به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، کری پیش از آمدن به ژنو اعلام کرد "می خواهد مذاکرات را برای رسیدن به توافق کامل با ایران تا یکم ژوئیه، مهلت جدید مذاکرات هسته ای میان ایران و 1+5، تسریع کند".
این بیانیه همچنین خاطر نشان کرد "باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیز روز دوشنبه در تماسی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که تلاش می کند در برابر مذاکرات هسته ای مانع ایجاد کند، به وی اطمینان داد توافق با ایران این اطمینان را به وجود خواهد آورد که برنامه هسته ای ایران فقط اهداف صلح آمیز خواهد داشت.
در ماه دسامبر در وین، ایران و 1+5 شامل آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان، به نظر می رسید به توافق نهایی بسیار نزدیک شده اند. طرف های مذاکره سرانجام اعتبار توافقنامه موقت را که در نوامبر سال 2013 در ژنو به نتیجه رسیده بود، تمدید کردند.
بعد از نشست وزیران امور خارجه آمریکا و ایران، سایر اعضای گروه پنج به علاوه یک نیز از روز یکشنبه برای مذاکره در ژنو دیدار خواهند کرد. فرانسوا ایسبورگ، رئیس بنیاد تحقیقات راهبردی پاریس اعلام کرد من اطمینان دارم گرچه این ها همه به مذاکره کنندگان حاضر در سوئیس بستگی دارد، اما این آیت الله علی خامنه ای، رهبر معظم ایران است که حرف آخر را درباره مذاکرات می زند. او پیش از این در ماه دسامبر شور و شوق ناشی از پیشرفت در مذاکرات را به دلسردی مبدل کرد. از بابت آمریکایی ها نیز جمهوری خواهان اکثریت را در کنگره به دست آورده اند و ممکن است با اعمال تحریم های جدید مذاکرات را با شکست مواجه کنند.
ایسبورگ همچنین خاطر نشان کرد در عین حال شرایط برای حل و فصل پرونده هستهای آماده است. در برابر قدرت گرفتن داعش در سوریه و عراق، واشنگتن و تهران در اردوی مشترکی قرار گرفته اند. من احساس می کنم که مشکلات درباره برنامه هسته ای ایران تقریبا حل و فصل شده است. به عنوان مثال، مشکلات باقیمانده به سرعت لغو تحریم ها مربوط می شود. زیرا بانک ها میخواهند اطمینان یابند که وقتی که دارایی های ایران را آزاد می کنند، مشمول مجازات های آمریکا نمیشوند.
انتهای پیام./.