رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران از عزم جدی این دانشکده برای اجرایی کردن مفاد تفاهم نامه وزرات علوم و سازمان محیط زیست خبر داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران،عبدالرضا کرباسی با اشاره به تفاهم نامه اخیر وزرات علوم و سازمان محیط زیست با حضور دکتر فرهادی و سرکار خانم دکتر ابتکار، اظهار داشت: دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به عنوان یکی از مراکز دانشگاهی و پژوهشی فعال و باسابقه در حوزه محیط زیست آماده اجرای مفاد این تفاهم نامه برای رسیدن به اهداف کلان زیست محیطی کشور است. 

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی ویژه در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی به منظور کاهش آلاینده‌های زیست‌ محیطی از جمله اهداف این تفاهم نامه است، در باره طرح‌های اجرایی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در این حوزه اظهار داشت: راه اندازی آزمایشگاه پسماند و انرژی، تولید انرژی از جلبک‌ها به عنوان سوخت پاک، استفاده از زیست فناوری نظیر جلبک‌ها در تصفیه پساب و خصوصاً پالایش نیترات و فسفات، از جمله طرح‌هایی است که در دانشکده محیط زیست به ثمر رسیده است. 

کرباسی افزود: فناوری بازیافت بطری‌های پت و تبدیل آن به ترفتالیک اسید در دانشکده محیط زیست کسب شد و آماده عرضه به بازار است. این دانشکده هم چنین تبدیل زائدات پالایشگاهی نظیر گوگرد به کود سولفاته جهت افزایش راندمان محصول به هکتار در بخش کشاورزی آزمایشات مقدماتی خود را با موفقیت به پایان رسانده است. 

وی گفت: یکی از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا نیز در محوطه دانشکده محیط زیست قرار دارد و داده برداری می‌شود. 

رییس دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران هم چنین از تخصیص چهار واحد درسی محیط زیست برای تمام رشته‌های تحصیلی دانشگاه تهران در مقاطع کار‌شناسی، کار‌شناسی ارشد و دکتری خبر داد. 

عبدالرضا کرباسی در این باره گفت: طبق مصوبه دویست و شصت و چهارمین جلسه شورای برنامه ریزی آموزشی دانشگاه تهران در دی ماه ۹۲، درس «شناخت محیط زیست» ‌به ارزش دو واحد (دروس اختیاری) در دوره کار‌شناسی و درس «شناخت و تحلیل مسایل محیط زیست» معادل دو واحد درسی (اختیاری دروس پایه) در مقاطع تحصیلات تکمیلی (کار‌شناسی ارشد و دکتری) برای تمام رشته‌های تحصیلی گنجانده و لازم الاجرا می‌شود. 

وی ادامه داد: ‌ در اجرای این تصمیم گیری، دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران موظف به تهیه و ارایه سرفصل این دروس شده است که از آغاز سال تحصیلی ۹۳ برای مقاطع تحصیلی کار‌شناسی و تحصیلات تکمیلی به مورد اجرا گذاشته می‌شود. 

رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران با بیان اهداف اجرایی این برنامه آموزش گفت: هدف اصلی از اجرای این طرح آشنایی فارغ التحصیلان سایر رشته‌های دانشگاهی با مسائل زیست محیطی کشور است. 

وی همچنین افزود: می‌توان انتظار داشت تا مدیران آتی کشور که عمدتا از دانشگاه‌ها هستند در تصمیمات خود مسائل محیط زیستی را رعایت نمایند. 

کرباسی در مورد ویژگی این طرح گفت: پیرو تاکید ریاست محترم سازمان محیط زیست این برنامه آموزشی برای نخستین بار در دانشکده‌های دانشگاه تهران در بین تمامی رشته‌های دانشگاهی به اجرا گذارده خواهد شد. 

رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران افزود: امید می‌رود تا تمامی دانشجویان کار‌شناسی و تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) در دانشگاه تهرانکه بالغ بر ۲۳ هزار دانشجوی کار‌شناسی، ۹هزار ارشد و ۳ هزار دکتری هستند موفق به گذراندن این واحدهای درسی در خصوص محیط زیست شوند. 

کرباسی در پایان با اشاره به سایر برنامه‌ ریزی‌های آموزشی در حوزه محیط زیست عنوان کرد: در نظر است تا دانشجویان ارشد و دکتری دانشکده محیط زیست با حضور فعال خود در مدارس کشور نسبت به برگزاری دوره‌های خاص آموزش محیط زیست با همکاری وزارت آموزش و پرورش اقدام نمایند. 

گفتنی است، تفاهم نامه همکاری‌های علمی، پژوهشی و آموزشی فی ما بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان حفاظت محیط زیست در ۶ ماده و ۲۶ بند به امضا رسیده است. 

اجرای تدابیر و منویات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه علمی و بهره برداری همه جانبه از ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در زمینه توسعه فناوری‌های پیشرفته، هم افزایی ظرفیت‌های علمی، تحقیقاتی و اجرایی دو طرف و بهره وری از توان بالقوه و بالفعل مراکز دانشگاهی، پژوهشی و انجمن‌های علمی در خصوص ارتقای کیفی و کمی حوزه محیط زیست، بومی سازی و کاربردی ساختن پروژه‌های زیست محیطی پایان یافته یا در حال اجرا در دانشگاه‌ها، از جمله مفاد این تفاهم نامه است.




انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار