به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "گلوبال ریسرچ" در مقالهای به قلم دکتر "اسماعیل سلامی" مینویسد: بر اساس تمامی استانداردها، نقض حقوق بشر در پاکستان، به خصوص علیه جمعیت شیعه این کشور، شتاب وحشتناکی به خود گرفته است. این در حالی است که دولت این کشور در برابر حمام خونی که به راه افتاده، سکوت اختیار کرده است.
*** جندالشیطان بیش از 60 نمازگزار شیعه را به شهادت رساند
روز جمعه، بر اثر انفجاری در مسجد «امام بارگاه» (متعلق به شیعیان)، واقع در ناحیه شکارپور استان سند پاکستان، بیش از 60 نمازگزار به شهادت رسیده و 60 تن دیگر دچار جراحت شدند.
گروه تکفیری «جندالشیطان»، یک گروه انشعابی طالبان پاکستان، مسئولیت این قتل عام را بر عهده گرفت. «فهد مروات»، سخنگوی جندالشیطان گفت: «هدف ما، این مسجد شیعه بود ... آنها دشمنان ما هستند.»
*** حمایت جندالشیطان از داعش
جندالشیطان، که در وحشیگریهای خود ازجمله سربریدن افراد و کور کردن قربانیان، ارتباط تنگاتنگی با داعش دارد، پس از ملاقات هیئت نمایندگی سه نفره این گروه به رهبری «زبیر الکویت»، یک پیمان اتحاد با داعش به امضا رساند.
«فهد مروات»، سخنگوی جندالشیطان گفت: «آنها (داعش) برادران ما هستند، ما از تمام برنامههای آنها حمایت خواهیم کرد.» گفتنی است که این گروه تروریستی، با موساد نیز در ارتباط است.
*** ارتباط جندالشیطان با موساد
در ژانویه 2012، «مارک پری» از ارتباط بین جندالشیطان و موساد و اینکه چگونه افسران اسرائیلی موساد، با جا زدن خود به عنوان ماموران آمریکایی، عوامل متعلق به گروه تروریستی جندالشیطان را به خدمت گرفتند، پرده برداشت. به گفته دو نفر از مقامات اطلاعاتی آمریکا، «این اسرائیلیها، با همراه داشتن دلارها و گذرنامههای آمریکایی، هنگام به خدمت گرفتن عوامل جندالشیطان، خود را افسرسیا معرفی کرده بودند ـــ آن چه که معمولا به عنوان یک عملیات پرچم دروغین شناخته میشود.»
*** سکوت دولت پاکستان دربرابر قتل عام شیعه در این کشور
تماشای اینکه جمعیت شیعه در این کشور روز به روز ضعیفتر میشود و دولت پاکستان نیز هیچ گام محکمی برای پایان دادن به این فاجعه انسانی برنمیدارد، بسیار اسفبار است. با در نظر گرفتن این مسائل، این سوالات در ذهن انسان به وجود میآید که آیا دولت پاکستان از این قتل عام حمایت میکند؟ یا اینکه نقش«اداره استخبارات نظامی» پاکستان موسوم به (ISI) در ایجاد این وضعیت اسفبار چیست؟
*** بیاعتمادی رهبران شیعه پاکستان به دولت این کشور
رهبران شیعه با توجه به توافق ضمنی دولت پاکستان با مسلمانان شیعه، دولت این کشور را محکوم کرده و بیاعتمادی خود را نسبت به آن ابراز کرده و اعلام کردند که به تشکیل یک جبهه متحد علیه گروههای تکفیری در این کشور نیاز دارند.
«حسن ظفر»، یکی از روحانیان برجسته شیعه در کشور پاکستان گفت: «دولت ثابت کرده که کاملا بیمصرف است و جامعه شیعه در این کشور بسیار آسیب پذیر است. ما برای انجام وظایف امنیتی، به جامعهای از دااوطلبان نیازمندیم.»
«امین شهیدی»، یکی دیگر از روحانیان برجسته شیعه در این کشور که سازماندهی اعتراضات مردمی علیه نادیده گرفته شدن جامعه شیعه توسط دولت را سازماندهی کرده است، گفت: «سوال ما این است، هنگام حمله، پلیس کجا بود؟ هیچ کس از ما حمایت نمیکند. ما مجبوریم که خودمان از خودمان مراقبت کنیم.»
*** ارتباط «اداره استخبارات نظامی پاکستان» با طالبان
اسناد طبقهبندی شدهای که در سال 2010 توسط ویکیلیکس افشا و در بسیاری از وبسایتها منتشر شد، نقش دولت پاکستان در ایجاد هرج و مرج و افراطیگری در افغانستان و طبیعتا در پاکستان را ثابت میکند. براساس این گزارشها، «طالبان از همیشه قویتر هستند و بخش مهمی از موفقیت آنها مرهون حمایتی است که آنها از جانب «اداره استخبارات نظامی پاکستان» یا ((ISI دریافت کردهاند. گفتنی است که این سازمان اطلاعاتی نظامی در دهه 1990، طالبان را تغذیه میکرده و از آن زمان تاکنون، ارتباط خود را با این گروه حفظ کرده است.»
*** گروههایی همچون «جماعت الاسلامی»، «جماعت علمای اسلام» و «سپاه صحابه»، از نظر ایدئولوژیکی با یکدیگر مرتبط هستند و سیاستهای منحرف یکسانی را دنبال می کنند
ریشه این افراطیگری را میتوان در ظهور «لشگر جنگوی»، که توسط «حقنواز جنگوی» پایه ریزی شده است، ردیابی کرد. این شخص که در دهه 1980 مبارزات ضدشیعه را رهبری میکرد، تحت نظارت ژنرال «ضیا الحق»، فرمانده نظامی سابق پاکستان قرار داشت و آن از آن زمان تاکنون، مسلمانان شیعه را به قتل میرسانند و گروههایی همچون «جماعت الاسلامی»، «جماعت علمای اسلام» و «سپاه صحابه»، از نظر ایدئولوژیکی، با یکدیگر مرتبط هستند و همان سیاستهای منحرف را دنبال می کنند.
*** عربستان سعودی یکی از حامیان سرسخت دولت ضیاء الحق و سیاست افراط گرایی او بود
در ژانویه 2011، گروه تروریستی «لشگر جنگوی»، در اتحاد با القاعده، نامه سرگشادهای را منتشر کرد که درآن اعلام کرده بود، تمام شیعیان باید کشته شوند. در این نامه نوشته شده بود: «تمام شیعیان واجب القتل (سزاوار قتل) هستند. ما پاکستان را از این افراد نجس پاک خواهیم کرد. پاکستان یعنی سرزمین پاکی و شیعیان حق ماندن در این سرزمین را ندارند. طبق فتوا و تایید علمای مقدس ما، شیعیان کافر هستند.»
در حقیقت، عربستان سعودی یکی از حامیان سرسخت دولت ضیاء الحق و سیاست افراط گرایی او بود. به علاوه، تلگرافها افشا شده آمریکایی نشان ميدهند که گروههای افراطی که در خاک پاکستان فعالیت میکنند، از جمله القاعده، طالبان و لشگر طیبه، «به احتمال زیاد، سالانه میلیونها دلار» از عربستان دریافت میکنند.
*** گسترش بیسابقه روابط بین پاکستان و عربستان سعودی در زمان «محمد ضیاءالحق»
روابط بین پاکستان و عربستان سعودی در زمان «محمد ضیاءالحق» به طرز بیسابقهای گسترش پیدا کرده بود. «ضیاء الحق»، یکی از اعضای مدرسه «دیوبندی»، دیکتاتوری که در سال 1977، از طریق کودتا، «ذوالفقار علی بوتو» را سرنگون کرد و با کمک سیا به قدرت رسید، مورد حمایت مالی ریاض قرار گرفت تا وهابیت را در کشور گسترش دهد. وی در زمان تصدی طولانی مدتش، 27 بار از عربستان سعودی دیدار کرد. سعودیها برای ترویج وهابیت، مساجد و حوزههای علمیه جدیدی را تاسیس کردند و نیروهای پاکستانی کشورهای عربی را در پاکستان به خدمت گرفتند.
*** حمایت مالی عربستان سعودی از مبارزات ضدشیعه در پاکستان
میراث ضیاءالحق هنوز هم در پاکستان به وضوح قابل تشخیص است. در راس تمام اینها، مبارزه ضدشیعهای که ضیاءالحق به راه انداخته بود، هنوز هم از سوی عربستان سعودی حمایت مالی میشود.
علاوه براین، برای نمایش قتل عام شیعیان در پاکستان به عنوان یکی از پیامدهای شکاف وحشتناک بین مسلمانان شیعه و سنی در این کشور، تلاشهای ملموسی توسط رسانههای غربی صورت گرفته است.
*** مسلمانان شیعه پاکستان، قربانی یک تعصب شیطانی
وهابیت، در پاکستان و دیگر نقاط جهان که به این طرز فکر آلوده شدهاند، تلفات انسانی غیرقابل تصوری را تحمیل کرده است.
مسلمانان شیعه در پاکستان، قربانی یک تعصب شیطانی هستند که وهابیت نامیده میشود و تا زمانی که دولت پاکستان دربرابر قتل عام مسلمانان شیعه در این کشور ساکت بماند و اقدامی انجام ندهد، امید چندانی برای نجات آنها وجود نخواهد داشت. در نهایت باید گفت که این بیمسئولیتی دولت پاکستان، بدون شک به یک تراژدی در ابعاد حماسی تبدیل خواهد شد.
انتهای پیام./.