به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران ؛ پایگاه اینترنتی جروزالم پست در مطلبی به قلم مایکل ویلنر نوشت، با توجه به تمرکز شدید رسانه ها و سیاست های بی پروای کنگره، چگونگی ادامه راه با ایران موضوع بسیار مهمی است که باید به دقت بررسی شود. آمریکاچگونه می تواند بهتر جدیت خود را در مذاکرات نشان دهد؟ آیا کنگره تهران را اکنون تحریم خواهد کرد یا آن را به وقت دیگری موکول می کند یا این که اکنون قانون تحریم ها را برای مجازات ایران در آینده تصویب خواهد کرد؟
این موضوعات نیز از اهمیت یکسانی برخورداند: کدام گزینهها جایگاه آمریکا را در دنیا ارتقاء میدهد؟ آیا تحریمها موقعیت اعضای شورای امنیت سازمان ملل را در مقابل ایران در مذاکرات هستهای تقویت خواهد کرد؟ یا این که آمریکا مذاکرات را در نقطه حساس آن نابود خواهد کرد و باید پاسخگوی عواقب آن باشد؟
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به صراحت گفت، تیم مذاکره کننده وی اعلام کرده است که پس از یک سال مذاکره، تصویب قانون تحریمهای جدید « شکست مذاکرات را تضمین میکند» و آمریکا را از متحدانش جدا میکند و مجوزی برای ادامه برنامه هستهای ایران خواهد بود.
البته اعضای کنگره آمریکا با این موضعگیری اوباما مخالفند. آنها که تمایل دارند در این زمینه نقشی ایفا کنند، تاکنون دو بار پیش نویس قطعنامه ای را تهیه کردهاند که پس از پایان یافتن ضربالاجل مذاکرات هستهای بدون توافق، تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال شود.
البته تا زمانی که این قانون اجرایی نشود، هیچ تحریمی علیه ایران اعمال نمیشود. در ضمن براساس توافق موقت طرح اقدام مشترک تصویب تحریمهای جدید علیه ایران ممنوع است.
با وجود این هیچ یک از اینها اهمیتی ندارند. زیرا رئیس جمهور امریکا انتخاب خود را کرده است: وی قانون جدید تحریمها را وتو خواهد کرد. در واقع لایحه تحریمها هیچ شانسی برای تبدیل شدن به قانون ندارد.
رای گیری اولیه درباره قانون ایران بدون سلاح هسته ای 2015 از حمایت نمایندگان دو حزب برخوردار خواهد شد. این لایحه را سناتور دموکرات باب منندز از ایالت نیوجرسی و سناتور مارک کلرک از ایالت الینویز تهیه کرده اند. هرچند این لایحه به تصویب خواهد رسید، اما نمیتواند حمایت حداکثری شصت و هفت رای را به دست آورد.
این عدد اهمیت بسیاری دارد زیرا رهبران جمهوری خواه به دنبال حق وتویی برای وتوی رئیس جمهور هستند. به عبارت دیگر اگر این لایحه بتواند حمایت شصت و هفت نماینده را جلب کند، رئیس جمهور دیگر نمی تواند آن را وتو کند.
از آن جایی که در آمریکا هر کاری زمان بر است، انتظار میرود این لایحه در اواسط فوریه به رای گذاشته شود. این پس از سخنرانی نخست وزیر اسرائیل در کنگره درباره این موضوع و ایران خواهد بود. ضرب الاجل تعیین شده برای توافق سیاسی درباره مذاکرات هستهای نیز یک ماه پس از آن یعنی در ماه مارس تعیین شده است.
انتهای پیام/