رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مبنای توافق در مذاکرات ایران و 1+5 باید مقررات بین‌المللی باشد، از غرب خواست به دنبال فریبکاری یا وضع ضوابط خاص برای ایران نباشد و نیاز خود را به‌عنوان امتیاز به ایران نفروشد.

غرب نیاز خود را درقالب امتیاز به ایران نفروشد
به گزارش حوزه پارلمانی باشگاه خبرنگاران، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه 22 بهمن) با حضور در شهر اصفهان، در جمع راهپیمایان اصفهانی که به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در میدان امام این شهر حضور داشتند، گفت: سلام و درود خداوند و پیامبران به ویژه پیامبر خاتم حضرت محمدمصطفی (ص)؛ سلام و درود خداوند بر ائمه اطهار و اولیای عظیم‌الشأن اسلام؛ سلام و درود خداوند بر امام (قدس سره) و شهدای بزرگوار انقلاب اسلامی؛ سلام و درود خداوند بر شما مردم شریف و انقلابی اصفهان که در فداکاری برای اسلام و انقلاب کم‌نظیر هستید.
 
وی افزود: حضور چشمگیر شما مردم بزرگوار در راهپیمایی 22 بهمن نشانگر حساس بودن ملت نسبت به سرنوشت خویش است؛ مخوصصاً در شرایط مهم امروز ایران و منطقه، حضور شما در جشن انقلاب اسلامی حاوی پیام پایبندی به راه امام و شهدا است.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حق هم این است که ملت بزرگوار ما که با انقلاب خود تحولی چشمگیر در منطقه و امت اسلامی ایجاد کرد، باید در تداوم انقلاب خود ثابت‌قدم باشد تا به لطف خدا این انقلاب را به صاحب اصلی آن، ولی‌الله‌الاعظم امام زمان (عج) تحویل دهد.
 
لاریجانی تصریح کرد: ملت نستوه ایران در سال 57 با راهبری امام (ره) پس از 15 سال مبارزه توانست رژیم دیکتاتوری وابسته شاه را کنار زند و بساط بی‌دینی و وابستگی و ستم شاهانه را برچیند؛ کسانی که آن سال‌های سیاه اختناق پهلوی را دیده‌اند و یا در تاریخ مطالعه کرده‌اند، به خوبی می‌دانند که مبارزه با رژیمی که آمریکا و غرب با همه وجود از او حمایت می‌کرد، و این رژیم فاسد نقطه اتکای اصلی آمریکا برای تلسط بر منطقه بود، چقدر مشکل و پرهزینه بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مبنای توافق در مذاکرات ایران و 1+5 باید مقررات بین‌المللی باشد، از غرب خواست به دنبال فریبکاری یا وضع ضوابط خاص برای ایران نباشد و نیاز خود را به‌عنوان امتیاز به ایران نفروشد.

شاه با سیاست‌های غرب، متحد اسرائیل در منطقه شده بود

وی ادامه داد: آمریکا در آن دوران بیش از 60 هزار مستشار در ایران داشت که در بخش‌های مختلف کشور و حتی در نیروهای مسلح، هدایت امور را برعهده داشتند؛ صنعت مختصر کشور را طوری طراحی کردند که وابستگی جدی به خارج داشته باشد؛ آبادانی کشور به چند شهر بزرگ محصور شده بود و بقیه مناطق ایران از امکانات اولیه آب و برق و تلفن و جاده محروم بودند؛ مخصوصاً روستاهای کشور در بدترین شرایط زیستی قرار داشتند و مردم هیچ نقشی در حکومت نداشتند، زیرا شاه خود را مالک ملت و کشور می‌دانست و هرگونه مخالفتی را با شدت سرکوب می‌کرد.

لاریجانی با اشاره به اینکه شاه همراهی ملت را با خود نداشت، گفت: شاه به دلیل آنکه ملت را همراه نداشت، خود را کاملاً وابسته به آمریکا و غرب نموده بود و آنها از طریق سفرا و مستشاران خود دستورات اجرایی را به شاه ابلاغ می‌کردند و عملاً با سیاست‌های غرب، شاه متحد اسرائیل در منطقه شد و با کشورهای عربی و اسلامی روابط سردی داشت، تا جایی که حتی در جنگ اعراب و اسرائیل و محدودیت فروش نفت، شاه به دستور غرب به اسرائیل نفت می‌فروخت و به همین جهت ملت ایران در بین ملل اسلامی دچار سرشکستگی شد.

