به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، انتظار می رود دیدار سران مصر و روسیه علاوه بر این که روابط تاریخی بین دو کشور را تقویت می کند، سنگ بنای راه حل بحران کشورهای همجوار شود.
محمد ابو حمدیه، خبرنگار این شبکه با تهیه گزارشی درباره این مسئله گفت: روابط دیپلماتیک بین مصر و روسیه در اوت سال 1943 آغاز شد و در دوره حکومت جمال عبد الناصر، رئیس جمهور اسبق مصر، در دهه پنجاه شاهد پیشرفت نوعی شد. با دستیابی عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور کنونی مصر به قدرت، روابط رویکرد جدیدی به خود گرفته است و اکنون پس از گذشت ده سال رئیس جمهور روسیه عازم مصر شد. تحولات بین المللی و اختلال در موازنه های قدرت در عرصه بین المللی به سوی تحکیم فضای مثبت بین روسیه و مصر پیش می رود، به ویژه این که برخی می گویند که مصری ها به گذشته اشتیاق دارند.
خبرنگار شبکه افزود: ناظران سیاسی، سفر پوتین به مصر را بسیار مهم توصیف کردند، چون مسائل متعددی از جمله روابط اقتصادی دو جانبه، احداث منطقه تجارت آزاد بین دو کشور، تهیه پروتکل ها در مورد سرمایه گذاری و همکاری تجاری و بازنگری در اولویت بندی بازار مصر بررسی می شود. در همین حال، بخش اعظم رایزنی های مقامات دو کشور به مسائل امنیتی اختصاص داده شده است، زیرا برخی می بینند همکاری روسیه و مصر در زمینه مبارزه با تروریسم سنگ بنایی برای کاهش تنشها در کشورهای مختلف از جمله لیبی، سوریه و عراق است. در همین حال روسیه برای همکاری با اتحادیه عرب در زمینه مبارزه با تروریسم و دستیابی به راه حل سیاسی و منطقه ای تلاش می کند.
خبرنگار این شبکه اضافه کرد: مصر بر فراوانی منابع تسلیحاتی و تحکیم ساختار نظامی تکیه می کند. برخی تحلیلگران این مسئله را دروازه واقعی روسیه برای ورود به مصر می دانند، به ویژه این که دولت آمریکا کمکهای نظامی خود را به مصر پس از انقلاب سی ام ژوئن به تعلیق در آورده است. یوری اوشاکف، معاون رئیس جمهور روسیه گفت، مسکو آمادگی دارد زیر ساخت نیروگاه هسته ای مسالمت آمیز مصر را بسازد. ناظران سیاسی این اظهارات را نوعی تحکیم روابط بین دو کشور دانستند. به نظر می رسد تحکیم روابط مسکو و قاهره برای تحولات اقتصادی پیامدهای مثبت به همراه دارد و به برقراری ثبات به منظور پایان دادن به بحران های منطقه منجر می شود.
انتهای پیام./.