به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی(سنا)،راه اندازی معاملات آنلاین قراردادهای آتی بورس کالای ایران بهترین خبر سال جاری برای معاملهگران و فعالان بازار مشتقه بود که از این پس میتوانند دسترسی سریع ، آسان و امن به سامانه معاملات آتی داشته باشند. بیستم بهمن سال جاری مراسم رونمایی از سامانه معاملات برخط بازار مشتقه کالایی در بورس کالای ایران با حضور رییس سازمان بورس اوراق بهادار و هیات همراه، مدیرعامل بورس کالای ایران و هیات مدیره و مدیران ارشد این بورس برگزار شد. راه اندازی قراردادهای آنلاین آتی، نوید حرکت به سمت توسعه بیشتر بازارهای نوین مالی در ایران را میدهد که امکان معامله آنلاین در بورس کالای ایران را از سراسر دنیا فراهم میآورد . دسترسی مستقیم افراد به سامانه ، حذف پروسه زمانگیر ثبت سفارش از طریق تلفن و حذف نقش واسط معاملهگر آتی در کارگزاری جهت ثبت سفارش، باعث افزایش سرعت معاملات آنلاین میشود.همچنین به دلیل سهولت انجام معاملات آنلاین و دسترسی آسان میتوان انتظار داشت حجم معاملات در بازار آتی به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
شرایط اخذ کد معاملات آنلاین آتی بازار آتی ، بازار پر ریسکی است و ورود به این بازار نیازمند دانش تخصصی است در نتیجه بورس کالای ایران جهت صدور کد معاملات آنلاین آتی ، شرط قبولی در آزمون را گذاشته است تا افراد به دلیل نداشتن دانش کافی در این بازار پر ریسک متضرر نشوند و همچنین شاهد نوسانات غیرمعمول در بازار نباشیم. قابل ذکر است از تاریخ 25 بهمن ماه، جهت اخذ کد معاملات آتی دیگر نیاز به گذارندن دوره آموزشی مورد تایید بورس کالای ایران نیست و احراز صلاحیت مشتریان در این زمینه بر عهده کارگزاران خواهد بود؛ اما جهت اخذ کد آنلاین مشتریان باید در آزمونی که بورس کالای ایران برگزار میکند ، شرکت کرده و پذیرفته شوند.ثبت نام در آزمون مذکور از طریق سایت بورس کالای ایران www.ime.co.ir انجام خواهد شد و سرفصل آزمون شامل دستورالعمل اجرایی معاملات آتی ، ضوابط اجرایی بازار جبرانی ، دستورالعمل انضباطی کارگزاران، مشخصات قرارداد آتی داراییهای پایه فعال و بروشورهای آموزشی قراردادهای آتی موجود در سایت بورس کالای ایران است. از دیگر شرایط اخذ کد آنلاین داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی است و افراد فاقد مدرک کارشناسی که حداقل دیپلم دارند باید حداقل شش ماه از تاریخ اولین معامله آنها گذشته باشد یا حداقل 1000 قرارداد معامله کرده باشند.افرادی که فارغالتحصیل یکی از رشتههای مهندسی مالی ، مدیریت مالی ، اقتصاد ، حسابداری و یا MBA با گرایشهای مالی و بازارسرمایه باشند از شرکت در آزمون معاف هستند. همچنین افرادی که یکی از گواهینامههای معاملهگری بازار سرمایه یا معاملهگری ابزار مشتقه را دارند نیز از شرکت در آزمون معاف هستند.
در پایان گفتنی است هدف گذاری شرکت بورس کالای ایران برای توسعه بازار مشتقه همزمان با تقویت بازار فیزیکی، در سال 94 سرعت بیشتری خواهد گرفت چراکه مدیرعامل این بورس از ورود محصولات کشاورزی و صنعتی بر تابلوی بازار مشتقه خبر می دهد و با این تفاسیر باید در ماه های پیش رو در انتظار نمایان شدن چهره جدید معاملات بورس کالا و سوق به سمت مبادلات مبتنی بر اوراق بود.
انتهای پیام/