آیا به راستی هنگام خرد کردن سبزی ویتامین سی آن از دست می رود ؟!

به گزارش گروه علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران ،شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مثلا سالاد کاهو درست کرده باشید اما چون خورده شده و در یخچال مانده، پلاسیده شده است یا اینکه سبزی خوردن بعد از گذشت زمانی حالت پژمردگی پیدا کرده‌ است....

دلیل این پلاسیده شدن از دست رفتن آب است. برخی سبزیجاتی که برش نخورده‌اند اگر مدتی در آب ریخته شوند طراوت خود را باز می‌یابند، اما سبزیجاتی که برش می‌خورند به‌ویژه کاهو و کلم در درجه اول سلول‌های‌شان تغییر شکل داده آب خود را از دست می‌دهند و دیگر انسجام اولیه را ندارند. از سوی دیگر تماس چاقو با آنها سبب می‌شود یک سری آنزیم‌ها در سبزیجات فعال شوند که ویتامین C را تخریب می‌کنند. البته ویتامین C به‌طور کل در اثر ماندگاری کاهش پیدا می‌کند.

تحقیقات نشان داده‌اند از زمانی که یک میوه و سبزی چیده می‌شود تا زمانی که مصرف شود، به مرور ویتامین C خود را از دست می‌دهد. وقتی سبزی برش چاقو می‌خورد این ویتامین در اثر آنزیم‌های آزاد شده بیشتر تخریب می‌شود. در کل، ویتامین‌ها به‌ویژه ویتامین‌های محلول در‌ آب مثل ویتامین‌های گروه B و C ویتامین‌های بسیار حساسی بوده و در اثر تماس با نور یا اکسیژن هوا به سرعت از بین می‌روند. در یک سالاد مانده در درجه اول آب و بعد ویتامین‌های آن به مرور از بین می‌رود و تنها چیزی که تغییر نمی‌کند فیبر است. فبیر در واقع بخش غیرقابل هضم گیاهان است که گرچه در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود، ولی به عملکرد بهتر دستگاه گوارشی کمک می‌کند.

یکی از مسایلی که باعث می‌شود متخصصان تغذیه تاکید زیادی به مصرف میوه و سبزیجات داشته باشند همین فیبر موجود در سبزیجات است. فیبر چون به دفع کمک می‌کند باعث می‌شود ترکیبات مضر موجود در مواد غذایی کمتر در روده مانده و سریع‌تر خارج شوند. در ضمن، وجود فیبر سبب کاهش جذب کلسترول نیز می‌شود. سبزیجات و سالاد مانده گرچه ممکن است برخی ویتامین‌ها و خواص خود را از دست دهند اما فیبرشان تغییر نمی‌کند و از این نظر مصرف آنها مضر نیست ولی به هر حال هدف اصلی از مصرف میوه و سبزیجات فقط دریافت فیبر نیست. ما به ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آنها نیز نیاز داریم. به همین علت باید توجه داشته باشیم میوه و سبزیجات را تا جای ممکن تازه مصرف کنیم و تا حد ممکن نزدیک به زمان مصرف برش بزنیم تا مواد معدنی و ویتامین‌ها هم همراه فیبر به بدن ما برسد.

نباید فراموش کرد که ما عمده ویتامین‌ها، به‌ویژه ویتامین C و ویتامین‌های محلول در آب را از میوه‌ها و سبزیجات تازه می‌گیریم؛ زیرا غذاهایی که حاوی سبزیجات هستند، سبزی‌شان بر اثر حرارت دیدن مقدار قابل ملاحظه‌ای از ویتامین خود را از دست می‌دهد. بنابراین در هنگام مصرف سبزیجات توجه به تازگی و البته حرارت دیدن آنها نکته مهمی است که باید همواره به خاطر داشت.




انتهای پیام/





منبع سیمرغ
 
برچسب ها: ویتامین ، چاقو ، سبزیجات ، آب ، آنزیم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.