به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از بسیج جامعه پزشکی؛ دکتر نرگس بیگم میر بهبهانی، مولف این کتاب گفت: تالاسمی ماژور بیماری ارثی شایعی است که در مناطق کناره دریا به وفور یافت میشود، استان گلستان نیز به لحاظ مجاورت با دریا تعداد قابل توجهی بیمار تالاسمی ماژور دارد که تحت مراقبت مراکز مختلف در این استان قرار دارند.
وی از خصوصیات و انگیزه خود در تالیف این کتاب پزشکی گفت: در کتابهای مرجع بر نحوه توارث، پاتوفیزیولوژی و علایم کلینیکی بیماری تاکید بسیاری شده است و موارد درمانی نیز به طور خلاصه بحث شده است ولی تقسیمبندی آسان انواع تالاسمی، تشخیص بیماری به صورت کاربردی و با نیاز کمتر به انجام تستهای پیچیده، ارایه درمانهای نگهدارنده، علامتی و قطعی بیماری و پیشگیری از تولد بیمار تالاسمی ماژور نیاز به تالیف و گردآوری این کتاب را در من زنده کرد.
این فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی کودکان به بخش مشاروه ازدواج این کتاب اشاره کرد و افزود: در این بخش کتاب وضعیتهای مختلف هموزیگوت و دبل هتروزیگوت موتاسیونهای تالاسمی، همچنین همراهی موتاسیونهای مختلف تالاسمی با سایر هموگلوبینو پاتیها مورد بررسی قرار گرفته و در هر مورد وضعیت بالینی و میزان هموگلوبین مورد انتظار، مشخص شدده است.
بیگم میر بهبهانی گفت: این مساله باعث میشود از اشکالات تشخیصی در مشاورههای ازدواج استفاده وسیعی داشته باشد.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: در تالیف این کتاب از آخرین منابع و مقالات منتشر شده استفاده شده و شاید به راحتی بتوان گفت در حال حاضر جدیدترین دستاوردهای تشخیصی و درمانی در این کتاب مطرح شده است.
بیگم میر بهبهانی درباره فهرست کتاب «راهنمایی کاربرد تشخیص و درمان تالاسمی» گفت: این کتاب دارای پنج فصل با موضوعات: انواع هموگلوبین و روشهای شناسایی آنها، اساس ژنتیک سندرمهای تالاسمی، مشاوره پیش از ازدواج، تظاهرات کلینیکی سندرمهای تالاسمی و درمان بیماران تالاسمی ماژور است.
این عضو انجمن بین المللی ترومبوزوهموستاز زمان تالیف کتاب «راهنمایی کاربرد تشخیص و درمان تالاسمی» را ۱۳ سال بیان کرد و گفت: این کتاب در قطع وزیری در ۲۰۸ صفحه به تعداد هزار جلد به قیمت ۱۵ هزار تومان به چاپ رسیده است.
انتهای پیام/