اگرچه این کشف نمیتواند این حشرات را خوشایند کند اما میتواند دلیل موفقیت تکاملی سوسکها را توضیح دهد.محققان در پژوهشی به بررسی رفتار این حشرات در زمان ورود آنها به یک محیط باز پرداختند. آنها بر این فرض بودند که سوسکها همه از یک ویژگی شخصیتی مشابه برخوردار بوده و به یک شکل در زمان ورود به منطقه باز رفتار میکنند اما مشاهدات آنها به نمایش تفاوتهای آشکار پرداخت.
محققان این موجودات را در گروههای خجالتی یا محتاط و جسور یا جستجوگر طبقهبندی کردند. سوسکهای خجالتی آنهایی هستند که زمان بیشتری را در پناهگاه مانده و کمتر در اطراف حرکت و کاوش میکنند. سوسکهای شجاع در عوض زمان کمتری را پنهان مانده و در اطراف به گردش میپردازند. محققان پیامدهای این شخصیتها برای رفتار اجتماعی را مورد بررسی قرار دادهاند. آنها به دنبال سندرومهای رفتاری بودند که به طبقهبندی این موجودات کمک کرده و اطلاعات بیشتری در مورد همافزایی موجود بین شخصیت و رفتار اجتماعی ارائه میدهد.
بنظر میرسد که این تفاوتهای شخصیتی به زنده ماندن سوسکها با پیش گرفتن رفتارهای متفاوت کمک کرده و حداقل تعدادی از آنها در زمان وقوع بلایا دوام میآوردند. در آزمایشات، سوسکهای آمریکایی به برچسبهای رادیویی برای نظارت بر رفتار آنها مجهز شدند. این موجودات در تاریکی نگهداری شده و سپس در دستههای 16تایی در ناحیهایی که توسط حصار الکتریکی برای جلوگیری از فرار آنها احاطه شده بود، آزاد شدند.
سرعت این حشرات در زمان یافتن پناهگاه و زمانی که برای کاوش در اطراف به دنبال غذا صرف میکردند، اندازهگیری شد. به گفته محققان، تفاوت شخصیتی در محیط طبیعی سوسکها میتواند شانس پیدا کردن غذای بیشتر را برای انواع شجاع و کاوشگر آنها افزایش دهد اما در همان زمان، احتمال از بینرفتن آنها نیز افزایش مییابد.