به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران؛ " فیصل المقداد" معاون وزیر خارجه سوریه در مقاله ای در روزنامه البناء لبنانبا اشاره به نشست اخیر میان معارضان و دولت سوریه در مسکو، اعلام کرد که آنهایی که در این نشست شرکت نکردند، به دلیل این است که اربابانشان در ریاض و دوحه و پاریس و آنکارا و استانبول به آنها اجازه این کار را نداده اند.
وی در این مقاله نوشت: گفتگوهای مقدماتی میان مخالفان و دولت سوریه در مسکو به پایان رسید و این گفتگوهای مقدماتی توجه های بسیاری را برانگیخت و باعث بسیاری از پیش بینی ها در سطح منطقه و بین المللی و نیز در میان مخالفان سوری شد و آنچه به عنوان مسأله ای مهم در رابطه با هدف از این گفتگوها باقی ماند آن اعتباری است که موضع دولت سوریه را متمایز کرده است و اگر برخی در میان معارضان سوری از اعتبار و عقلانیت بزخوردار بودند، سوریه این کشتارهای خطرناک که سبب گردیده است تا شروندان سوری و ملت سوریه هزینه گزافی راجع به آن بپردازند را شاهد نبود و باید عنوان شود که بحران سوریه از زمان شروع آن تا به امروز بر اختلافاتی که قابل حل و فصل نباشد بنا نشده است؛ بلکه آن جنگی آشکارا علیه سوریه و تمامی آنچه که ملت، ارتش و رهبری سوریه از کرامت و شرف دارا می باشند.
فیصل مقداد در ادامه مقاله خود نوشت: "از زمان شروع بحران در برخی کشورهای عربی که برخی افراد اشاره می کردند که این مسأله به کشورهای دیگر نیز خواهد کشید، سوریه متوجه شد که این پیامی است که یا همگان باید در برابر اسرائیل سر فرود آورند و یا هرکسی که مقاومت کند، کشور و دستاوردهای ملتش دچار چالشهایی بی سابقه خواهد شد. اما ملت سوریه و رهبری آن در مقابل این تهدیدات ایستادند و منطق عزت و کرامت را انتخاب کردند و بشار اسد رئیس جمهور سوریه از روز اول و بلکه قبل از آن در پاسخ به افرادی که به دنبال گمراه کردن مردم بودند تردیدی به خود راه نداد و و وی آشکارا اعلام کرد که به ملتش ایمان دارد و شخصا در صورتی که اصلاحات مورد نظر موجب متوقف شدن این حملات شده باشد، آن را رهبری خواهد کرد. "
فیصل المقداد افزود: بشار اسد قوانین جدید که شامل آزادی رسانه ها و احترام به حقوق بشر و برپایی احزاب سیاسی و حق تظاهرات در قانون بود را صادر کرد اما این حملات به اندازه سرانگشتی کم نگردید، خصوصا آنکه مزدوران و قاتلان و توطئهگران اقدام به مخالفت با تمامی راه حلهای ارائه شده نمودند."
وی سپس با اشاره به گفتگوهای برگزار شده در مسکو میان معارضان سوری با دولت سوریه نوشت: گفتگوهای مقدماتی برگزار شد و در این زمان باید از آنچه که مقامات روسیه در طول این بحران انجام دادند تشکر شود؛ اما باید ما محبت روسیه به سوریه و سوری ها را نیز اعلام و ثبت نماییم و بگوییم که روسیه چهار بار در شورای امنیت به نفع سوری ها از وتو استفاده کرد.
وی در ادامه نوشت: در نشست مسکو بسیاری از افرادی که به کشورشان علاقه داشتند؛ از اشخاص، رؤسای احزاب و رهبران گروه های مختلف شرکت داشتند؛ اما آنهایی که به این دعوت پاسخ نگفتند؛ ما و دوستان روسی را شگفت زده نکرد؛ چرا که آنها کسانی هستند که اربابانشان در ریاض و دوحه و پاریس و آنکارا و استانبول به آنها اجازه رفت و آمد بصورت آزادانه را به آنها نمی دهند، حتی در خیابانهای این کشورها بدون اجازه آنها نمی توانند عبور و مرور کنند.
فیصل مقداد در ادامه مقاله خود گفت: نه ما و نه دوستانمان روسمان ونه اکثر مخالفان شرکت کننده در گفتگوها انتظار وقوع معجزه در نشست مسکو را نداشتیم و این چیزی طبیعی است، چه بحرانهای مختلفی در سراسر دنیا بووقع پیوسته و نگاه کنید ببینید که چندسال بطول انجامیده . اما این بدان معنا نیست که ما خواهان به تأخیر افتادن راه حل هستیم؛ ما هیچ مخالفت و یا شکی در پذیرش درخواست و اصول مسکو انجام ندادیم؛ اما ما به افرادی که همچنان نیازمند زمان هستند ، با وجود اینکه ملت ما مدت زمانی طولانی را سپری کرده، زمان خواهیم داد.
وی در ادامه سخنان خود خود: آنچه که ما دچار آن هستیم، از بین بردن راه حل سیاسی از سوی گروه های تندرو و رادیکالی و انجام راه حل های نظامی و امنیتی است و به نظر میرسد که کسی که به این زبان سخن می گوید مسئول این بحران است.
وی در پایان گفت: اگر مسکو، سوریها را برای توافق بر سر مجموعه ای از اصول به منظور مذاکرات سوری –سوری ، گرد هم آورده است دمشق نیز منتظر تمامی فرزندان خود به منظور جمع امکانات و نیروهایشان به منظور خدمت به کشور مادری شان هست و ما هم اکنون بخاطر وجود یک روزنه نور در پایان تونل خوشحال می شویم. اما چشم به خورشیدی داریم که آسمان سوریه را روشن گرداند و به این کشور گرماو محبت و امنیت و ثبات ببخشد.
انتهای پیام/