سردار رضایی در جمع نمایندگان مجلس گفت: هزار و 500 کیلومتر از مرز، فاقد جاده می باشد که دسترسی ما به این مناطق را کم کرده است. از طرف دیگر، تهدیدات زیادی ما را احاطه کرده و به دلیل ضعف اشرافیت و کنترل مرزها از سوی برخی از کشورهای همسایه، در حقیقت ما مرزبانان کشورهای همسایه نیز هستیم.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، سردار رضایی عصر امروز، در نشست مشترک فرماندهی مرزبانی ناجا با نمایندگان فراکسیون مرزی مجلس شورای اسلامی گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص اهمیت مرز فرمودند: "مرز هر کشور به منزله ناموس آن کشور است"، فرمایشات ایشان نشان دهنده، جایگاه بسیار بالای مرزاست. وی افزود: براساس سند چشم انداز بیست ساله کشور، توسعه یافتگی به عنوان یک هدف ملی است که در سایه، امنیت ایجاد می شود.
 
سردار رضایی افزود:مرز امانت بزرگی است که پاسداری از آن به فرزندان این مملکت در مرزبانی سپرده شده است و باید به خوبی از مرزها حفاظت کنیم.
 
فرمانده مرزبانی ناجا، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، با داشتن طولانی ترین مرز ( 8هزار و 855 کیلومتر) در بین 9 کشور خاورمیانه، مقام اول را دارد از طرف دیگر با 15 کشور همسایه هستیم.
 
سردار رضایی یادآور شد: توپوگرافی و وضعیت آب و هوایی مرزهای کشور نیز باعث شده تا خدمت در مناطق مرزی بسیار سخت شود؛ اختلاف دما در مرزها از 30 درجه زیر صفر در مرزهای شمال غرب کشور تا بیش از 50 درجه در مرزهای جنوبی، می باشد. بنابراین لازم است که امکانات مناسب برای مرزبانان فراهم شود.
 
وی همچنین گفت: هزار و 500 کیلومتر از مرز، فاقد جاده می باشد که دسترسی ما به این مناطق را کم کرده است. از طرف دیگر، تهدیدات زیادی ما را احاطه کرده و به دلیل ضعف اشرافیت و کنترل مرزها از سوی برخی از کشورهای همسایه، در حقیقت ما مرزبانان کشورهای همسایه نیز هستیم.
 
رضایی تصریح کرد: براساس چشم انداز فرماندهی مرزبانی ناجا در افق 1404، باید سازمانی توسعه یافته، فناور محور و با زیرساخت ها و سامانه های جامع امنیتی لازم باشیم. همچنین از دیگر اهداف ما داشتن مرزهای امن و قانون مند و توسعه تعامل و روابط دوستانه با کشورهای همسایه است.
 
فرمانده مرزبانی ناجا، راهبردهای مرزبانی را ارتقا آمادگی عملیاتی، ارتقا تعاملات، کاهش آسیب پذیری برشمرد.
 
وی ادامه داد: الزامات اجرایی امنیت پایدار در مرزها، وحدت رویه در مدیریت مرز، گسترش مناسبات و تعاملات مرزی با کشورهای همجوار، توسعه و تکمیل پروژه های انسداد مرز، توسعه ارتقا سامانه های کنترل مرز و ارتقا معیشتی کارکنان می باشد.
 
دستگیری 3 افاغنه که قصد پیوستن به داعش را داشتند

سردار رضایی در حاشیه نشست مشترک فرماندهی ناجا با نمایندگان فراکسیون مرزی مجلس، در جمع خبرنگاران گفت: مرزها از جایگاه ملی برخوردارند چرا که تنها متعلق به نسل گذشته نیست بلکه به نسلهای بعدی هم تعلق دارند، از طرفی دیگر جایگاه مجلس و نمایندگان نیز ملی است. لذا این نشست برگزار شد تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان آخرین وضعیت مرزهای کشور قرار بگیرند.

وی افزود: در این نشست ضمن بررسی اقدامات انجام شده در مرزها، اقداماتی که نیاز است در آینده محقق شود نیز بررسی شد.

فرمانده مرزبانی تصریح کرد: با توجه به گستردگی مرزهای کشور که بیش از هشت هزار و هفتصد و پنجاه کیلومتر وسعت دارد، سرمایه گذاری در مرز ضروری است.

رضایی گفت: از دولت و مجلس به دلیل پشتیبانی از مرزها تشکر می کنیم اما با توجه به عقب ماندگی گسترده در مرزها باید توجه ویژه ای به این موضوع داشت و خوشبختانه در این نشست نمایندگان به این ضرورت اذعان داشتند و قرار شد در برنامه ریزی سال 94 و برنامه ششم به موضوع مرزها بیشتر توجه کنند.

وی ادامه داد: بر اساس برآورد انجام شده بالغ بر 8 هزار میلیارد تومان برای مرزها اعتبار نیاز داریم که سه هزار میلیارد تومان آن اعتبارات ابنیه ای و 5 هزار میلیارد دیگر اعتبارات خدماتی و تجهیزاتی است که امیدواریم با پشتیبانی مجلس و دولت این بودجه اختصاص یابد.

سردار رضایی در خصوص تردد افاغنه از سمت مرزهای شرقی ایران برای پیوستن به گروه داعش نیز گفت: تنها یک مورد دستگیری در مرز شمال غربی کشور انجام شد که در این عملیات سه نفر که شبانه با تجهیزات انفجاری وارد کشور شده بودند توسط گشت های هدفمند ما دستگیر شدند. اما تا امروز موردی گزارش نشده است ضمن آنکه با سایر دستگاه های امنیتی هماهنگی های لازم انجام شده است.

وی در خصوص به کارگیری تجهیزات مدرن برای کنترل مرزها گفت: نگاه مرزبانی برای کشور در برنامه ششم، فناورانه محور است نه صرفا انسان محور؛ با این نگاه هم در راستای ارتقای مهارتها و دانش مهارتی و هم در ورود تجهیزات اپتیکی و الکترونیکی برای کنترل مرزها وجود دارد.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: هدف گذاری مرزبانی برای به کارگیری فناوری های نوین در مرزها است همانند استفاده از پهبادها، شناورهای تاکتیکی برای کنترل دریا و شناورهای ایستایی برای کنترل در عمق دریا، تا بتوانیم کسانی که سواحل ما را مورد تهاجم قرار می دهند در عمق دریا با آنها مواجه شویم.

وی در خصوص اعتبارات مرزها نیز گفت: همان گونه که گفتم 8 هزار میلیارد تومان بودجه برای مرزها نیاز داریم که لازم است سالانه 1500 میلیارد تومان تخصیص داده شود. این درحالی است که بودجه سال 93، 87 میلیارد تومان پیش بینی شده که این رقم در مقایسه با 1500 میلیارد تومان، معنادار است.

فرمانده مرزبانی ناجا یادآور شد: تاکنون دولت بالغ بر 60 درصد از بودجه مورد نیاز (87میلیارد تومان) در سال 93 را واگذار کرده است که این بودجه بیشتر در مناطق امنیتی و در صورت لزوم در مرزهای آرام هزینه می شود.

"مخاطبان گرامی می‌توانید از طریق آدرس اینترنتی havades@yjc.ir مشکلات انتظامی خودتان را برای ما ارسال کنید." 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۰۹:۲۵ ۱۶ دی ۱۳۹۳
اونایی که تو مرزها دارن خدمت می کنن واقعا دارن از جونشون مایه میذارن.به خاطر حفظ جون مرزبانهای عزیزمون به اونجا رسیدگی کنین که شاهد ناامنی شهرها،داغدار شدن خانواده ها نشیم.
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۴:۱۹ ۱۵ دی ۱۳۹۳
بجای خرجهای الکی و بیجا بیایند مرزها را امن کنند