جعفر پناهی این بار با فیلم جدیدش تحت عنوان تاکسی در حالی راهی جشنواره برلین می‌شود که به دلیل اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی براساس حکم صادره از سوی دادگاه به ۶ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال ممانعت از هرگونه فعالیت‌های فرهنگی و هنری و ممنوع‌الخرجی از کشور محکوم شده است!

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، «جعفر پناهی» از محکومین امنیتی فتنه 88 است که با ساختن فیلم‌هایی سیاه نما و تبلیغاتی علیه کشور به یکی از چهره‌های محبوب ضد انقلاب و جشنواره‌های غربی تبدیل شده است. پناهی که فیلم‌های سفارشی‌اش همواره مورد توجه جشنواره‌های خارجی بوده، در آخرین مورد با فیلمی تحت عنوان تاکسی رسماً برای جشنواره فیلم برلین انتخاب شده است.

وی که پیش‌تر در حین ساخت فیلمی بر اساس سناریوی ساختگی به منظور تهیه خوراک تبلیغاتی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی دستگیر و بعد از طی مراحل دادرسی به ۶ سال زندان محکوم شد این بار نیز به دور از چشم مسئولین آماده دریافت جایزه از این جشنواره است.  
 
جعفر پناهی بیشترین حضور‌ها را در جشنواره فیلم برلین داشته است و این خود دلیلی بر صحت این مدعاست که با وجود سابقه کیفری وی، نظارت‌ها همچنان به درستی صورت نمی‌گیرد و وزارت ارشاد و نهادها و سازمان های مربوطه هیچ سازوکاری برای معرفی فیلم‌ها و حضور آن‌ها در جشنواره‌های خارجی ندارند! 

پناهی با چه مجوزی راهی جشنواره برلین می‌شود؟ / سازوکار وزارت ارشاد  در صدور مجوز چیست؟ 

جای بسی تعجب است متهمی که به دلیل اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی براساس حکم صادره از سوی دادگاه به ۶ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال ممانعت از هرگونه فعالیت‌های فرهنگی و هنری محکوم شده است، فیلم دیگری از او راهی جشنواره برلین می‌شود و در ‌‌نهایت باز هم به دور از چشمان ناظر وزارت ارشاد و سازمان های مربوطه پناهی شایسته دریافت جایزه‌ای می‌شود که رنگ و بوی سیاسی بودنش برای همگان محرز است.  
 
 **سابقه کیفری؛ بازداشت و محکومیت به ۶ سال زندان
 
پناهی در جریان پیامدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران سال ۸۸ دو بار دستگیر شد و بر اساس حکم دادگاه در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی پناهی به اتهام «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» به ۶ سال حبس تعزیری و ۲۰ سال محرومیت از فیلم‌سازی، ۲۰ سال محرومیت از فیلم‌نامه‌نویسی، ۲۰ سال محرومیت از سفر به خارج از ایران و ۲۰ سال ممنوعیت از هر نوع مصاحبه با رسانه‌ها و مطبوعات داخلی و خارجی محکوم شد و در ‌‌نهایت در روز ۴ خرداد ۱۳۸۹ به دستور بازپرس و تایید دادستان عمومی و انقلاب تهران با تودیع وثیقهٔ ۲۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.  
 
** دریافت جوایز سیاسی به دلیل ارائه تصویری سیاه از ایران و ایرانی
 

پناهی با چه مجوزی راهی جشنواره برلین می‌شود؟ / سازوکار وزارت ارشاد  در صدور مجوز چیست؟


جشنواره‌های خارجی سنگ پناهی را همیشه به سینه می‌زنند چرا که جعفر پناهی خوراک اصلی آن‌ها را برای ادامه تناقض گوییشان در زیر سوال بردن حقوق بشر در ایران فراهم می‌‌کند.

وی طی چند سال اخیر سعی داشته تصویری سیاه از ایران و ایرانی، نزد غربیان ارائه دهد و با این بهانه در چند جشنواره غربی مورد تشویق و تقدیر قرار گرفته است؛ از جمله این فیلم‌ها که وی کارگردانی آن را بر عهده داشته است.

اما با این وجود جشنواره‌های غربی حامیان دوآتیشه پناهی هستند، به طوری که وی تا کنون جوایزی چون دوربین طلایی جشنواره فیلم کن (برای فیلم «بادکنک سفید» در سال ۱۹۹۵)، شیر طلایی جشنواره فیلم ونیز (برای فیلم «دایره» در سال ۲۰۰۰) و خرس نقره‌ای جشنواره بین المللی فیلم برلین (برای «آفساید» در سال ۲۰۰۶) تنها نمونه‌ای از این آثار که مورد توجه مخالفان نظام اسلامی قرار گرفت، دریافت کرده است. 

**تولید هر اثر سمعی و بصری بدون مجوز مشمول مجازات است

«محسن بزرگی» در گفتگو با باشگاه خبرنگاران بااشاره به  این موضوع که طبق قانون تولید هر اثر سمعی و بصری مستلزم مجوز است، اظهار داشت: تولید، توزیع آثار سمعی و بصری غیرمجاز اعم از این که مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته و یا بدون مجوز باشد، با توجه به محتوای اثر علاوه بر ابطال مجوز مشمول جریمه نقدی می‌شود.

وی تصریح کرد: تولید فیلم حتی اگر شخص به دنبال ارائه محصول در داخل کشور نباشد مشمول مجازات می‌شود و طبق قانون نوعی فعالیت غیر مجاز است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار