به گزارش
حوزه دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران، امیر سرتیپ "عبدالرحیم موسوی" جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در سومین همایش طب پیشگیری بهداشت امداد و درمان دریایی (شناورهای سطحی و زیر سطحی) در بندرعباس اظهار داشت: برای استقرار، استمرا و ارتقای این اهداف، قدرت ملی نقش تعیین کنندهای دارد.
وی تصریح کرد: قدرت ملی دارای مولفههای گوناگونی است که برهم تاثیرمتقابل و غیرخطی دارند مثل دریا و نیروی دریایی که هرکدام به خودی خود یک مولفه قدرت ملی هستند و یا در دسته بندی اینها قرا میگیرند یعنی اینکه هم بر یکدیگر تاثیر متقابل دارند و هم در یک معادله غیرخطی باعث ارتقای قدرت ملی و یا برعکس آن خواهند شد.
جانشین فرمانده کل ارتش ادامه داد: از این جهت روی تاثیر متقابل وغیرخطی بودن این معادله تاکید میکنیم که اگر به دریا توجه ویژه و لازم بشود میتواند قدرت ملی کشور را به حد قابل قبولی که شایسته ملت سرافراز و هوشمند ایران است ارتقاء دهد و اینطور نیست که دریا یک عدد در معادله قدرت ملی باشد که اگر آن عدد به صفر میل کند فقط آن عدد از معادله حذف میشود و همینطور نیروی دریایی هم، چنین وضعیتی دارد.
امیر موسوی بیان داشت: فقط بعنوان یک عدد در معادله قدرت ملی نمیشود به آنها نگاه کرد، زیرا کم توجهی یا بیتوجهی به هر یک از این دو مولفه (دریا و نیروی دریایی) میتواند کل معادله قدرت ملی را تحت تاثیر قرار دهد در حدی که کار به جایی برسد که ما افسوس بخوریم بر سالهایی که از دست دادهایم.
وی اضافه کرد: آنچنان که درحال حاضر داریم بر بسیاری از سالهایی که دراین رابطه از دست دادهایم افسوس میخوریم و امیدورام که درآِینده اینگونه نباشد و توجه لازم به این امر شکل بگیرد.
«وقتی روی این موضوع توجه و تمرکز میکنیم، ارزش، وزن نگاه فرازمانی، تدابیر حکیمانه و قدرت آفرین فرماندهی کل قوا برای ما روشنتر میشود، آن وقتی که با تعابیر و مضامین خاص راجع به نقش دریا و نیروی دریایی مطالبی را میفرمایند و این نقش را برای ملت و مسوولان به صورت خاص و ویژه ترسیم میکنند».
امیر سرتیپ موسوی افزود: اگر دولت جمهوری اسلامی و عناصر دولتی و وزرای ذیربط توجه کنندو قدر بدانند، نیروی دریایی میتواند عامل پیشرفت در رشد جمعی سواحل جنوب شرقی و منطقه باشد و واقعا این کار از نیروی دریایی ارتش ساخته است.
وی اظهار داشت: همانطورکه همه ما میدانیم دریا یک فرصت بزرگ برای پیشرفت و حفظ منافع ملی است و فواید آن برای یک کشور و ملت راهبردی، کلان و بزرگ بهشمار میآید.
جانشین فرمانده کل ارتش تصریح کرد: تسلط دریایی و حضور راهبردی برای نیروی دریایی و ناوگانهای دریایی ما پیام آورعزت و بیداری ملتهاست و این نشان دهنده این است که ملت ایران در غربت و در تنهایی کامل در مواجهه بایک جبهه وسیع از دشمنان نابکار و نامرد توانسته با اتکای به خدا و اعتماد به نفس، خود را به اینجا برساند و این برای ملتهای دیگر درسی خواهد بود.
امیر سرتیپ موسوی با تاکید بر رشد سواحل جنوبشرقی، نقش راهبری دریا و سیادت و امنیت دریایی تصریح کرد: در شرایط فعلی که نیروی دریایی ما پرچم رسالت رشد سواحل جنوبشرقی، سیادت دریایی و بازگرداندن منافع دریا به ملت بزرگ ایران را هم زمان بر دوش گرفته جایگاه و نقش آن در قدرت ملی ویژه و برجستهتر میشود.
وی خاطرنشان کرد: این جمله کلیدی، حرکت دهنده، امیدبخش و راهنمای فرماندهی کل قوا مبنی براینکه «شما یک نیروی دریایی بسازید که درشان ملت ایران باشد»؛ عمل به خواست رهبری نظام را مستلزم داشتن ویژگیها و تواناییهایی دانست که داشتن علم و سامانه بهداشت و درمان درشان این نیرو از مهمترین آنها است.
جانشین فرمانده کل آجا گفت: بدیهی است که برای تحقق این مهم یک حرکت چندبعدی لازم است که یکی همین کار ارزشمند و شایسته تقدیر نداجا با کمک فرماندهی بهداشت و درمان ارتش یعنی برگزاری این همایش باکمک دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و سایر عزیزان است.
این مقام مسوول درستادکل فرماندهی ارتش افزود: کاملا طبیعی است که جامعه پزشکی ارتش باید خودش را برای مقابله با چالشهای جدید آماده کند و هم پای رزمندگان عزیر همه تلاش خودش را برای حفظ، ارتقاء و بازگشت سلامت آنها بکار ببرند.
جانشین فرمانده کل آجا تاکید کرد: بدون اغراق و تعارف این کاری که سامانه بهداشت درمانی باید انجام دهد یک کار جهادی است کاری که همه ابعاد اعم از فیزیکی، روحی، اجتماعی ومعنوی مد نظر باشد.
وی یادآور شد: در شرایط جهاد و درگیری حتما رزمندگان ما باید سطح بالاتری از معمول را در سلامت داشته باشند زیرا آنها در یک شرایط طبیعی ماموریت خودشان را انجام نمیدهند که ما با راضی بودن به یک حد نصابهای طبیعی از سلامت بگوییم کار خودمان را انجام دادهایم. حتماً بایستی آنها حد نصابهای بالاتری از گروههای غیرنظامی داشته باشند تا آنان را برای انجام عملیاتهایی در شرایط خاص دریایی آماده کند.
امیر موسوی اظهار داشت: توجه به سلامت خانواده این عزیزان اهمیت فوق العادهای دارد زیرا همه ما تجربه کردهایم که توان، ورزیدگی و نشاط فرد نظامی بستگی تام و تمام به این آسودگی روانی دارد که سلامت خانواده برای رزمنده عزیز ایجاد میکند.
جانشین فرمانده کل آجا تاکید کرد: سامانه بهداشت و درمان نداجا و ارتش باید هرچقدر که میتوانند از فاوا مطالبه کنند تا به روزترین و قویترین سامانههای علم و فن آوری اطلاعات را دراختیار سامانه بهداشتی و درمانی آنها بگذارد تا بتوانند این کار را بخوبی انجام دهند.
وی ادامه داد: دراین صورت است که نه تنها میتوانیم نیازهای نیروی دریایی و نیروهای مسلح را برآورده کنیم بلکه به آن چیزی که دنبالش هستیم یعنی اینکه نیروی دریایی بتواند بعنوان یک قطب درمانی در سطح کشور و حتی منطقه عمل کند.
جانشین فرمانده کل آجا گفت: بیمارستانهای نداجا میتوانند و باید بتوانند که یک محل مناسبی برای ارائه خدمات درمانی نوین و جراحیهای پیچیده و حتی به نفرات اعزامی از کشورهای دیگر باشند.
سومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی دوسالانه طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان دریایی بر روی شناورهای سطحی و زیر سطحی در منطقه یکم نیروی دریایی راهبردی ارتش در بندرعباس آغاز شد.
انتهای پیام/