احضار و بازداشت! فرایندی 24 ساعته برای حذف رهبر اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم بحرین، اقدامی که از نگاه ماموران امنیتی آل خلیفه می‌‌تواند، مانع از فروپاشی پایه‌های ترک خورده رژیم آل‌خلیفه شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛  بازداشت شیخ "علی سلمان" مبارز و منتقد بحرینی، نه تنها مانع از فروپاشی این پایه‌های سست نشد، بلکه با گرد هم آوردن معترضین و تحصن سایر علمای بحرینی فشار بیشتری را بر پیکره پوسیده و ترک خورده آل خلیفه وارد کرد.

حالا فاز دوم انقلاب بحرین در اذهان مردم در حال شکل گیری است، تا مردم پس از چند سال مطالبه و اعتراض مسالمت آمیز وارد فاز اشغال مراکز نظامی و امنیتی شوند، زیرا که تداوم بیشتر اعتراضات به شکل کنونی تنها منجر به حذف تدریجی رهبران و شکست مجاهدت‌های این چند سال خواهد شد.

مردم بحرین معتقدند انتخابات رژیم آل خلیفه به دلیل تحریم آن از سوی اکثریت مردم بحرین شکست خورده، و اکنون مجلس و دولت هیچکدام نماینده مردم نیستند.

به گزارش شاهدان عینی به محض انتشار خبر بازداشت شیخ علی سلمان، هواداران او که در مقابل خانه اش در روستای شیعه‌نشین بلاد القدیم در نزدیکی منامه جمع شده بودند، با پلیس درگیر شدند.

بسیاری از افرداد برای ابراز حس انسان دوستی، اقدام به انتشار و اشتراک گذاری تصاویر شیخ علی سلمان و هوادارانش در شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند.















بر اساس همین گزارش پلیس برای متفرق کردن تجمع کنندگان از گاز اشک آور و تفنگ ساچمه‌ای استفاده کرده است.

"مجید صفا تاج" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران با تأکید بر اینکه قیام مردم بحرین باید از حالت مسالمت آمیز خارج شود، گفت: آن‌ها با تکیه به برخورداری از جمعیت 85 درصدی باید به سمت اشغال مراکز امنیتی، نظامی و دولتی حرکت کنند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه این اقدام ممکن است در ابتدا شهیدانی هم تقدیم کند، افزود: اگر در این مقطع شهید بدهند تعداد آنها بسیار کمتر از آن است که در یک فرایند زمانی 15 ساله بخواهند به پیروزی برسند و باید حرکتی را انجام بدهند که مردم ایران در 22 بهمن 57 انجام دادند.


    


وی با یادآوری انقلاب اسلامی ایران و تداوم اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم ایران گفت: بخاطر مسالمت‌آمیز بودن قیام و حمایت‌های آمریکا از شاه اعتراضات موثر نبود، اما وقتی که این قیام به سمت اشغال مراکز امنیتی، نظامی و دولتی رژیم شاهنشاهی رفت این پایگاه‌ها سقوط و در نتیجه رژیم شاهنشاهی منقرض شد.

صفاتاج دستگیری شیخ "علی سلمان" را عامل تغییر نگرش در مقابله با آل خلیفه عنوان و بیان داشت: به خاطر عدم پایبندی آل خلیفه به هیچ قانونی، ادامه رفتارهای مسالمت آمیز آل خلیفه را فقط گستاخ‌تر می‌کند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با تأکید بر اینکه دستگیری شیخ علی سلمان پیامی مهم برای مردم داشت، تصریح کرد: آنها دریافتند که اگر قیامشان به صورت مسالمت‌آمیز ده‌ها سال هم طول بکشد، قرار نیست که سازمان ملل، مجامع جهانی و به تعبیر غربی‌ها جامعه جهانی تکانی بخورند و حالا که مرحله مسالمت آمیز تمام شده باید وارد فاز دیگری شوند.

وی اقدام آل خلیفه در دستگیری شیخ علی سلمان را یک اشتباه استراتژیک خواند و تأکید کرد: این رفتار باعث تحریک بیشتر مردم برای قیامی گسترده‌تر می‌شود.

صفاتاج با رونمایی از ترفند آل خلیفه برای سرکوب اعتراضات مردمی گفت: هرگاه مردم بحرین برای اقدامات مسالمت‌امیز اقدام کردند، رژیم بحرین احساس کرد، از این روزنه‌ای که برایش پیش آمده می‌تواند به نفع خود استفاده کند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به مسالمت‌آمیز بودن قیام مردم بحرین طی چند سال گذشته اظهار داشت: این قیام در این مدت از هر خشونتی به دور بوده و هم مقامات آل خلیفه و هم انگلیسی‌ها، آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی و عربستان که از حامیان اصلی آل خلیفه هستند این احساس را کردند که قرار نیست مردم بحرین بیش از آنچه که در صحنه وجود دارد کاری کنند و فراتر از قیام مسالمت‌آمیز عملی کنند! بنابراین مردم بحرین باید همان کاری را کنند که مردم ایران با رژیم پهلوی کردند.

پس از آنکه جمعیت اسلامگرای الوفاق بحرین در خبری فوری اعلام کرد، نظام بحرین شیخ "علی سلمان" دبیر کل جمعیت الوفاق را بازداشت و به دادستانی کل منتقل کرده است، مأموران منامه به وکلای مدافع شیخ علی سلمان هشدار دادند، مقر تحقیقات جنائی را ترک کنند.




 "عبدالله الشملاوی" وکیل مدافع جمیعت الوفاق غروب یکشنبه اعلام کرد: بازجویی از شیخ علی سلمان پایان یافته و او هم اکنون در انتقال به دادستانی کل است.

پس از محرض شدن بازداشت شیخ علی سلمان، علمای بحرینی از جملهآیت الله "عیسی قاسم" مرجع شیعیان بحرین و "شیخ الغریفی"نیز با صدور بیانیه‌ای ضمن محکومیت بازداشت دبیر کل جمعیت الوفاق، این اقدام منامه را "توهین بزرگی به همه ملت بحرین" توصیف کردهو آزادی فوری وی را خواستار شدند.

عصر دیروز در اقدامی متقابل نیروهای امنیتی رژیم، اطراف مقر جمعیت الوفاق را محاصره کردند و دومینوی مردم و ماموران آل خلیفه شدت گرفت.


پس از بازداشت شیخ سلمان و محاصره مقر جمعیت الوفاق، صدها تن ازاهالی مناطق مختلف بحرین به خیابان‌ها ریخته و با برگزاری راهپیمایی نسبت به ادامه تحرکات رژیم حاکم، علیه شیخ سلمان خط و نشان کشیدند.



اوضاع وقتی پیچیده‌تر می‌شود که جمعیت الوفاق با صدور بیانیه‌ای دست به افشاگری می‌زند، و اعلام می‌کند که بازداشت شیخ علی سلمان به دستور وزارت کشور صورت گرفته و به دادستانی کل منتقل نشده است.

شایان ذکر است، جنبش "حق" بازداشت شیخ علی سلمان را اقدامی تروریستی توصیف کرد و آزادی فوری وی را خواستار شد.

به نقل از یکی از خبرگزاری‌ها جنبش حق تأکید کرد: سرکوب تحصن کنندگان و تظاهرات مردم در همبستگی با شیخ علی سلمان، مردم را نمی ترساند بلکه بر اصرار آنان برای تظاهرات و اعلام همبستگی با وی بیشتر می‌کند.



جنبش حق همچنین از همه گروه‌های انقلابی و معارض بحرینی خواست، با اعلام همبستگی و انجام فعالیت‌های مختلف در حمایت از شیخ علی سلمان، تظاهرات گسترده‌ای را برگزار کنند.

نیروهای امنیتی رژیم منامه ظهر شنبه با محاصره کردن منزل شیخ "علی سلمان" دبیر کل جمعیت اسلام‌گرای "الوفاق" احضاریه اداره آگاهی را به وی تحویل داده و از وی خواستند برای بازجویی رأس ساعت 10 صبح یک‌شنبه در دفتر شماره 99 ساختمان تحقیقات جنائی حضور پیدا کند، اما وی پس از احضار جهت بازجویی، بازداشت می‌شود.



به گزارش فارس هفت نهاد فرهنگی غیر دولتی سوئد با صدور بیانیه‌ای احضار شیخ "علی سلمان" دبیر کل جمعیت "الوفاق" بحرین از سوی وزارت کشور را بیانگر ناکامی دولت انتصابی این کشور خوانده و تاکید کردند که این دولت طی 40 سال گذشته چیزی جز بحران‌، فساد و کاهش آزادی‌ها به ارمغان نیاورده است.

نهادهای غیر دولتی سوئد با تاکید بر لزوم پرهیز از گزینه‌های امنیتی نظام بحرین و روی آوردن به گفت‌وگو و مذاکره جدی بین نظام و مخالفان، تاکید کردند: منامه چه در انتخابات و چه در سیاست‌های عمومی خود از حمایت‌های انگلیس و آمریکا استفاده می‌کند.

از طرف دیگر جمع بزرگی از مردم بحرین شنبه‌شب در اعتراض به احضار شیح علی سلمان و شیخ «علی الجد حفصی» تظاهرات کرده و با در دست داشتن پارچه نوشته‌هایی سیاست‌های منامه را محکوم کردند. تظاهرات کنندگان همچنین عکس‌های شیخ سلمان و شیخ الجدحفصی را در دست داشتند.


تظاهرات کنندگان بحرینی با هشدار نسبت به رویکردهای نظام حاکم در هدف قرار دادن نمادهای دینی، منامه را مسئول اصلی پیامدهای این گونه اقدامات تحریک آمیز خوانده و تاکید کردند: پیامدهای هر گونه هدف قرار دادن رهبران دینی و سیاسی برای حکومت بحرین بسیار گران تمام خواهد شد و عواقب ناگواری در پی خواهد داشت.






شیخ علی سلمان کیست؟

"علی سلمان احمد"در سال 1965 میلادی، در روستای "البلاد القدیم"دیده به جهان گشود. خانه پدری‌اش بسان دیگر خانه‌های روستا ساده و فقیرانه بود، اما دو چیز هیچ‌گاه از آن بیرون نرفته و حضور آن دو را می توانستی همواره در خانه لمس ‌کنی؛ دو چیزی که غذای قلب و عقل و روح اعضای این خانه را تشکیل می‌داد: "دین" و "سیاست". او در این باره می‌گوید: از همان دوران کودکی با سیاست و دنیای آن آشنا شدم و بزودی سیاست، به بخشی از وجودم تبدیل شد که نمی‌توانستم از آن جدا شوم.

درباره دوران کودکی و منطقه‌ای که خانه‌ پدری اش در آنجا قرار داشت، می‌گوید: "اینکه مشخص نبود، خانه ما تابع کدام بخش روستاست، این فرصت را به من داد تا در آن واحد در چند بخش باشم. در تیم بازی کنم و دو پیروزی به دست آورم و در آن واحد در بیش از یک بخش فعالیت کنم." او اکنون با این تجربه، همزمان در چند زمین مختلف، توپ می زند!

پس از پیروزی انقلاب اسلامیایران، صدای رادیو ایران همیشه در خانه پدری علی، به گوش می‌رسید و در آن فضا بود که شخصیت آرام و محبوب آن کودک شکل گرفت.

در سال 1982 میلادی، شیخ علی سلمان، در رشته ریاضیات، وارد دانشکده ریاض، پایتخت عربستان سعودی می‌شود. در آنجا نیز خوی آرام و میتن و محبوب و مورد احترام خود را از دست نمی‌دهد و هدایت تیم‌های فوتبال دانشکده را تا سال 1985 میلادی برعهده می‌گیرد تا اینکه در این سال، شاهد وقوع آن تحول بزرگ در زندگی‌اش می‌شود. روز یازدهم محرم روستای الدَراز با اِعلام ممنوعیت خروج دسته‌های عزاداری در روستا از سوی رژیم آل خلیفه، روستا به محاصره نیروهای امنیتی در می‌آید. پیامدهای چنین تحولاتی سئوالات بسیاری در ذهن او ایجاد می‌کنند. این سوالات سلمان را واداشتند تا راه تحصیل علوم حوزوی را پیش گیرد وتحصیلات دانشگاهی خود را رها کند. شیخ در این‌باره می‌گوید: برای این که دریابم خدا از من چه می‌خواهد، تصمیم گرفتم، تحصیلاتی را پیش گیرم که مرا به خواست و اراده خدا نزدیک کند، به همین دلیل تصمیم گرفتم، با علما و فقهایی ارتباط پیدا کنم که می‌دانند خدا از من چه چیز را می‌خواهد.

در حوزه نیز خوی و طبع آرام و کم صحبت خود را دارد. در حوزه قم، همه نوع تفکر و اندیشه و دیدگاه وجود دارد. تنوع و گوناگونی عقاید در حوزه اگرچه تا حدود زیادی سازنده بود اما در مواردی که احساس تفرق می کرد، برایش دردآور می شد. اینجاست که شیخ درمی‌یابد، باید خوی آرام و کم صحبت خود را به کناری نهد و برای مصالحه و آشتی دادن‌ها بطور جدی وارد عمل شود.

شیخ سلمان در سال 1992 میلادی پس از آنکه اجازه می‌یابد، به میهن بازمی‌گردد. ابتدا قصد نداشت، اقامتش در بحرین به درازا بکشد بلکهمی‌خواست برای ادامه تحصیل دوباره به قم بازگردد اما خواست خدا و روند امور، سرنوشت دیگری را برای وی رقم زده بود. در آن سال شیخ «عیسی قاسم» تصمیم می‌گیرد، به قم سفر کند و همین موجب می‌گردد تا شیخ علی سلمان برای ادای نماز و خطابه در مسجد «الخواجه» و همچنین مسجد جامع «الدراز» به جانشینی شیخ قاسم انتخاب شود.

از آن تاریخ، سکوت، سکون و آرامشی در شیخ سلمان نمی‌بینی؛ تمام وجودش، تحرک و جنب و جوش است. با صدای گیرا و رسایش، بعد از هر نماز و در هر خطبه‌ای، ظلم و بیداد آل خلیفه و آل سعود را فریاد می‌زند. گفتن از سیاست، برای او سخت نیست. چون هم با آن خو گرفته و بزرگ شده و هم سیاست ورزی دینی را راهی برای نزدیکی به باری تعالی می‌بیند.








گزارش: علی کاظمی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار