سپهری در نشست مدیران اشتغال و کارآفرینی اقتصاد دانشبنیان:
سپهری در نشست مدیران اشتغال و کارآفرینی اقتصاد دانشبنیان:
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، محمد رضا سپهری رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی در نشست مدیران و کارشناسان اشتغال و کارآفرینی اقتصاد دانشبنیان و طرح توسعه مشاغل دانشبنیان بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ که بعد از ظهر امروز در محل شهرداری منطقه 7 برگزار شد اظهار کرد: در دنیای کنونی کشورها به سمت رشد و توسعه در حال حرکت هستند و اخیراً دو واژه پایداری و فراگیر بودن نیز به توسعه اضافه شده است و کشورها مبنای توسعه خود را توجه به این دو مفهوم قرار می دهند.
وی با تأکید بر اینکه پایداری همان اقتصاد مقاومتی است افزود: 50 خطر عمده دنیای کنونی را تهدید می کند که مربوط به حوزههای مختلف اجتماعی و اقتصادی، محیط زیست و سلامت و... است که برای مقابله با این مخاطرات اقتصاد کشور باید تابآور شود.
سپهری، در زمینه توسعه فراگیر نیز گفت: فراگیر بودن توسعه به معنای مشارکت تمامی ذینفعان و بهرهمندی آنها از دستاوردهای توسعه است. همچنین در دنیای کسب و کار نیز برای موفقیت نیاز به مشارکت ذینفعان و بهرهمندی آنها از مزایای به وجود آمده هستیم.
رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی در ادامه به ضرورت دانشبنیان شدن اقتصاد پرداخت و تصریح کرد: اقتصاد دانشبنیان اقتصادی است که قابل تحریم نیست و در صورت تحریم قابلیت طراحی راههای فرار از تحریم را دارد چرا که ارزش افزوده از طریق دانش و نه وابستگی به منابع دیگر صورت می گیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اقتصاد دانشبنیان بر اساس تولید، توزیع و کاربرد دانش شکل گرفته ادامه داد: این نوع اقتصاد سرمایهگذاری دانش و صنایع پایه را مورد توجه خاص قرار می دهد و در واقع دانش عامل و محرک اصلی رشد اقتصاد، تولید ثروت و اشتغال در جامعه شناخته می شود.
سپهری، تأکید کرد: اقتصاد دانشبنیان فراتر از دانش فنی است و شامل دانش فرهنگی، اجتماعی و دانش مدیریتی می شود.
سپهری، در ادامه به نظام تدابیر دنیای کار اشاره و به نقش دولت در این زمینه پرداخت و گفت: نقش نوین دولت در بازار کار تسهیلگری، بروننگری، میانجی و باغبانی است و نقش مداخلهگرانه دولت در بازار کار در دنیای کنونی بسیار کاهش یافته است.
رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی با تأکید بر اینکه شاخصهای کسب و کار در کشور ما مناسب نیست خاطر نشان کرد: اقتصاد دانشبنیان در دنیای امروز یک انتخاب نیست بلکه ضرورت است و جامعه ناچار به پذیرش و بکار گیری آن در تمامی ابعاد است و در این راه ابتدا کارشناسان اشتغال و کاریابی باید نسبت به ارتقاء دانش خود و به روز رسانی آن اقدام کنند.
انتهای پیام/