یک روزنامه صهیونیستی نوشت: برون‌رفت از بحرانِ موجود میان آمریکا و اسرائیل امری دشوار خواهد بود، زیرا اختلافات میان این دو ریشه‌ای است و باراک اوباما در پایین‌ترین درجه از محبوبیت نزد اسرائیلی‌ها در مقایسه با تمام رؤسای جمهور گذشته‌ی آمریکایی قرار دارد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه اینترنتی روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت  روز دوشنبه در مقاله‌ای تحلیلی با عنوان "آیا راهی برای خروج از بحران آمریکا-اسرائیل وجود دارد؟" به قلم سِوِر پلاکر نوشت: مقامات اسرائیلی و آمریکایی بر این عقیده‌اند (امیدوارند) که مأموریت کابینه بعدی اسرائیل این خواهد بود که تفاهم‌های به‌دست آمده میان جرج بوش، رییس جمهور پیشین آمریکا، و آریل شارون، رییس کابینه سابق اسرائیل، را که کابینه بنیامین نتانیاهو آن را زیرپا گذاشته است،‌ بار دیگر احیا کند. این در حالی است که با توجه به جهتگیری سران صهیونیست معلوم نیست چنین کاری اصولاً امکان‌پذیر باشد.  
 
این منبع افزود: اخیراً شورای حکام انستیتوی مطالعاتی امنیت اسرائیل، که ریاست آن را "پینی کوهن"، تاجر صهیونیست برعهده دارد، نشستی با حضور کارشناسان و مقامات اسرائیلی و آمریکایی، از جمله مارتین ایندیک، سفیر سابق آمریکا در اسرائیل، و مایکل اورن، سفیر پیشین اسرائیل در آمریکا، تشکیل داد، تا در این نشست، ریشه‌های اختلافات میان کاخ سفید و دفتر رییس کابینه اسرائیل مورد بحث و بررسی قرار گیرد و راه چاره‌ای برای پایان دادن به بحران کنونی میان آمریکا و اسرائیل پیدا شود. از آنجایی که این نشست پشت درهای بسته برگزار شده بود، اظهارنظرهای سخنرانان و سایر شرکت‌کنندگان در این اجلاس، بدون آوردن اسامی آنان در این مقاله درج می‌شود. 
 
یکی از شرکت‌کنندگان در این کنفرانس که به زبان انگلیسی سخنرانی می‌کرد، درباره علل اساسی اختلافات موجود میان آمریکا و اسرائیل گفت: همواره تنش‌های ساختاری مستمر میان آمریکا با اسرائیل وجود داشته است. وی افزود: آمریکا که کشوری بزرگ و قدرتمند است، به خاطر قدرتی که دارد، قادر است خود را طی عملیاتی که در نقاط مختلف جهان انجام می‌دهد، با ریسک و مخاطرات مختلفی روبرو کند. این در حالی است که اسرائیل، در محیطی خصمانه و منطقه‌ای پرتلاطم قرار دارد که به آن اجازه نمی‌دهد خود را در معرض ریسک و مخاطره قرار دهد. اختلافات میان آمریکا و اسرائیل از این منظر به‌اندازه‌ی کافی بزرگ است که تنش‌های نظری و بینشی میان دو کشور ایجاد کند. 
 
وی افزود: مزید بر علت این است که کابینه‌های پی در پی اسرائیلی، همواره تمایل به گسترش (شهرک‌ها) در منطقه کرانه باختری داشته‌اند و این در حالی است که رویکرد دولت‌های مختلف جمهوریخواه و دمکراتِ آمریکایی اینگونه بوده است که گسترش شهرک‌های یهودی‌نشین را در اراضی (اشغالی) حرکتی غیرقانونی (مغایر با قوانین بین‌المللی) توسط کابینه اسرائیل تلقی می‌کرده است. 

علاوه بر این، وقتی باراک اوباما و بنیامین نتانیاهو مذاکرات خود را از دنده چپ (با اختلاف نظرهای شخصی) آغاز می‌کنند، دیگر، انفجارِ (اختلافات) میان دو کشور، غیرقابل اجتناب خواهد بود. 
 
این منبع افزود: یکی دیگر از شرکت کنندگان در نشست یاد شده گفت: اختلافات میان آمریکا و اسرائیل ریشه‌های تاریخی دارد.
 
این سخنران افزود: تشریح سیاست‌های اسرائیل برای مردم آمریکا، آسان‌تر از توضیح سیاست‌های آمریکا برای اسرائیلی‌ها است و شکست‌ کنونی اوباما همین مدعا را به اثبات می‌رساند، زیرا اوباما در پایین‌ترین درجه از محبوبیت نزد اسرائیلی‌ها در مقایسه با تمام رؤسای جمهور گذشته‌ی آمریکایی قرار دارد. 
 
اکثر شرکت کنندگان در این کنفرانس، ضمن اذعان به ریشه‌دار بودن اختلافات میان آمریکا و اسرائیل، بر این عقیده بودند که به نظر می‌رسد هیچ راهی برای برون‌رفت از بحران موجود میان دو متحد وجود نداشته باشد. 
 
یکی دیگر از شرکت‌کنندگان در این نشست گفت: بازگشایی روابط آمریکا با کوبا که با پیشنهاد اوباما انجام شده است، اسرائیل را عصبی و نگران می‌کند.
 
در خاتمه آمده است: با این حال، هنوز این سؤال بدون پاسخ مانده است که با توجه به جهتگیری مقامات ارشد اسرائیلی در قبال گسترش شهرک‌نشینی در کرانه باختری که آمریکا با آن صراحتاً مخالف است، چه کسی قادر خواهد بود، به اختلافات فزاینده میان آمریکا و اسرائیل پایان دهد؟



انتهای پیام./.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار