به گزارش گروه
استانهای باشگاه خبرنگاران،، مهرداد مهرگان پیش از ظهر امروز در کمیسیون پلیس فتا در ستاد انتظامی استان به نقش موثر پلیس فتا در کشف جرایم سایبری اشاره کرد و آن را مهم خواند.
وی با بیان اینکه نقش پلیس فتا در تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات بیبدیل است، افزود: پلیس با کشف 95 درصد جرایم در گیلان نقش مهمی در تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات دارد.
جانشین فرمانده انتظامی گیلان ضرورت تقویت و تجهیز بیش از پیش پلیس فتا به سختافزارها و نرمافزارهای منحصر بهفرد به ویژه در حوزه سایبر فارنزیک را مورد تاکید قرار داد و افزود: با توجه به اینکه مجرمان سایبر همواره با بهرهگیری از گمنامی فضای مجازی به دنبال مخفی کردن هویت واقعی و سرپوش گذاشتن بر اعمال مجرمانه خود هستند بنابراین افزایش توان تاکتیکی و عملیاتی پلیس فتا ضروری است.
وی برنامهریزی، آموزش و استفاده از ظرفیت اعضای افتخاری در راستای آموزش همگانی را در امر پیشگیری و مقابله با جرایم سایبری مهم خواند و ادامه داد: استفاده از ظرفیتهای برونسازمانی نقش مهمی در ارتقای توان فرهنگی و اجتماعی پلیس دارد.
مهرگان با اشاره به اینکه هر قدر دامنه اطلاعرسانیهای سایبری در جامعه وسیعتر باشد به همان نسبت افراد بیشتری در برابر مخاطرات جهان مجازی واکسینه میشوند، خاطرنشان کرد: فرهنگسازی، آموزش و ارتقای سطح دانش و آگاهیهای اجتماعی آحاد جامعه به ویژه خانوادهها پیرامون شناخت آسیبها، چالشها و تهدیدات فضای مجازی مهم و حیاتی است.
*دستگیری زن کلاهبردار در فضای اینترنتی گیلان
رئیس پلیس آگاهی گیلان نیز به دستگیری زن کلاهبردار در فضای اینترنتی از طریق ویچت اشاره کرد و گفت: دستگیری این زن به دنبال شکایت مردی مبنی بر کلاهبرداری 180 میلیون ریالی از او توسط یک زن صورت گرفت.
وی در تشریح خبر مذکور افزود: کارآگاهان اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری با تحقیقات از شاکی متوجه شدند که او از طریق ویچت با زنی آشنا شده و این خانم با وعده ازدواج از وی 180 میلیون ریال کلاهبرداری کرده است.
رئیس پلیس آگاهی گیلان با اشاره به اینکه ماموران آگاهی در تحقیقات خود موفق به شناسایی زن مذکور شدند، گفت: این زن متهم نه تنها مجرد نبود بلکه فرزند 8 ساله داشته است.
وی با بیان اینکه متهمه از سادهلوحی مالباخته سوءاستفاده کرده بود، ادامه داد: این زن که در ویچت خود را کارمند یکی از ادارههای دولتی و مجرد معرفی کرده بود، از فرد مالباخته 180 میلیون ریال کلاهبرداری کرد.
فلاحکریمی با اعلام معرفی متهمه به مراجع قضایی، به کاربران فضای مجازی در زمینه کلاهبرداری هشدار داد و از آنها خواست تا گول احساسات عوام فریبانه افراد شیاد فرصتطلب را نخورند و در دام کلاهبرداران گرفتار نشوند.
*افزایش روزافزون کاربران اینترنتی در شبکههای اجتماعی
رئیس پلیس فتای گیلان نیز به تحول بزرگ فضای مجازی در زمینه ارتباطات انسانی اشاره کرد و گفت: با وجود این تحول، نقض حریم خصوصی در فضای مجازی در مقیاس بزرگتری ایجاد شده است.
ایرج محمدخانی با اشاره به اینکه با رشد روزافزون امکانات فضای مجازی جرایم سایبری نیز افزایش مییابد، افزود: با رشد روزافزون امکانات فضای مجازی از جمله شبکههای اجتماعی، جرایم متفاوتی در این عرصه ظهور و بروز پیدا کرده است.
وی این جرایم را در زمینههای جاسوسی، سرقت اطلاعات کاربران، سوءاستفاده از اطلاعات کاربران، اخاذی، جعل هویت، هتک حیثیت و … عنوان کرد و افزود: با گسترش اینترنت و به تبع آن شبکههای اجتماعی و راهیابی آنها به صنعت تلفنهای همراه، شیوه سنتی مکالمات نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.
رئیس پلیس فتای گیلان تصریح کرد: VOICE تماس جای خود را به DATA و تماسهای مبتنی بر DATA داده و هر روز کاربران نرمافزارهای مبتنی بر این تکنولوژی در حال افزایش است.
به گفته وی، نرمافزار شبکههای اجتماعی مبتنی بر تلفنهای همراه روزانه اطلاعات شخصی میلیونها کاربر را در سرورهای خارج از کشور ذخیره کرده و آنها را به وقت مناسبی به ارگانهای مختلف به فروش میرسانند.
محمدخانی به سرویسدهی رایگان برنامههای شبکههای اجتماعی مبتنی بر تلفنهای همراه با وجود هزینههای سنگین تولید این نرمافزارها و ارائه آنها روی سرورها با پهنای باند مورد نیاز اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: شبکههای مذکور با در اختیار گذاشتن اطلاعات ذخیره شده از کاربران خود به شرکتهای تجاری موجب نقض قانون حریم خصوصی افراد میشوند و این تنها راه تامین هزینههای زیاد این نرمافزارها است.
رئیس پلیس فتای گیلان سایت اینترنتی پلیس فتا به نشانی WWW.CYBERPOLICE.IR و پست الکترونیک این پلیس به نشانی GFATA@POLICE.IR را برای دریافت هر گونه موارد و پیامهای مشکوک از طریق تلفنهای همراه اعلام کرد.
انتهای پیام/م