به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ بنابراین گزارش، طی دوره مورد بررسی مجتمع صنعتی - معدنی چادرملو (یزد) و گل گهر (کرمان) به ترتیب با تولید بیش از ۹ و ۷. ۵ میلیون تن سنگ آهن بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند.
میزان تولید ۹ ماهه امسال در سنگ آهن مرکزی (کرمان) به رقم ۳. ۹ میلیون تن رسید و شرکتهای سنگ آهن سنگان (خراسان رضوی)، سیرجان (کرمان)، جلال آباد زرند، میشدوان و فلات مرکزی در استان کرمان به ترتیب ۲. ۲ میلیون، بیش از یک میلیون، ۹۷۸ هزار، ۵۹۷ هزار و ۳۱۶ هزار تن تولید کردند.
هشت شرکت بزرگ سنگ آهن کشور (چادرملو، گل گهر، مرکزی، سنگان، سیرجان، جلال آباد، میشدوان و فلات مرکزی طی نیمه نخست امسال در مجموع ۱۷ میلیون و ۴۳ هزار و ۷۹ تن سنگ آهن تولید کردند که نسبت به نیمه اول سال ۹۱ رشد دو درصدی داشت، تولید سنگ آهن شرکتهای یاد شده در نیمه نخست سال ۹۱ به میزان ۱۶ میلیون و ۷۸۳ هزار و ۶۱۶ تن ثبت شده بود.
شرکتهای مزبور طی ۶ ماهه نخست سال جاری بالغ بر ۲۵ میلیون و ۶۷۹ هزار و ۸۹۷ تن سنگ آهن خام استخراج کردند که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رقم ۲۳ میلیون و ۸۹ هزار و ۴۸۹ تن، رشد ۱۱ درصدی داشت.
مجموع سنگ آهن تولیدی به روایت وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۲ به رقم بیش از ۳۳ میلیون و ۶۹۳ هزار تن رسید که در مقایسه با افزون بر ۳۲ میلیون و ۱۳۸ هزار تن سال ۹۱ به میزان ۴. ۸ درصد افزایش داشت.
برپایه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران ارزش صادرات غیرنفتی در ۱۲ ماهه ۱۳۹۲ با احتساب میعانات گازی به رقم ۴۱ میلیارد و ۶۲۸ میلیون دلار رسید که نسبت به سال ۹۱ افزایش ۰. ۴ درصدی داشت. ارزش محصولات معدنی صادراتی در این دوره هشت میلیارد و ۴۷۵ میلیون دلار بود که از کل صادرات سهم ۲۷ درصدی داشت و نسبت به سال ۹۱ افزایش ۱۱. ۴ درصدی را نشان داد.
ذخایر قطعی سنگ آهن معادن گل گهر (کرمان)، سنگان (خراسان رضوی)، چادرملو (یزد)، چغارت (کرمان) به ترتیب یک میلیارد تن، ۸۵۰، ۲۹۵ و ۶۰ میلیون تن ارزیابی شده که با احتساب سایر ذخایر آهن کشور در مجموع دو میلیارد و ۵۸۵ میلیون تن ذخیره قطعی سنگ آهن ثبت شده که اکتشافات قطعی در دوره دولت یازدهم در این آمار وجود ندارد.
پیشتر جعفر سرقینی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته بود، کل ظرفیت قطعی سنگ آهن کشور ۲. ۷ میلیارد تن است که چنانچه اکتشافات جدید تا ۱۰ سال آینده صورت نگیرد، کمبود سنگ آهن به بزرگترین مشکل صنعت فولاد کشور تبدیل خواهد شد.
براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ قرار است ظرفیت تولید فولاد کشور به رقم ۵۵ میلیون تن برسد. انتظار میرود ظرفیت تولید در این بخش تا پایان سال جاری به ۳۴ میلیون تن برسد.
قرار است تا سال پایانی پنجمین برنامه توسعه کشور (۱۳۹۴) میزان استخراج مواد معدنی به رقم ۵۷۰ میلیون تن برسد، آمار رسمی منتشر شده حاکی است: سال گذشته از پنج هزار و ۴۰۰ معدن فعال کشور ۴۲۰ میلیون تن مواد معدنی استخراج شد.
چینیها در گزارشهای منتشر شده اعلام کردند: سال ۲۰۱۳ در مجموع به ارزش ۲. ۴ میلیارد دلار از ایران سنگ آهن وارد کردند./
انتهای پیام/