پیشنهاد تشکیل شورای سلطنت از جانب علی امینی برای در امان نگه داشتن کاخ ظالمانه پهلوی از پ‍ژواک فریادهای مظلومان و مردمان بیدار ایران بود.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های باشگاه خبرنگاران، خبرهای مرتبط با وقایع سال 57 در آستانه 36 سالگی انقلاب عزیزمان در بسته‌ای با نام "بزنگاه تاریخی" به روی سایت خواهد رفت تا تب و تاب آن روزها تداعی شود.

تقویم انقلاب را ورق می‌زنیم؛ سوم بهمن سال 57؛ خبر انحلال شورای سلطنت را در حافظه خود ثبت کرده است، شورای سلطنت، آخرین بارقه امید و تقلای ر‍‍ژیم پهلوی برای جلوگیری از فروپاشیش بود،  با تکانهایی که جامعه ایران داشته  و گستره تظاهرات، رژیم پهلوی  یقین پیدا کرد که سلطنت 2500 ساله‌اش در دومینوی فروپاشی قرار گرفته است، بنابراین در صدد تشکیل شورای 9 نفره  سلطنت برآمده و اولین جلسه آن 23 دی ماه 1357 تشکیل شد.

این شورا در حالی تشکیل شد که دولت بختیار چند هفته قبل برای تداوم طناب پوسیده رژیم پهلوی با اربابان غربی خود تشکیل شده بود اما معمار کبیر انقلاب مهر بطلان را بر مشروعیت این دولت زد.

پیشنهاد تشکیل شورای سلطنت از جانب علی امینی، یکی از سه پیشنهاد وی به محمد رضا پهلوی برای در امان نگه داشتن کاخ ظالمانه پهلوی از پ‍ژواک فریادهای مظلومان و مردمان بیدار ایران بود، ابتدای امر بدلیل خصومت و بدگمانی محمد رضا به امینی پیشنهادات وی رد شد اما  پس از تظاهرات تاسوعا و عاشورا، شاه به ناچار با طرح اميني موافقت كرد و او را مأمور تشكيل شوراي سلطنت نمود.

//////////////////////

امینی تاکید داشت که اعضای این شورا ضرورتا نباید پس از تحولات سال 1342، وابستگی آشکاری به رژیم پهلوی داشته باشند بنابراین در اولین گام بر آن شد گروهی از چهره‌های سیاسی مذهبی شاخص در میان انقلابیون و برخی افراد خوشنام دیگر را برای بر عهده گرفتن این مقام، معرفی و در واقع رضایت آنان را به پذیرفتن این سمت جلب کند، اما پس از مدتی آشکار شد که هیچ یک از چهره‌های انقلابی در میان احزاب و گروه‌های مختلف حاضر به عضویت در آن نیستند.

در واقع  این شورا نماینده و عهده‌دار وظایف سلطنت پهلوی در قبال نبود محمد رضا پهلوی در کشور بود، اماروز 26/ 10/ 1357، امام خميني(ره) به مناسبت فرا رسيدن اربعين امام حسين(ع) بيانيه‌ای از پاريس صادر كردند و شوراي نيابت سلطنت را غيرقانونی و دخالت اعضای‌اند در امور مملكت را جرم دانستند ، همچنين از مردم دعوت كردند كه مخالفت خود را با شورای نيابت سلطنت غيرقانونی اعلام كنند.

رئیس شورا، "سید جلال تهرانی" برای ملاقات با امام خمینی به پاریس رفت، اما بنیانگذار انقلاب اسلامی شرط ملااقات با وی را استعفایش از شورای سلطنت دانست، بنابراین "تهرانی" با قبول شرط امام در اول بهمن ماه 57 به ملاقات ایشان رفتند.

//////////////////////


 بدين ترتيب، شورای سلطنت که قصد داشت با بر تن کردن ردای انقلابیون و موجه جلوه دادن خود در اذهان عمومی نگهبان فساد 2500 ساله رژیم پهلوی باشد، با استعفای رئيس شورا و اعضاي برجسته‌اش در عمل جزء تشكيل دو جلسه بی‌ثمر، به طور کلی نتوانست گام موثری در جهت جلوگیری از سقوط رژیم پهلوی بردارد.

انتهای پیام/
برچسب ها: بهمن ، 57 ، شورای
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار