مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی گفت: بانک‌های پاسارگاد و حکمت ایرانیان و صندوق قرض‌الحسنه مهر امام رضا (ع) تا پایان هفته به سامانه اضافه خواهند شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ علی اصغر میرمحمدصادقی مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی در نشست خبری صبح امروز در خصوص تصمیمات شب گذشته شورای پول و اعتبار گفت:  تکمیل طرح‌های مسکن مهر در حدود 500 هزار واحد مسکونی بود، برآوردها نشان می‌دهد که حدود 800 هزار واحد مسکونی مسکن مهر نیمه تمام  باقی مانده که اولویت اصلی ما اتمام 500 هزار واحد مسکونی است که وزارت راه و شهرسازی هم با آن موافق بود.
 
وی در ادامه افزود: براساس برنامه‌های صورت گرفته، تصمیم داریم تا طی برنامه شش ساله یک میلیون و 800 هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده با نرخ سود، 2 درصد ساخته خواهد شد که نرخ سود تسهیلات آن 22 درصد است و 10 درصد آن توسط دولت و 12 درصد دیگر توسط متقاضی پرداخت خواهد شد و طبق تصمیمات صورت گرفته سالانه 300 هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده باید نوسازی شوند که سهمیه هر بانک مشخص شده است.

میرمحمد صادقی در خصوص منابع افزایش وام مسکن مهر برای این 500 هزار واحد مسکونی افزود: قرار نیست هیچ منبع جدیدی تزریق شود و سقف خط اعتباری بانک مرکزی در همان 50 هزار میلیارد تومان باقی می‌ماند. براساس تصمیم شورای پول و اعتبار 5 هزار میلیارد تومان از محل دریافت باز پردات تسهیلات مسکن مهر در مدت 3 سال در اختیار بانک مسکن قرار می‌گیرد که با این حساب هر سال 1800 میلیارد تومان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
 
وی افزود: صندوق پس‌انداز مسکن سقف تسهیلات فردی را 25 میلیون تومان در نظر می‌گرفت، اما تسهیلاتی که در اختیار متقاضی قرار می‌گرفت 25 میلیون تومان بود و به همین دلیل فرد باید مابه‌التفاوت 25 تا 30 میلیون تومان را به صورت یکجا پرداخت می‌کرد.
 

میرمحمد صادقی با تاکید بر مصوبه شورای پول و اعتبار گفت: در بافت‌های فرسوده در شهرهای کوچک، تسهیلات 30 میلیون تومان، در شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 40 میلیون تومان و کلان شهرها 50 میلیون تومان اختصاص می‌یابد و همچنین با توجه به اینکه دارندگان منزل در واحدهای مسکونی فرسوده به طور موقت باید در جای دیگری اسکان یابند، وام ودیعه مسکن برای آنها در نظر گرفته شده است.
 
وی در ادامه تصریح کرد: برای شهرهای کوچک ودیعه مسکن 10 میلیون تومان، شهرهای بالای 200 هزار نفر 15 میلیون تومان و کلان‌شهرها 20 میلیون تومان در قالب عقد جعاله با نرخ سود 22 درصد پرداخت می‌شود که 10 درصد آن توسط دولت به عنوان یارانه پرداخت خواهد شد.
 
میرمحمدصادقی افزود: برای تسهیل در پرداخت تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن این مابه‌التفاوت برداشته شد و سقف وام به 30 میلیون تومان در قالب مشارکت و یا فروش اقساطی 22 درصد افزایش یافت. 
 
افزایش سقف وام خودرو و کالا به شورای پول و اعتبار ارائه شد

میرمحمد صصادقی مدیرکل بانک مرکزی در ادامه این نشست گفت: در خصوص وام خودرو و کالا گفت: پیشنهاد افزایش سقف وام خودرو و کالا به شورای پول و اعتبار ارائه شد اما آقای سیف یکسری نظرات در این باره داشتند که مجدداً در کمیسیون اعتباری بانک مرکزی بررسی و در طرح اعمال شد؛ به زودی این طرح دردستور کار شورای پول و اعتبار قرار می‌گیرد.
 
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به عملکرد نظام بانکی در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج اظهارداشت: در تیرماه یک میلیون و 200 هزار نفر در صف دریافت تسهیلات بودند، اما براساس آخرین آمارها تا پایان 15 دی‌ماه تعداد افراد در صف 560 هزار نفر است و در این مدت حدود یک میلیون فقره تسهیلات ازدواج پرداخت شده است.
 
پیوستن سه بانک جدید به سامانه ازدواج

میرمحمد صادقی افزود:: در ابتدای سال 12 بانک در سامانه پرداخت تسهیلات ازدواج عضو بودند که هم‌اکنون این عدد به 19 بانک رسیده و بانک های پاسارگاد و حکمت ایرانیان و صندوق قرض‌الحسنه مهر امام رضا (ع) تا پایان هفته به سامانه اضافه خواهند شد.
 
به گفته وی به طور متوسط در سالهای گذشته هرسال 800 تا 900 هزار فقره تسهیلات ازدواج پرداخت می‌شد اما امسال در 9 ماهه اول حدود یک میلیون تسهیلات ازدواج پرداخت شده است.

وی در پایان گفت:  با اشاره به تعیین منابعی برای حوادث غیرمترقبه در بودجه سال 93 گفت: امسال 7 هزار و 754 میلیارد ریال تسهیلات غیر مترقبه پیش‌بینی شده بود که آن را به بانک‌ها ابلاغ کرده‌ایم و تاکنون برای 21 مورد اقدام شده است؛ نرخ سود این تسهیلات در روستا 4 درصد و در شهرها 5 درصد است.

انتهای پیام/

برچسب ها: بانک ، مرکزی ، تسهیلات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار