به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، هرچند پیش از این روحانیون و علمای افغانستان نسبت به آنچه بیتفاوتی در برابر حملات انتحاری و هراس افکنانه خوانده میشد، مورد انتقاد شدید مجامع مختلف و شهروندان کشور بوده اما اقدام اخیراین قشر تاثیرگذار جامعه از اهمیت خاصی برخور دار است که در ذیل به نکات و اهمیت این اقدام بی سابقه و کم نظیر اشاره میشود.
افغانستان کشوری است که بیشترین شهروندان آن را مسلمانان تشکیل میدهد. مسلمانان نسبت به عقیدهای که دارند به علما و روحانیت احترام ویژهای دارند. در جامعهی افغانستان روحانیت از جایگاه خاصی برخور دار است و هیچ کسی تاب و توان مخالفت با آن را ندارد. با توجه به اثر پذیری جامعه از روحانیت و پذیرش جایگاه آنان به عنوان رهبران دینی از سوی شهروندان چه در گذشته و چه در حال، علما میتوانند گامهای جدیتری در راستای حمایت از نیروهای امنیتی کشور بردارند و روحیه سلحشوری و رزمی را در میان آنان افزایش دهند.
به باور اکثر کارشناسان، علما و روحانیت در افغانستان همواره در براندازی دولتهای استبدادی نقش بارز وحیاتی داشته اند. به باور آنان شکست و نابودی دولتها در گذشته و همچنان عوامل بازدارنده ادامه دولتها در افغانستان، علاوه برعوامل دخالتهای خارجی، یکی از عوامل تاثیرگذار مخالفت علما و روحانیت بوده است.
با توجه به تجربیات گذشته و آن اینکه روحانیت چگونه در مورد برنامه اصلاحی "شاه امان الله خان" مخالفت کرده و این شاه پس از اعلام استقلال این کشور را به زانو در آوردند و همچنان بسیج افکار عمومی علیه حزب دموکراتیک "خلق" و دولت طرفداران شوروی سابق به خوبی نشان میدهد که علما و روحانیت در جامعه افغانستان میتوانند نقش اساسی را در حفظ و یا نابودی دولتها بازی کنند.
زمینه سازی و همسو ساختن روحانیت از سوی دولت وحدت ملی مبنی بر حمایت از نیروهای امنیتی یک امر بسیار مهم و حیاتی است؛ زیرا حمایت این قشر قابل احترام جامعه مسلمان افغانستان از نیروهای امنیتی، میتواند سبب افزایش روحیه رزمی در میان آنان و عامل بازدارنده در برابر تهاجم فرهنگی و تبلیغاتی دشمنان قسم خورده این کشور بخصوص شبه نظامیان طالبان و تضمینی برای تقویت و ادامه دولت مردم سالار در این کشور شود.
در مقطع حساس کنونی که نیروهای امنیتی افغانستان به تازگی مسئولیت تأمین امنیت سراسری را در این کشور به عهده گرفته است باید تمام مردم بویژه رهبران دولت وحدت ملی، اقشار مهم جامعه از جمله روحانیون، جامعه مدنی، رهبران جهادی و دیگر نهادها حمایت و پشتیبانی خود را از نیروهای امنیتی این کشور اعلام کند تا روحیه خود باوری و اعتماد به نفس آنان که طی 13 سال گذشته از سوی دولتهای پشین همواره تضعیف و دفاع آنان، در برابر هراس افکنان و شبه نظامیان طالبان با تردید همراه بوده دوباره احیا و بازیابی شود.
اجتماع هفته گذشته که در آن بیش از 3 هزارعالم دینی شیعه و سنی شرکت کرده بودند در نوع خود بی سابقه بود و باید حرکاتی از این نوع در حمایت از نیروهای امنیتی به کرار انجام شود تازمینه برای دفاع از تمامیت ارضی و حراست ازقانون طبیعی شهروندان کشور توسط نیروهای بومی مساعد و زمینه برای خروج کامل نیروهای خارجی از کشور فراهم شود.
بدون شک نیروهای امنیتی افغانستان بخوبی میتوانند از پس چالشهای موجود دراین کشور برآیند، اما حمایت و پشتیبانی مردم بخصوص علما و روحانیت میتواند نیروهای امنیتی را در ادامه ماموریت خطیر آنان در مبارزه با دشمنان این کشور بیشتر از پیش موفق و آنان را در مبارزه با دشمنان جسور و روحیه دفاعی و خود باوری را در میان آنان افزایش دهد.
/انتهای پیام