به میزان جدیت حضور ملت در مسائل، تغییرات شگرف در کشور حاصل شد

رئیس قوه مقننه بیان کرد: امام (ره) در چنین وضعیت دست ملت ایران را گرفت و با صدای بلند از حقوق ملت دفاع کرد؛ از تهدید دیکتاتور نهراسید و در کسوت یک مرجع بزرگ و یک عارف، وجدان ملت را بیدار نمود و به آنها آموخت که راه خروج از این سرافکندگی و وابستگی به دست خود ملت است و باید با قیام خود سرنوشت خویش را عوض کنند، زیرا خداوند این سنت را در عالم حاکم نموده است که هر تغییری در مسیر زندگی یک ملت به دست خود آنها صورت گیرد.

وی تصریح کرد: این درس بزرگ امام(ره) نه تنها در پیروزی انقلاب، رمز گره‌گشا بود، بلکه در همه حوادث پس از آن نیز به میزان جدیت حضور ملت در مسائل، تغییرات شگرف حاصل شد.

لاریجانی ادامه داد: جبهه‌ها با حضور ملت، سرنوشت متفاوت یافت و پیروزی و سربلندی را برای ملت ایجاد کرد؛ حضور ملت در آبادانی کشور که با جهاد سازندگی آغاز شد، رویکرد دولت‌ها را نسبت به آبادانی مناطق محروم دگرگون نمود؛ حضور جدی ملت در سرنوشت سیاسی خود در انتخابات متعدد، مردم‌سالاری را در کشور تثبیت کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز شعار هسته‌ای کشور که غرب سال‌هاست با این بهانه با ملت ایران ستیز جدیدی آغاز کرده است، نیاز به چنین حضوری از سوی ملت دارد که مردم در راهپیمایی خود، اراده‌شان در حفظ این دستاوردهای ملی را به خوبی نشان دادند.

هیچ‌یک از مسئولان نظام مخالف توافق هسته‌ای نیستند/ تبیین اصول توافق خوب از نگاه رئیس مجلس

وی گفت: از ابتدای بحث هسته‌ای، جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام نمود که این مسئله از راه سیاسی قابل حل است، چرا که ایران با فتوای رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، هیچگاه به دنبال سلاح نبوده و نخواهد بود و این غرب بود که گاه میز مذاکره را ترک می‌کرد و با زبان زور به دنبال نفی تکنولوژی هسته‌ای ایران بود.

لاریجانی با بیان اینکه ملت ایران با پشتیبانی خود، عامل اصلی تشویق متخصصان ایرانی در پیشرفت هسته‌ای بودند، تصریح کرد: امروز هیچ‌یک از مسئولان نظام مخالف توافق در موضوع هسته‌ای نیستند، البته ممکن است افرادی نگاه دیگر داشته باشند و طبیعی است در کشوری که دموکراسی وجود دارد، آرای مختلفی ظاهر شود، اما مسئولان نظام، رهبر انقلاب و همه قوا از توافق در مسئله هسته‌ای حمایت می‌کنند، اما این توافق باید با عزتمندی ملت ایران همراه باشد و ضمن حفظ دستاوردهای هسته‌ای، زمینه رشد آن را فراهم کند و نیز برخی مشکلات اقتصادی کشور که از رهگذر تحریم‌های ظالمانه ایجاد شد، مرتفع سازد.

وی تصریح کرد: اگر مذاکرات در چنین چارچوبی به نتیجه برسد، همان توافق خوب است که رهبری معظم در سخنرانی اخیر خود اشاره و آن را مورد تایید قرار دادند.

غرب نیاز خود را پشت تحریم‌های ضدایرانی پنهان می‌کند/ مبنای توافق باید مقررات بین‌المللی باشد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: چنانچه آمریکا و 1+5 در مسیر مذاکرات از دو موضوع پرهیز کنند، می‌توانند در این مقطع زمانی با ایران به توافق دست یابند؛ نخست آنکه مبنای توافق مقررات بین‌المللی باشد و به دنبال فریبکاری و یا وضع ضوابط خاص برای ایران نباشند، زیرا ملت به این شگردها جواب رد می‌دهد.

لاریجانی در توضیح دومین عامل برای انجام توافق در مذاکرات توضیح داد: غرب به دنبال این نباشد که در مذاکرات، نیاز خود را به‌عنوان امتیاز به ایران بفروشد، زیرا خریداری ندارد. ایران بهتر از غرب به شرایط منطقه آگاه و از نیازهای غرب نیز مطلع است؛ ضرورتی ندارد غرب وقت و انرژی خود را صرف این امر کند که به صورت تصنعی، موضوع تحریم‌ها را آنقدر بزرگ جلوه دهد که بتواند نیازهای خود را پشت آن مخفی کند.

وی ادامه داد: غرب باید بداند ملت بزرگ ایران و مذاکره‌کنندگان به این مسائل به خوبی آگاهند و پاسخ قاطعی به آنها خواهند داد.

کلیات و جزئیات باید در یک جلسه به توافق برسد/ ایران هیچگاه میز مذاکره را ترک نمی‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اخیراً یکی از مسئولان آمریکایی گفته که اگر ایران تا فلان زمان تصمیم سیاسی نگیرد، ما میز مذاکره را ترک می‌کنیم. اما آنها بدانند ایران هیچگاه میز مذاکره را ترک نمی‌کند، زیرا منطق دارد و زبان او تهدید نیست.

 لاریجانی با بیان اینکه ایران در مذاکرات بنای وقت‌گذرانی ندارد، ادامه داد: همانگونه که رهبری معظم فرمودند، کلیات و جزئیات می‌تواند در یک جلسه به توافق برسد، اما ملت ایران زبان تهدید و زور را با صلابت پاسخ می‌دهد.

غرب به توانایی ایران برای ایجاد امنیت در منطقه نیاز دارد

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت امنیت و آرامش در کشور تصریح کرد: از بدو پیروزی انقلاب اسلامی، امنیت و آرامش کشور علی‌رغم تمام دسیسه‌های بیگانگان و به واسطه حضور ملت در صحنه محقق شد و در این آشفتگی امنیتی که امروز در منطقه وجود دارد، ایران امن‌ترین کشور منطقه است و یکی از دلایلی که غرب به دنبال حل مسئله هسته‌ای است، نیاز آنها به قدرت منطقه‌ای ایران است که توانایی ایجاد امنیت در منطقه را دارد.

رئیس قوه مقننه بیان کرد: از نظر ما امنیت ایران اسلامی به عنوان ام‌القرای جهان اسلام در اولویت قرار دارد و آنچه به امنیت ملی کشور و امنیت اجتماعی جامعه مربوط می‌گردد، موضوعی است که در درجه اول قرار دارد و سپس امنیت در کشورهای پیرامونی و منطقه مهم است و ما به‌عنوان ملت مسلمان و انقلابی نسبت به سرنوشت آنان مسئولیت داریم؛ نظیر حمایت ایران از ملت فلسطین، عراق، سوریه و لبنان که در این سال‌ها توانستند با حمایت ایران بر مشکلات فائق آیند.

مبارزه با تروریست‌ها در سرزمین‌های دیگر حمایت از امنیت ملی ایران است

لاریجانی گفت:‌ حضرت امام (قدس سره) در وصیت‌نامه خود به حمایت از مظلومان، مستضعفان و مسلمانان توصیه کردند و امروز وظیفه انقلابی ما در مقابل تروریست‌های جاهل و ظالم، مبارزه با آنان است تا به مسلمانان منطقه در این امر کمک نماییم.

وی افزود: باید به این امر توجه کرد که مبارزه با تروریست‌ها در سرزمین‌های دیگر عملاً حمایت از امنیت ملی کشور عزیز خودمان نیز می‌باشد،‌چرا که ناامنی در آن کشورها می‌تواند به امنیت ما نیز لطمه بزند.

