آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار شورای هماهنگی اصلاحات:

نباید پا را از دایره اخلاق و قانون فراتر بگذاریم/ واکنش به انتخابات خبرگان آینده

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید تلاش‌های انتخاباتی در چارچوب قوانین کشور باشد و نباید پا را از دایره اخلاق و قانون فراتر بگذاریم.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، "آیت‌الله هاشمی رفسنجانی" رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح امروز در دیدار مسئولین و دبیران کل احزاب و تشکل‌های عضو شورای هماهنگی اصلاحات، تحزب را موضوعی صریح در قانون اساسی دانست و با تأکید بر سابقه‌ تحزب و توجه به آن در تعالیم اسلامی، اظهار داشت: احزاب می‌توانند با تمرین مردم‌سالاری و احترام به رأی اکثریت، این فرهنگ را به شکل گسترده در جامعه تسرّی دهند که البته شرط آن ارجحیت منافع ملی و اسلامی بر منافع باندی است.
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اوضاع جهان اسلام و ابراز نگرانی از آن، گفت: متأسفانه داریم مصداق یکی از تهدیدات قرآن می‌شویم که به اهل قبله می‌فرماید: « قلْ هُوَ الْقَادِرُ عَلی أَن یَبْعَث عَلَیْکُمْ عَذَاباً مِّن فَوْقِکُمْ أَوْ مِن تحْتِ أَرْجُلِکُمْ أَوْ یَلْبِسکُمْ شِیَعاً وَ یُذِیقَ بَعْضکم بَأْس بَعْض» (آیه 65 سوره انعام)
 
وی با ارائه نظرات مفسّرین در خصوص آیات فوق، گفت: بعضی‌ها می‌گویند «عَذَاباً مِّن فَوْقِکُمْ» شامل بلایای آسمانی می‌شود و بعضی ها می‌گویند قدرت‌های زورگوی داخلی و جهانی هستند که در طول تاریخ به دلایل مختلف منافع جهان اسلام را غارت کرده و می‌کنند و به مردم ستم روا می‌دارند و حقّشان را غصب می‌نمایند.
 
وی با مهم توصیف کردن این هشدار قرآنی به نگاه ظریف بعضی از مفسرین اشاره کرد و گفت: اشاره‌ی تعبیر «عَذَاباً... مِن تحْتِ أَرْجُلِکُمْ» می‌تواند مردم باشد که اگر از حاکمان جهان اسلام مسئولیت‌نشناسی ببینند و مستأصل شوند، خود وارد عمل می‌شوند تا نگذارند عده‌ای مایه بدنامی اسلام در بین مردم شوند.
 
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با یادآوری تأکیدات امام راحل در مورد توجه به مردم و نظرات آنان در همه‌ی مراحل مبارزه، پیروزی، تثبیت و تداوم انقلاب گفت: با اتحاد مردم پیروز شدیم و سخت‌ترین مراحل شورش‌ها و جنگ را گذراندیم اما کم کم میراث بری رشد کرد و کار به جایی رسید که می‌بینیم.
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به سخنان رهبری معظم انقلاب، مبنی بر حق‌الناس بودن رأی مردم از زمان تبلیغات انتخاباتی تا تأیید صلاحیت‌ها، رأی‌گیری و شمارش آرا، گفت: این جمله ایشان آشکارترین تفسیر بندهای مربوط به انتخابات در قانون اساسی است و کسی نمی‌تواند فراتر از ایشان قوانین بالادستی جمهوری اسلامی را تفسیر نماید.
 
وی با اشاره به ابراز برخی نگرانی‌ها و سخنان اختلاف‌برانگیزی که این روزها در خصوص انتخابات سال آینده مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی بر زبان می‌آید، گفت: متأسفانه برخی مسئولین در ابراز نگرانی‌ها و تهدیدات سیاسی خود کسانی را مخاطب قرار می‌دهند که در جامعه هیچ یک از ابزار قدرت و تبلیغات، به جز رأی مردم را ندارند و گویا این کارسازترین ابزار قدرت است.
 
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به سیاست‌های کلی انتخابات که از سوی رهبری برای مشاوره به مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده، تصریح کرد: امیدواریم از لحاظ قانون در همه‌ی مراحل ثبت‌نام، نظارت، اجرا و شمارش، هیچ شبهه‌ای نداشته باشیم تا حماسه‌های سیاسی مردم ایران به خوبی شکل بگیرد.
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با مهم توصیف کردن دو انتخابات سال آینده برای کشور، گفت: باید تلاش‌های انتخاباتی در چارچوب قوانین کشور باشد و نباید پا را از دایره اخلاق و قانون فراتر بگذاریم.
 
وی وحدت مردم را کارسازترین سرمایه‌ی نظام برای انجام کارهای بزرگ در ابعاد داخلی و خارجی دانست و تصریح کرد: هرکس بخواهد وحدت مردم را مخدوش نماید، نمی‌تواند مدعی دلسوزی برای نظام، انقلاب اسلامی، کشور و مردم باشد.
 
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این نکته که دموکراسی واقعی در قوانین اسلامی نهفته است، گفت: از سفارشات پیامبر رحمت به امام منصوب آسمانی در آخرین روزهای حیات پی‌می‌بریم که مردم در نظام اسلامی نقشی اساسی دارند.
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اصطلاح "مهلت استدراجی" در سنت الهی تأکید کرد: کسانی که در مسیر مردم‌سالاری دینی دچار انحرافات می‌شوند، باید بدانند که سنت الهی تغییرناپذیر است.
 
وی در پاسخ به تقاضاهای مکرر حاضران برای حضور در انتخابات و پادرمیانی برای حل مسائل سیاسی ایران با بعضی از کشورهای اسلامی منطقه خاطر نشان کرد: بارها گفته‌ام خود را وقف نظام کرده‌ام و تا نفس دارم برای انقلاب، مردم و کشور تلاش خواهم کرد، اما می‌دانید کارهای دیپلماتیک شروط و آدابی دارد.
 
در آغاز این دیدار حجت‌الاسلام و المسلمین رهامی، رئیس کمیته انتخابات جبهه اصلاحات‌ ـ مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب مردم سالاری ـ فاطمه راکعی، دبیر کل مجمع زنان نو اندیش مسلمان ـ حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری‌قائم، از مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم ـ علی شکوری‌راد، عضو انجمن اسلامی پزشکان ـ علی‌محمدغریبانی، دبیرکل انجمن اسلامی مهندسین ایران ـ احمد حکیمی‌پور، دبیر کل حزب اراده ملت ـ حجت‌الاسلام والمسملین قدرت‌الله علیخانی، عضو مجمع ادوار نمایندگان مجلس شورای اسلامی ـ ضمن ارائه گزارش از اوضاع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خویش پرداختند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار