مردان ۱۰ درصد کاهش میدهد.
شرح این مطالعه در نشریه تحقیقات سرطان به چاپ رسیده است.
/انتهای پیام