به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال، علیرغم هشدار باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا درباره استفاده از حق وتو برای مخالفت با هرگونه مصوبه ای در کنگره این کشور برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران در جریان روند مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه 1+5، سیاستمداران جمهوریخواه و دموکرات آمریکا روز گذشته در جلسه استماع سنای این کشور عهد کردند که تمام تلاش خود را برای بتصویب رساندن تحریمهای جدید و بازدارنده علیه ایران به کار بگیرند.
عصبانیت سیاستمداران آمریکایی در جلسه استماع سنای این کشور زمانی آغاز شد که مقامات ارشد دولت آمریکا از احتمال اینکه مذاکرات بین المللی درباره برنامه های هسته ای ایران برای سومین مرتبه تمدید شود، پرده برداشتند. مقامات ارشد دولت آمریکا روز گذشته در جلسه استماع سنا اعلام کردند روند مذاکرات هسته ای با ایران به گونه ای است که شاید مذاکرات نیاز باشد فراتر از ضرب الاجل ژوئن آینده کشیده شود.
بحران و اختلاف نظر بین کاخ سفید و کنگره آمریکا در حالی روبه افزایش است که جان بونر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دعوت کرده است تا در یازدهم فوریه آینده در کنگره آمریکا حضور یابد و درباره تهدیدات تندروهای اسلامی و ایران سخنرانی کند. دولت آمریکا حرکت جان بوهنر را نقض کننده پروتکل دیپلماتیک اعلام کرده است زیرا در این باره هیچ مشورتی با کاخ سفید نه از سوی کنگره و نه از سوی دولت اسرائیل نشده است.
یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا میگوید کاخ سفید موضوع سخنرانی نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا را از زبان یکی از کارمندان ارشد سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا شنیده است و قبل از آن هیچ مشورتی با کاخ سفید صورت نگرفته است. همین گزارش حاکی است - تصمیم رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای دعوت از نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای ایراد سخنرانی در کنگره این کشور که با حمایت بسیاری از جمهوریخواهان روبرو شده است پس از آن صورت گرفت که دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس هفته گذشته به واشنگتن سفر کرد و مهمان اوباما بود.
اوباما رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته ضمن درخواست از کنگره آمریکا برای متوقف کردن تصویب هرگونه تحریم جدید علیه ایران در جریان برپایی مذاکرات هسته ای ، فاش نمود که وی شخصا با برخی از سناتوری های آمریکایی در این باره مذاکراتی داشته است. فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که روز گذشته به همراه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا با خبرنگاران در واشنگتن سخن می گفت از کنگره آمریکا خواست تا به مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 فرصت بدهند و این راهکار دیپلماتیک را تا حصول نتیجه از بین نبرند.
مقامات کاخ سفید آمریکا و کنگره این کشور در حالی اختلاف نظر شدید درباره ایران پیدا کرده اند که قرار است مقامات ایران و آمریکا روز جمعه و شنبه در زوریخ با یکدیگر دیدار و گفتگو کنند.
انتهای پیام./.