بروجردی گفت:ایران‌کد طرحی بود که با وجود 5 سال پیشینه ناموفق، هنوز برخی نمایندگان مجلس داعیه آن را دارند و به نظر می‌رسد پیش از آنکه این طرح به درستی سنجیده و قضاوتی برحق از معایب اجرای آن ارائه شود، به مستمسکی برای انتقاد از وزیر صنعت، معدن و تجارت و دولت تبدیل شده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران،حسین بروجردی  در پاسخ به انتقادات مهرداد بذرپاش که حذف طرح ایران‌کد را بی‌تدبیری دولت خوانده است، گفت: ایران‌کد طرحی بود که با وجود 5 سال پیشینه ناموفق، هنوز برخی نمایندگان مجلس داعیه آن را دارند و به نظر می‌رسد پیش از آنکه این طرح به درستی سنجیده و قضاوتی برحق از معایب اجرای آن ارائه شود، به مستمسکی برای انتقاد از وزیر صنعت، معدن و تجارت و دولت تبدیل شده است.
 
وی در ادامه با اشاره به اینکه برای مهار پدیده‌ مهم و وسیعی همچون قاچاق باید ابزار مناسب و پیش‌گیرانه‌ای طراحی شود، گفت: با ابزار ناقصی که عیب و کمبودهای آن بر همگان روشن است نمی‌توان به جنگ پدیده پیچیده‌ قاچاق رفت؛ چرا که ایران‌کد مانند شمشیری پلاستیکی در مقابل دشمنی قوی و نیرومند است.
 
وی در پاسخ به انتقاد نماینده محترم تهران که حذف طرح ایران‌کد را بی‌تدبیری مسئولان ذکر کرده بود، تصریح کرد: مهار پدیده‌ قاچاق با ابزار ناقص ایران‌کد که تجربه 5 سال اجرای آن ثابت کرد معایب این طرح بیشتر از مزایای آن است و همچنین اصرار بر این روش غلط، بی‌تدبیری آشکاری است.
 
بروجردی در ادامه قاچاق را معلول عوامل متعددی خواند و تصریح کرد: قاچاق در ایران به صورت سامان‌یافته و گسترده انجام می‌گیرد و مربوط دانستن آن به حذف طرح ایران‌کد گرفتن نتیجه‌ای باطل از مقدمات است.
 
وی خاطر نشان کرد: پدیده قاچاق بسیار سازمان یافته در کشور انجام می‌شود و حتی به اذعان برخی کارشناسان قاچاق، یک چهارم از اقتصاد کشور را آفت‌زده کرده است. حل مشکلات این پدیده تنها در گرو قوانین و لغو الزام استفاده از طرح ایران‌کد نیست و باید علت‌های بیرونی این پدیده را ریشه‌یابی و حذف کرد.
 
 
وی با طرح سوالی در این مورد افزود: اجرای نظریه‌ای که پیش از بررسی‌های کارشناسانه به شکل قانون درمی‌آید و با تمام ابهامات و نواقص وارد فرایندهای تجاری کشور می‌شود چگونه می‌تواند عامل بازدارنده پدیده قاچاق باشد؟
 
مدیر روابط عمومی سازمان توسعه تجارت  تاکید کرد: اجرای طرح ایران‌کد در سال‌های 86 تا 92 در مورد اقلام کالایی گروه 10 نشان داد که ایران‌کد نه تنها نتوانست قاچاق این اقلام را کاهش دهد بلکه رشد 3 برابری قاچاق این کالاها بار دیگر به صورت تجربی و اجرایی بر ادعای غیرکارشناسی بودن این طرح صحه می‌گذارد.
 
وی  گفت: استفاده نکردن از ایران‌کد قانون‌شکنی نبوده؛ چراکه قید کلمه می‌تواند در بند (ج) ماده 101 قانون برنامه پنجم توسعه، به منزله اجرای این طرح در همه حال و همه زمان نیست و دولت می‌تواند با توجه به مقتضیات زمانی نسبت به توقف یا تعویق آن اقدام کند.
 
بروجردی  به مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی اشاره کرد و گفت: اختیارات بند 10 مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی کشور درباره اعمال سیاست‌های ویژه اقتصادی به وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز دیگری برای حذف حلقه زاید ایران‌کد در فرایندهای تجاری بوده است.
 
 
وی با بیان اینکه ایران‌کد به دلیل عدم توانایی در تحقق اهداف نهایی، برخی وظایف خود را به طرح شبنم واگذار کرد، گفت: اجرای طرح شبنم هیچگونه پشتوانه قانونی نداشته است و از آنجا که برچسب‌های آن در بازار به فروش می‌رفت خود باعث رسمیت دادن به کالای قاچاق شده است.
 
بروجردی در ادامه با بیان اینکه حذف مقررات زائد از فرایندهای تجاری و رونق‌بخشی به تجارت از استراتژی‌های تجاری کشور است، گفت: تصمیم حذف الزام استفاده از ایران‌کد و طرح شبنم به پیشنهاد گمرک، واردکنندگان و فعالان اقتصادی گرفته شد. در شرایطی که رکود بر کشور حاکم بود حذف این طرح‌ها به عنوان راهکاری برای تسهیل تجارت مطرح شد که فعالان اقتصادی هم از آن استقبال کردند.
 
انتهای پیام/

برچسب ها: ایران ، کد ، گواهی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار