عفونت‌های دندانی در برخی مواقع باعث ایجاد چرک روی دریچه‌های قلب می‌‌شوند و چرک از طریق عرق به مغز می‌رسد و باعث آبسه مغزی می‌شود.

محمد علی‌اکبریان، متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان  باشگاه خبرنگاران، گفت: تجمع چرکی که جدارش توسط کپسول پوشیده شده و در مغز قرار دارد، آبسه مغزی می‌گویند.

وی بیان کرد: آلودگی دریچه‌های قلب، ضربه‌های وارد شده به سر، پارگی و شکستگی جمجمه، مننژیت‌ها، عفونت‌های داخلی و عفونت‌هایی که به واسطه خون به مغز انتقال می‌یابد از عوامل تأثیر‌گذار در این بیماری محسوب می‌شود.

اکبریان، ادامه  داد: تأخیر در تشخیص و درمان آبسه مغزی ممکن است عارضه جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

وی افزود: تشنج؛ سردرد و افزایش فشار داخل جمجمه از نشانه‌های این بیماری است. علت سردرد می‌تواند به دلیل افزایش حجم آبسه باشد و همچنین افزایش فشار داخل جمجمه با سردرد همراه است.

اکبریان، اظهار داشت: اسکن مغزی، سی‌تی‌اسکن و آم‌-آر-آی راه‌های تشخیص این بیماری است. آنتی‌بیوتیک در درمان آبسه مغزی مؤثر است. در بعضی از موارد که افزایش حجم آبسه باعث تشنج شود به وسیله جراحی آبسه را خارج می‌کنند.

وی در پایان گفت: پارگی آبسه مغز بسیار خطرناک است زیرا ممکن است باعث مرگ ناگهانی شود و همچنین تشنج در این حالت بسیار خطرناک است.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.