به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، تفاهم نامه همکاری مشترک بین سازمان نهضت سواد آموزی و سازمان آموزش فنی حرفهای کشور امروز (چهارشنبه) در محل سازمان نهضت سواد آموزی منعقد شد.
در این مراسم، علی باقر زاده رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با اشاره به جمعیت بی سواد کشور، اظهار کرد: یک سوم جمعیت کشور در معرض آموزش قرار نگرفتهاند، در حالیکه میدانیم رکن اصلی توسعهی جامعه، نیروی انسانی است و دولتها همیشه تلاش میکردند افراد را تحت آموزشهای مختلف فنی و حرفهای، سواد و مهارت قرار دهند.
وی در ادامه افزود: برخی اوقات افراد فرصت حضور در مدرسه را دارند، اما بعد از مدتی در معرض آموزش قرار میگیرند، در حالیکه این موضوع روند آموزش را سخت و پیچیده تر میکند.
باقر زاده با بیان اینکه بر اساس آمار بین المللی میانگین سال تحصیلی هر ایرانی 7.3 درصد است، گفت: سازمان نهضت سواد آموزی تلاش کرده تا فرصت دوم آموزش را برای افراد بی سواد فراهم کند تا به دنبال آن اعتماد به نفس و توانایی این افراد ارتقا یابد.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی ادامه داد: هم اکنون دو سوم جمعیت بی سوادان کشور را زنان و یک سوم جمعیت را مردان تشکیل میدهند که 38 درصد جمعیت بیسواد در گروه سنی زیر 30 سال قرار دارند.
وی اضافه کرد: سازمان نهضت سواد آموزی در سال گذشته گروه سنی 10 تا 20 سال را برای آموزشهای سواد آموزی متمرکز کرده است.
باقر زاده تصریح کرد: استانهای تهران، مازندران، البرز، اصفهان، سمنان، یزد، بالاترین درصد باسوادی و استانهای سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کرمان، خراسان شمالی و لرستان بالاترین درصد بی سوادی را دارند که از این میان 22 درصد جمعیت استان سیستان و بلوچستان و سه درصد جمعیت استان مازندران در گروه سنی10 تا 20 سال، بی سواد هستند.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی در پایان در خصوص مصوبات شورای عالی سواد آموزی گفت: مصوبات شورای عالی سواد آموزی لازم الجرا است اما بخشی از این مصوبات نیاز به مصوبات از سوی دولت دارد که در حاضر این مسیر را طی کرده و منتظر ابلاغ سند سیاستی خاص برای مبارزه با بی سوادی از هئیت دولت هستیم البته براساس سند مبارزه با بیسوادی راهکارهای مختلفی برای خودآموزی، مهارتآموزی، محدودیت اجتماعی و تاسیس مراسم یادگیری محلی طراحی شده است.
انتهای پیام/