رئیس اداره محیط زیست کابل ضمن ابراز نگرانی از آلودگی هوا در این شهر گفت: آلودگی هوای این شهر دلایل زیادی دارد اما از دلایل عمده و مهم این آلودگی موقعیت جغرافیایی و خاکی بودن جاده‌های آن است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، "نورمحمد زمانی" رئیس اداره محیط زیست کابل  گفت: موقعیت جغرافیایی پایتخت به گونه‌ای است که با کوه‌های بلند احاطه شده و  تا باد شدیدی نوزد آلودگی هوا در این شهر از بین نمی‌رود.
 
زمانی تصریح کرد: بیش از 60 درصد جاده‌های کابل خاکی است و بر اثر تردد خودروها مقدار زیادی گرد و خاک و ذرات کوچک دیگر در هوا پراکنده می‌شود که سبب آلودگی بیشتر هوا می‌گردد.
 
وی تأکید کرد: یکی دیگر از دلایل آلودگی هوای کابل عدم دسترسی مردم به انرژی پاک (برق و گاز) و استفاده از چوب و ذغال برای گرم کردن منازل مسکونی است که  در فصل زمستان سبب می‌شود هوای پایتخت آلوده شود.
 
زمانی گفت: آلودگی که بر اثر استفاده از چوب، ذغال و دیگر منابع آلاینده خانگی به وجود می‌آید چیزی در حدود 31 درصد آلودگی هوای کابل را تشکیل می‌دهد که این رقم با توجه به تعداد جمعیت کابل بسیار زیاد و نگران کننده است.
 
رئیس اداره محیط زیست کابل یکی دیگر از دلایل آلودگی هوای کابل را وجود کوره‌های آجرپزی در حومه‌ پایتخت عنوان کرد و افزود: یکی از موارد عمده و تأثیرگذار در آلودگی هوا فعالیت‌ حمام‌ها و نانوایی‌ها در شهر کابل و دلیل آن هم استفاده آنان از چوپ و ذغال می‌باشد.
 
وی همچنین اظهار داشت: بیش از 30 درصد خودروهایی که در شهر کابل تردد دارند دودزا هستند و 10 درصد آلودگی هوای پایتخت به دلیل تردد همین خودروهای دودزا و همچنین استاندارد نبودن مواد سوختی (بنزین و گازوئیل) ناشی می‌شود.
 
***اداره محیط زیست تنها یک اداره هماهنگ کننده است
 
رئیس اداره محیط زیست کابل در پاسخ به این پرسش که چه اقداماتی باید صورت گیرد تا آلودگی هوای کابل کاهش یابد، اظهار داشت: اداره محیط زیست یک اداره هماهنگ‌کننده و نظارتی است و نقشی در کاهش آلودگی هوای کابل ندارد.
 
 وی تصریح کرد: اداره محیط زیست فقط هماهنگی‌هایی را  در زمینه بهبود وضعیت محیط زیست و هشدارهایی در مورد مشکلات موجود در زمینه‌های زیست محیطی به ادارات و ارگان‌های مسئول ارائه می‌کند و این ادارات مسئولند که به موضوعات رسیدگی کنند.
 
زمانی تأکید کرد: شهرداری کابل، ریاست ترافیک،  وزارت‌های انرژی و آب و برخی ادارات دیگر مسئول هستند که باید راه‌هایی را برای کاهش آلودگی هوای پایتخت جستجو کنند.
 
وی همچنین افزود: اداره محیط زیست برنامه‌هایی را در دست اقدام دارد تا از طریق آگاهی‌دهی به خانواده‌ها و دانش‌آموزان مدارس، مانع از مصرف چوب و ذغال برای گرم کردن خانه‌ها شده تا از آلودگی هوای کابل جلوگیری شود.
 
زمانی هشدار داد: در صورتی که مردم خود به فکر حل این معضل نباشند در آینده این مسئله طبعات بسیار ناگواری برای آنان و محیط زیست خواهد داشت.
 
رئیس اداره محیط زیست کابل اظهار داشت: گازهای سمی مانند منو اکسید کربن که بر اثر سوزاندن چوب و ذغال در هوا پراکنده می‌شود سبب بیماری‌های گوناگون از جمله بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، سرطان، تولد فرزندان نارس و سایر بیماری‌های دیگر می‌شود و خانواده‌ها باید مراقب باشند و در صورت امکان از سوزاندن چوب و ذغال جلوگیری کنند.
 
زمانی در پایان افزود: بر اثر سوزاندن چوب و ذغال به طور میانگین هر خانواده در یک شبانه روز 200 تُن منو اکسید کربن تولید می‌کند و این امر سبب شایع شدن بیماری‌های گوناگون در کابل خواهد شد.
 
/انتهای پیام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.