رشد اقتصادی کشور مطلوب نیست/ روش‌های غلط مدیریتی تاثیرگذارتر بوده تا تحریم‌ها

رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: مسئله دیگری که به حضور ملت نیاز دارد، حوزه اقتصاد کشور است، زیرا یکی از ضعف‌های کشور ما در بخش اقتصادی است و علی‌رغم تلاش‌های ارزشمند دولت‌های مختلف و اقدامات شایسته در آبادانی مناطق محروم، اما هنوز رشد اقتصادی کشور مطلوب نیست و به همین جهت بیکاری و تورم در اقتصاد وجود دارد.

لاریجانی، تحریم‌ها را عامل موثری بر این موضوع دانست و توضیح داد: اگر چه تحریم‌ها در این امر موثر بوده، اما قصه پرغصه اقتصاد ایران بیشتر به روش‌های غلط مدیریتی مربوط است تا تحریم.

وی گفت: در مجلس شورای اسلامی  بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که توسط رهبری معظم ابلاغ گردید، قانون بهبود فضای کسب و کار و قانون خروج از رکود تصویب شد که محور آن تسهیل سرمایه‌گذاری برای تولید و کارآفرینی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مسئله اصلی آن است که تا تولید در کشور رونق نگیرد و مردم وارد صحنه تولید نشوند و با حمایت دولت زمینه سرمایه‌گذاری و علاقه‌مندی مردم به تولید فراهم نشود، بیکاری و تورم، مهار نمی‌گردد.

تسهیلات بانکی باید در خدمت تولیدگران باشد/ دولت نباید مالک اقتصاد کشور باشد

لاریجانی تصریح کرد: لزومی ندارد، بلکه حتی مضر است که دولت مالک اقتصاد کشور باشد، زیرا دولت باید حامی تولیدگران و کارآفرینان باشد و تسهیلات بانکی باید در خدمت آنان باشد تا بازار کسب و کار رونق پیدا کند و این هنگام است که برای جوانان شغل ایجاد می‌شود.

بی‌آبی زاینده‌رود نگرانی‌ها را افزایش داده است/ تخصیص بودجه مناسب برای کنترل آب‌ها و آبیاری تحت فشار

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت بودجه سال 94 به رونق تولید و حرکت مجلس و دولت در این مسیر، به مشکل بی‌آبی و خشکسالی در کشور اشاره کرد و گفت: از جمله مشکلات کشور بی‌آبی و خشکسالی است که کشاورزان در اکثر استان‌ها در مشقت قرار گرفته‌اند و مردم شهرهای مختلف استان اصفهان نیز از این مشکل رنج می‌برند؛ مخصوصاً بی‌آبی در زاینده‌رود نگرانی‌ها را افزایش داده است.

وی بیان کرد:‌ نمایندگان محترم استان اصفهان برای حل این موضوع تلاش جدی داشتند و دولت و مجلس تصمیم گرفتند که موضوع کنترل آب‌ها و آبیاری تحت فشار دارای بودجه مناسبی شود تا از منابع آبی به صورتی درست و بهینه استفاده شود.

خدمتگذاری صادقانه به مردم فراهم کردن زمینه رشد و کارآفرینی است/ از دعواهای حیدری-نعمتی سیاسی پرهیز شود

لاریجانی با اشاره به اینکه برای مشکل آب شهر اصفهان تدابیر خاص اندیشیده شده است، افزود: امیدواریم سال آینده سال رونق اقتصاد کشور و بهبود شرایط معیشتی ملت باشد، زیرا قدردانی از بزرگواری‌های این ملت عزیز، خدمتگذاری صادقانه است و خدمتگذاری صادقانه در شرایط امروز به معنای فراهم نمودن زمینه رشد و کارآفرینی و زندگی آبرومندانه برای مردم است،‌ نه دعواهای حیدری-نعمتی سیاسی.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همه باید تلاش کنند تا با وحدت و همدلی، انرژی و پتانسیل کشور صرف آبادانی شود و امروزه مهمتر از هر مسئله‌ای، علاج وضع اقتصادی کشور است و لازم می‌دانم بار دیگر از حضور غیرتمندانه و پرصلابت ملت به‌خصوص مردم شریف اصفهان در راهپیمایی سالگرد انقلاب سپاسگزاری نمایم و از زحمات امام جمعه محترم و استاندار و سایر دست‌اندرکاران جشن انقلاب در اصفهان تشکر می‌کنم.

پایان پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار