تحقیقات صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان می‌دهد، دو سوم سرطان‌ها نه بدلیل سبک زندگی یا نقص در دی‌ان‌ای، بلکه بدلیل بروز تصادفی جهش ژنی روی می‌دهند.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز در این تحقیق، علت مستعد بودن برخی بافت‌ها برای ابتلا به سرطان را در مقایسه با بافت‌های دیگر مورد بررسی قرار دادند.
 
نتایج بدست آمده نشان می‌دهد، دو سوم انواع مختلف سرطان که مورد بررسی قرار گرفتند، بدلیل جهش ژنی تصادفی – و نه سبک زندگی – بروز کردند.
 
البته بخش زیادی از سرطان‌های مرگبار همچنان تحت تأثیر سبک زندگی هستند و نمی‌توان ادعا کرد که بطور مثال سیگار کشیدن یا مصرف مداوم غذاهای آماده در بروز سرطان بی‌تأثیر هستند.
 
سیگار کشیدن عامل بروز یک پنجم سرطان‌ها در جهان است و قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز عامل اصلی ابتلا به سرطان پوست محسوب می‌شود.
 
تمامی سرطان‌ها داری یک عنصر شانس هستند که درخصوص بروز جهش و تبدیل شدن به سرطان تصمیم‌گیری می‌کنند؛ اگرچه دو سوم سرطان‌های مورد بررسی در این پژوهش دارای این عنصر شانس بودند، اما یک سوم دیگر همچنان وابسته به سبک زندگی هستند.
 
محققان در تحقیقات خود دریافتند که بازسازی بافت می‌تواند توضیحی درخصوص بروز سرطان ارائه کند.
 
سلول‌های قدیمی در بدن بطور مستمر از طریق تقسیم سلول‌های بنیادی، جایگزین سلول‌های جدید می‌شوند؛ اما هرکدام از این تقسیمات با خطر بروز جهش همراه هستند که می‌توانند سلول بنیادی را یک گام به سمت تبدیل شدن به سلول سرطانی نزدیک کنند.

 
نتایج این تحقیق در مجله Scince منتشر شد.

انتهای پیام/
برچسب ها: سرطان ، ژن ، کشف ، بیماری ، درد ، درمان ، بافت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار