به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران "نصرت الله رحیمی" سخنگوی وزارت مخابرات افغانستان گفت: هم اکنون 22 میلیون شهروند این کشور به خدمات مخابراتی که توسط 6 شرکت (شبکه) مخابراتی عرضه میشود، دسترسی دارند و دولت در نظر دارد تا یک سالونیم آینده با توسعه و گسترش شبکه سلام (شبکه دولتی) تمام مناطق این کشور را تحت پوشش مخابراتی قرار دهد.
رحیمی اظهار داشت: شبکههای مخابراتی «افغان بیسیم»، «روشن»، «اریبا» و «اتصالات» 4 شبکهی خصوصی، «سلام» و «وصل» 2 شبکه دولتی هستند که به شهروندان افغانستان خدمات مخابراتی عرضه میکنند.
وی گفت: از میان این 6 شبکه مخابراتی، 3 شبکه روشن، اریبا و اتصالات شبکههای خارجی و چند ملیتی هستند و شبکه افغان بیسیم، شبکه خصوصی افغانستانی و همچنان شبکههای سلام و وصل شبکههای دولتی هستند که در افغانستان فعالیت دارند.
سخنگوی وزارت مخابرات تاکید کرد: بازار افغانستان در زمینه مخابرات بطور کامل اشباع شده و دیگر به هیچ شبکهای مخابراتی در این کشور جواز فعالیت داده نمیشود.
رحیمی تصریح کرد: بیش از 2.5 ملیارد دلار توسط شرکتهای خصوصی در بخش مخابرات در افغانستان سرمایه گذاری شده است.
وی اظهار داشت: وزارت مخابرات (شبکه سلام) تاکنون 60 میلیون دلار سرمایه گذاری کرده و قرار است تا سال آینده 100 میلیون دلار دیگر نیز در این بخش سرمایه گذاری کند.
مشکلات و چالشها
رحیمی در بخش دیگر صحبتهای خود گفت: در حال حاضر، مناطقی که به خدمات مخابراتی وصل نشده و ساکنان آن از این نعمت محرومند، بیشتر مناطقی هستند که در آن شبه نظامیان طالبان و گروههای هراس افگن در آن فعالیت دارند.
وی یکی از دیگر از چالشهای موجود در برخی مناطق ناامن این کشور را توقف شبانه خدمات مخابراتی خواند و تصریح کرد: بزودی دولت از طریق گسترش شبکه مخابراتی سلام این مناطق را تحت پوشش خدمات 24 ساعته قرار خواهد داد.
سخنگوی وزارت مخابرات گفت: در برخی ولایتهای افغانستان از جمله برخی مناطق ولایتهای غزنی، خوست و وردگ به دلیل هشدارهای شبه نظامیان طالبان، فعالیتهای مخابرات شبانه متوقف است و شهروندان این مناطق نمیتوانند از طرف شب از خدمات تلفن همراه استفاده کنند.
طالبان 3 سال قبل به شرکتهای مخابراتی هشدار داده بود که خدمات خود را از طرف شبانه در این مناطق قطع کنند، آنان دلایل این امر را جلوگیری از تلفات نیروهای خود عنوان کرده و اعلام کرده بودند که نیروهای خارجی از طریق تلفنهای همراه طالبان را ردیابی و آنان را هدف قرار میدهد.
پس از گذشت 3 سال، هنوز دولت موفق نشده که امنیت آنتنهای تلفنهای همراه را در این ولایتها تامین و آن را از طرف شب فعال نگهدارد.
فروش غیرقانونی سیم کارت تلفن همراه
وی یکی دیگر از مشکلات و چالشهای که همواره سبب شکایت و نارضایتی مردم افغانستان شده/میشود را فروش سیم کارت بصورت غیر قانونی خواند و تاکید کرد که وزارت مخابرات مکلف است که جلو اینگونه فعالیتها را بگیرد.
باوجود هشدارهای مکرر وزارت مخابرات افغانستان مبنی بر جلوگیری از فروش غیر قانونی سیم کارت در این کشور، هم اکنون کمتر خیابانی را در کابل و دیگر ولایتهای افغانستان میتوان یافت که در آن دست فروشان به فروش سیم کارت غیر قانونی به صورت علنی مشغول نباشند.
/انتهای پیام