به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبر نگاران محمد رضا قدسي افزود : حدود 40 درصد از گلخانه هاي استان هيدروپونيک است .
وي افزود در اين روش گلخانه ها به جاي خاک براي کشت محصولات از الياف نارگيل و ساير الياف معدني استفاده مي شود.
وي افزود:هم اکنون جمع کل گلخانه هاي استان 142 هکتار است که از اين ميزان 85.6 هکتار خيار ، 14.9 هکتار گوجه فرنگي ، 2.35 هکتار فلفل و 12.2 هکتار گل هاي شاخه بريده و 12.6 هکتار گياهان آپارتماني ، 1.2 هکتار توت فرنگي و 3.57 هکتار گياهان دارويي است که تا هفت سال آينده اين ميزان بايد حداقل به هزار هکتار افزايش يابد .
مدير امور باغباني سازمان جهادکشاورزي خراسان رضوي در خصوص مزاياي کشت گلخانهاي، گفت: افزايش بازدهي محصول به لحاظ وزني بين 10 تا 20 برابر و به لحاظ ريالي بين 30 تا 40 برابر، جلوگيري از خسارت بلاياي طبيعي و تنشهاي دمايي، کنترل بهتر آفات و بيماريها و بهرهوري بيشترازآب و زمين، امکان کشت گلخانهاي در اراضي نامرغوب، امکان کشت محصولات در اراضي کوچک به ميزان بالاي دقت در کشت محصولات ، کنترل کيفيت ، بهره وري بالا ، آسودگي ، امکان کشت محصول در خاک هاي کم بازده به علت بي نيازي به خاک اشاره کرد و ايجاد اشتغال براي قشر تحصيل کرده از مزاياي کشت گلخانهاي است.
قدسي اظهار داشت : طي چند سال اخير سطح زير کشت گلخانه هاي استان رشد خوبي داشته چنانکه اين سطح از75 هکتار در سال 90 هم اينک به دو برابر يعني 140هکتار افزايش يافته است.
وي گفت : هم اکنون 10 گلخانه هم با وسعت مختلف در سطح شهرستان هاي استان در حال اجرا است و بخشي از آنها به انجام رسيده است.
وي افزود: با توجه به محدوديت هاي شديد منابع آبي و اهميت و مزاياي اين نوع کشت، توسعه گلخانه ها از جمله برنامه هاي توسعه اي است که بر اين اساس سطح گلخانه هاي استان در سال هزار و چهارصد بايد به يک هزار هکتار برسد.
انتهای پیام/