به گزارش
خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، قاسم جعفری بر ضرورت آگاهیسازی، فرهنگسازی، آشنایی مردم با عواقب موادمخدر و تاثیرات روحی، روانی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی آن در جامعه تاكید كرد و گفت: در كنار این فرهنگسازی، برخورد قانونی نباید مغفول بماند. بعضی گرفتار اعتیاد میشوند و در مقابل هم عدهای تجارت مرگ میكنند. پس با سوداگران مرگ باید برخورد قانونی و منطقی كرد.
وی ادامه داد: اگر عموم مردم آگاهی لازم را داشته باشند، مسلما گرایش به موادمخدر كاهش پیدا میكند. پیشگیری همیشه بهتر از درمان بوده است. اگر فرد اطلاع درستی داشته باشد سراغ موادمخدر نمیرود كه بعد به عنوان یك معضل در جامعه مطرح شود. كسانی كه گرفتار اعتیاد میشوند قربانی هستند و در برخورد با آنان نظریات مختلفی مانند بیمار فرض كردنشان وجود دارد.
نماینده مردم بجنورد با اشاره به رویكرد اجتماعی كردن مبارزه با موادمخدر، میگوید: در كنار بخشی از تدابیر گذشته و لایههای قانونی ، رویكرد اجتماعی با شرط بودنِ ساز و كارهای اجرایی و درست حتما رویه اصولی است.
جعفری در مورد ساز و كارهای اجرایی مبارزه با موادمخدر افزود: در كشور ما بخشی گرفتار شعار هستند ولی میتواند در واقعیت اینگونه نباشد. حرفی باشد كه در عمل هم بتوانیم اجرایی كنیم. مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) هم تعریفی برای آن داشتند؛ «آرمانگرایی توام با واقع گرایی». اجرایی شدن آن هم با برنامهریزی درست پیش میآید.
وی، با اشاره به ناخالصیهایی كه در موادمخدر به ویژه موادمخدر صنعتی وجود دارد، تاكید كرد: به طور طبیعی كاری كه اصل آن غیرقانونی است، پس هیچ ابایی وجود ندارد كه در همان كار هم خیانت شود. ممكن است به اسم موادمخدر، موادی را عرضه كنند كه مرگآور باشد و به روح و جسم مصرفكننده آسیب شدیدی و جدی وارد كند. باید نهایت تلاش خود را بكنیم كه اصل این مسئله از بین برود. پس هیچ راهی به غیر از آگاهسازی وجود ندارد. مگر چقدر میتوان هزینه و وقت برای درمان خرج كرد؟ از لحاظ روانی نباید به بازگشت كسی كه معتاد شده است، امید داشت.
سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات در ادامه بیان كرد: برای كسانی كه موادمخدر را ترك میكنند، جشن هم گرفته میشود اما احتمال بازگشت او به موادمخدر باز هم زیاد است. بهترین كار پیشگیری است. میتوان با در پیش گرفتن رویكرد اجتماعی، گروههای تخصصی را وارد آموزش و پرورش، مهدكودك، دانشگاه و...نمود و با آموزشها و نشان دادن عواقب واقعی موادمخدر، این را در وجود فرد نهادینه كنند كه هرگز به سراغ موادمخدر نرود. باید «نه» گفتن به معضلات را در فرزندانمان نهادینه كنیم.
جعفری در پایان در مورد حمایت از بهبودیافتگان خاطرنشان ساخت: باید تمام توانمان را بگذاریم تا برای آنها سرگرمی و اشتغال ایجاد كنیم تا در مسیر درست، دیگر فرصت همدم شدن با دوستان و رفقای قبل را نداشته و نیازی به موادمخدر به دلیل خلا نداشته باشند. هرچقدر زمینه لغزش را كاهش دهیم، پاك ماندن آنها را بیشتر تضمین خواهیم كرد.
انتهای پیام/