در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، تندیس مزبور، توسط مردم شکسته و نابود شد و تکه پاره های آن تا مدتی در برابر دید عموم باقی ماند تا نشانه ای باشد از عاقبت محتوم وابستگی به بیگانگان.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، در سال های دور، میدان "استقلال" تهران، به یاد "علی‌قلی‌خان هدایت" (ملقب به "مخبرالدوله") که از رجالِ سرشناس دوره قاجار بود، با نام "مخبرالدوله" شناخته می شد. این میدان، پس از "کودتای آمریکایی 28 مرداد 1332"، از سوی رژیم پهلوی، به عنوان محل نصب نمادی برای این کودتای ننگین انتخاب شد و تندیسی بزرگ و مفرقین در میانه آن نصب گردید. همچنین، نام میدان به صورت رسمی"28 مرداد" معین شد.

در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، تندیس مزبور، توسط مردم شکسته و منهدم گردید اما تکه پاره های آن تا مدتی در برابر دید عموم باقی ماند تا نشانه ای باشد از عاقبت محتوم وابستگی به بیگانگان و همچنین در اقدامی ظریف از سوی شهرداری وقت تهران، نام این میدان به نام "استقلال" تغییر یافت.

عکسی که می بینید، مدت کوتاهی پس از انهدامِ تندیس کودتای آمریکایی در میدان استقلال فعلی گرفته شده است و مردم از فراز پل هوایی عابر پیاده، نظاره گر آن هستند.


برچسب ها: عاقبت ، کودتا ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.