افراد عقب مانده ذهنی دارای مشکلات روانی اجتماعی بوده که بهتر است افراد با نوع خفیف و متوسط آن آشنا شوند.

 متین السادات نصری روانشاس ، مشاور و مد رس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، عنوان کرد: خودانگاری منفی و عزت نفس پایین خصوصیات شایع افراد مبتلا به عقب افتادگی ذهنی خفیف و متوسط است که آنها از متفاوت بودن خود با دیگران آگاهند.

وی تصریح کرد: این افراد عقب مانده به دلیل عدم توفیق در آورده کردن توقعات و الرین و جامعه شکست خورده و پیوسته نسبت به همسالان و حتی برادر و خواهرهای کوچیکتر از خود عقب می‌مانند و به طور مکر دچار احساس شکست ویاس می‌شوند.

نصری خاطرنشان کرد: مشکلات برقرار ارتباط نیز در این افراد ، آسیب‌پذیتری آنها را نسبت به احساس ناشایستگی و ناگاهی را بیشتر می‌کند.

این روانشناس تاکید کرد: رفتارهای نامناسب نظیر کناره جویی در این افراد بسیار شایع است  احساس اضطراب ، خشم ، ملال و افسردگی آنها را به احساس مداوم افراط و بی کفایتی می‌توان ربط داد.

وی افزود: عقب ماندگی خفیف و متوسط ممکن است بر اثر محرومیت چشمگیر از لحاظ غذایی و پرورشی ایجاد شود. کودکانی که چنین شرایطی را تجربه کرده‌اند در معرض آسیب‌ طولانی مدت رشد جسمی و هیجانی هستند.

مراقبت طبی ناکافی ، سود تغذیه مادر سبب نامساعد شدن محیط پیش از تولد می‌شود و در بروز عقب ماندگی ذهنی خفیف و متوسط نقش دارد.بارداری های سنین نوجوانی نیز مزید بر علت است.

این مشاور درپایان گفت: بی‌ثباتی خانواده ، اختلالات روانی ناتوان کننده از والدین ممکن است مانع از تحریک و مراقبت مناسب کودک عقب افتاده ذهنی شود. بنابراین ایجاد محیط‌های آموزشی مناسب که با شرایط این کودکان همگون باشد یکی از الزاماتی است که باید توجه شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار