به گفته منابع، هر دو لایحه پیشنهادی جمهوریخواهان، به زودی در کنگره به رای‌گیری گذاشته خواهد شد و احتمال می‌رود که بخش‌هایی از این دو لایحه در قالب یک لایحه نهایی، با یکدیگر ادغام شوند.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه خبری "پولیتیکو" در مقاله‌ای به قلم "بورگس اورت" و "مانو راجو" می‌نویسد: در حال حاضر، جهوریخواهان بر سر اتخاذ بهترین استراتژی برای مقابله با تلاش باراک اوباما در رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران، با یکدیگر اختلاف نظر دارند و در عین حال، رهبران آن‌ها تلاش می‌کنند تا برای باطل کردن وتویی که اوباما کنگره را به استفاده از آن تهدید کرده است، حمایت کافی دموکرات‌ها را جلب نمایند.

*** پیام‌های ضد و نقیض اسرائیلی‌ها در مورد خواسته دقیق آن‌ها از کنگره در مورد ایران
علاوه براین رفتارهای مشکوک، شاهد افزایش بی‌میلی دموکرات‌ها برای سرزنش رئیس‌جمهور خود و پیام‌های ضد و نقیضی از جانب اسرائیلی‌ها، در مورد خواسته دقیق آن‌ها از کنگره در مورد ایران، هستیم.
به زودی، دو تا از کمیته‌های اصلی سنا، لوایح جداگانه‌ای را در کنگره مطرح خواهند کرد که یکی برای افزایش تحریم‌ها علیه ایران و دیگری برای ملزم کردن هرگونه توافق با ایران جهت تصویب در کنگره خواهد بود. حامیان اصلی این لوایح، ‌ـــ «مارک کرک، سناتور جمهوریخواه از ایلینویز و باب کورکر، از ایالت تنسی ــــ برای به دست آوردن حمایت و جذب حامیان مشترک دموکرات، سخت تلاش می‌کنند.

*** به احتمال زیاد، بخش‌هایی از دو لایحه پیشنهادی، در قالب یک محصول [لایحه] نهایی ـــ شاید یکی به عنوان ضمیمه دیگری ـــ ادغام خواهند شد
در بحبوحه تمام این تلاش‌ها، «میچ مک کانل»، رهبر اکثریت و تیم رهبری وی قرار دارند که از نزدیک بر تحولات قانونگذاری نظارت دارند. به گفته جمهوریخواهان عالی رتبه و منابع آشنا با این روند، هر دو لایحه به رای گیری گذاشته خواهند شد و بخش‌هایی از آن می تواند به عنوان یک محصول [لایحه] نهایی ـــ شاید یکی به عنوان ضمیمه دیگری ـــ ادغام شوند. به عبارت دیگر، این لوایح مستقیما در کنگره مطرح خواهند شد و در همان جا، آن‌ها بر روی قانون نهایی کار خواهند کرد.

*** رای گیری صریح در خصوص اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران، می‌تواند مذاکرات ظریف و حساس با ایران را از خط خارج کند
با این وجود، برخی از جمهوریخواهان شروع به جبهه گیری کرده‌اند. این طور که به نظر می‌رسد، سناتور «لیندسی گراهام» با عقیده کاخ سفید، مبنی بر این که رای گیری صریح در خصوص اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران، می‌تواند مذاکرات ظریف و حساس با ایران را از خط خارج کند، موافق است. در عوض، وی گفت که لایحه آماده ارائه «کورکر ـــ گراهام» نیز در صورت عدم تصویب توافق نهایی توسط کنگره ، می‌تواند به اعمال تحریم‌ها کمک کند. گراهام گفت: «من قصد ندارم تحریم‌ها را به شیوه‌ای اعمال کنم که به مختل شدن مذاکرات منجر گردد. 

*** لایحه «کرک»، پیش از لایحه «کورکر» آماده رای‌گیری خواهد بود
«کرک» در پاسخ به سوال در مورد لایحه پیشنهادی «کورکر»، اشتیاق چندانی نسبت به دورنمای لایحه تصویب توافق نهایی با ایران در کنگره، از خود نشان نداد.
«کرک» گفت: «گاهی اوقات ما در دیدگاه اقلیت به دام می‌افتیم. وقتی که اکثریت با شما باشد، می‌توانید هر وقت که اراده کنید، نتیجه رای‌گیری را به نفع خود رقم بزنید.»
پیش‌بینی می‌شود که لایحه «کرک»، هفته آینده از طریق کمیته بانکداری به رهبری «ریچارد شلبی» ارائه شود و این طور که به نظر می رسد، این لایحه پیش از لایحه «کورکر» آماده رای‌گیری در کنگره خواهد بود.

*** رویکردهای مختلف، باعث بروز اختلاف نظر در بین دو کمیته شده است
«شلبی» گفت: «رئیس‌جمهور می‌خواهد که تصویب این لایحه را به تعویق بیاندازد. سایرین نیز همین را می‌خواهند. اما تحریم‌ها مهم هستند. تحریم‌ها همان چیزی هستند که این دستاورد را با خود به همراه آورده اند. به عقیده من، ما تحریم‌ها را از آنچه که رهبران به من گفته‌اند، جلوتر می‌اندازیم.»
«کورکر» که ریاست کمیته روابط خارجی سنا را برعهده دارد و همچنین یکی از اعضای کمیته بانکداری به شمار می‌رود، گفت: «ما در یک چنین مکان بسیار قدرتمندی هستیم که هرگونه توافق نهایی مستلزم تصویب کنگره است.»
«جان کورنین»، رئیس اکثریت مجلس سنا، اذعان کرد که رویکردهای مختلف، باعث اختلاف نظر در بین دو کمیته شده اما با این حال، وی معتقد است که این مشکل قابل حل است. به گفته وی، «این یک مشکل لاینحل نیست.»
در واقع، به اعتقاد بسیاری از جمهوریخواهان، ادغام این دو رویکرد، سودمند خواهد بود.

*** «آنگوس کینگ» با اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران، به شدت مخالف است
سناتور «مارکو روبیو»، یکی از اعضای کمیته روابط خارجی سنا گفت: «آن‌ها منافی یکدیگر نیستند. من از هر دو لایحه حمایت می‌کنم. به اعتقاد من، آن‌ها مکمل یکدیگرند.» سناتور «آنگوس کینگ»، هفته گذشته به همراه «کورکر» و سناتور «جان مک‌کین» به خاورمیانه سفر کرد و اعلام کرد که وی احتمالا از لایحه لزوم تصویب توافق نهایی توسط کنگره‌، حمایت خواهد کرد، اما با این حال، وی با اعمال تحریم‌های جدید به شدت مخالف است. 

*** حتی جمهوریخواهان جنگ‌طلب هم می‌گویند که نمی‌دانند اسرائیل واقعا از آن‌ها چه انتظاری دارد
عامل دیگر، پیام‌های متفاوت و گیج کننده‌ای است که از اسرائیل به گوش می‌رسند و همینطور خبر سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ـــ که با موضع اوباما در مذاکرات هسته‌ای و در قبال ایران، به شدت مخالف است ـــ در کنگره آمریکا در ماه مارس. روز پنجشنبه، یک مقام عالی رتبه اسرائیلی با انتشار اطلاعیه‌ای مطبوعاتی، موضوع هشدار مقامات اسرائیلی به سناتورهای آمریکایی در مورد اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران را در طول سفر هیئت کنگره‌ای به اسرائیل، تکذیب کرد اما حتی جمهوریخواهان جنگ‌طلب هم می‌گویند که نمی‌دانند اسرائیل واقعا از آن‌ها چه انتظاری دارد.

*** هیچ دموکرات دیگری تاکنون از لایحه تحریم‌ها حمایت نکرده است
مک‌کین» گفت: «در اسرائیل، در مورد این که اعمال تحریم‌های بیشتر، کمک‌کننده خواهد بود یا خیر، اختلاف عقیده وجود دارد.»
در حالی که جمهوریخواهان موضع دقیق خود را مشخص کرده‌اند، دموکرات‌ها عقب نشسته و در مورد تهدید وتوی اوباما فکر می‌کنند. با این وجود، «کرک» گفت که سناتور «ریچارد بلومنتال» آماده است تا از لایحه تحریم‌های وی پشتیبانی کند. و یک منبع دموکرات دیگر که از نزدیک بر مذاکرات ایران نظارت دارد، گفت که هیچ دموکرات دیگری تاکنون از لایحه تحریم‌ها حمایت نکرده است اما دفتر «کرک»، تلاش می‌کند تا روز دوشنبه، 7 تن از حامیان جمهوریخواه را با تعداد برابری از دموکرات‌ها، همراه سازد. این کار مسلما دشوار خواهد بود.

*** کاخ سفید با هر دو رویکرد جمهوریخواهان در قبال ایران، مخالف است
برای حزب رئیس‌جمهور، زمانبندی از بیشترین اهمیت برخوردار است. دولت، ضرب العجل ماه مارس را برای دستیابی به چارچوب توافق با ایران تعیین کرده است و تهدید وتوی اوباما باعث شده که دموکرات‌ها برای سرپیچی از رئیس‌جمهور جسور خود تمایلی نداشته باشند. روز پنجشنبه، «دنیس مک‌ دونا»، رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید، تصریح کرد که کاخ سفید با هر دو رویکرد جمهوریخواهان در قبال ایران، مخالف است.
«مک دونا» خطاب به «مایک الن»، خبرنگار «پولیتیکو» گفت: «ما فکر می‌کنیم که در حال حاضر به جای اعمال تحریم‌های بیشتر، یا به جای اینکه کنگره تلاش کند که به طرز بی‌سابقه‌ای خود را به عنوان تصمیم‌گیرنده در مورد این توافق نشان دهد، فضای کافی را برای دائمی کردن این توافق به وجود بیاوریم.»

*** باطل کردن وتوی اوباما به 67 رای سنا نیاز دارد
این بدان معناست که هر آنچه که در کنگره به تصویب برسد، به احتمال زیاد توسط اوباما وتو خواهد شد و باطل کردن وتوی اوباما، به 67 رای سنا نیاز دارد. دموکرات‌ها سخت تلاش می‌کنند تا برآورد کنند که هر یک از لوایح پیشنهادی جمهوریخواهان چگونه مطرح خواهد شد. هر لایحه به احتمال زیاد، گروه مخالفان دموکرات خود را دارد ـــ و اگر این دولایحه با هم ادغام شوند، به احتمال زیاد، اکثریت قریب به اتفاق دموکرات‌ها علیه آن رای خواهند داد.
«دیک ورببین»، رهبر اقلیت‌ سنا گفت: « در حال حاضر، یکی از حمایت‌ها در انجمن حزبی دموکرات‌های سنا، برای ادامه مذاکرات، صبر و بردباری ـــ دست کم برای کوتاه مدت ـــ است، به این خاطر که راه‌های دیگر وحشتناک هستند. و اگر چیزی باشد که با انجام آن بتوان مذاکرات را به خطر انداخت، من فکر می‌کنم که بسیاری از دموکرات‌ها با آن مخالفت خواهند کرد.»



انتهای پیام./.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار