به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی پیش بینی کرده اند کاهش بی سابقه بهای نفت آثار منفی مستقیمی بر رشد اقتصادی کانادا در سال آینده خواهد داشت اما آنها درباره میزان و شدت این تاثیرگذاری اتفاق نظر ندارند. کانادا در سالهای اخیر برای رشد اقتصادی خود حساب ویژه ای روی استخراج طلای سیاه باز کرده است.
بانک سرمایه گذاری نومورا اعلام کرد با توجه به این که صنعت نفت در اقتصاد کانادا از اهمیت زیادی برخوردار است، کاهش بهای نفت خام در بازارهای بین المللی به احتمال زیاد تاثیر منفی مستقیمی بر رشد اقتصادی این کشور خواهد گذاشت. استخراج نفت از شن های قیردار ( نفت شیل) و صنایع وابسته به آن هشت درصد از تولید ناخالص داخلی کانادا را به خود اختصاص داده است. کانادا در سال 2014 روزانه حدود سه میلیون و 400 هزار بشکه نفت تولید کرد. این رقم نسبت به سال 2010 ، رشد 36 درصدی را نشان می دهد که به لطف آن، کانادا در سال 2014 در رتبه ششم تولیدکنندگان نفت قرار گرفت.
پیش از کاهش بهای نفت خام که از اواسط سال 2014 آغاز شد، بانک مرکزی کانادا رشد اقتصادی این کشور را در سال 2015 بین دو تا دو و نیم درصد پیش بینی کرده بود و صندوق بین المللی پول احتمال می داد که رشد اقتصادی کانادا در سال آینده به 2.4 درصد برسد.
اما با افزایش نگرانی ها تحت تاثیر کاهش بهای نفت خام در بازارهای بین المللی، استفن پولوز، رئیس بانک مرکزی کانادا پیش بینی های خود را درباره رشد اقتصادی این کشور در سال آینده میلادی کاهش داد و به 1.75 تا 2.25 درصد رساند. با این وجود روند کاهش بهای نفت همچنان ادامه پیدا کرد تا این که روز سه شنبه به 54 دلار در هر بشکه رسید که پائین ترین سطح قیمت نفت خام در پنج سال گذشته محسوب می شود. تصمیم سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک مبنی بر کاهش ندادن سقف تولید خود در تداوم روند نزولی بهای نفت تاثیر مستقیم داشته است. اوپک یک سوم از نفت مصرفی جهان را تولید می کند.
یکی دیگر از عوامل خطرناک برای اقتصاد کانادا، میزان مصرف خانوارها است که می تواند در سال آینده تحت تاثیر تضعیف قدرت خرید، کاهش پیدا کند این خطر زمانی بیشتر احساس می شود که مشاهده می کنیم کاهش بهای طلای سیاه، فعالیت بازارهای مالی کانادا را مختل کرده است.
شاخص سهام بورس تورنتو روز سه شنبه هفت درصد نسبت به بالاترین سطح خود در اواخر تابستان کاهش پیدا کرد.
انتهای پیام./.