بهبود بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‎کیستیک با مصرف امگا سه

مطالعات نشان می‎دهند که مصرف اسیدهای چرب غیراشباع به‎ ویژه اسیدهای چرب امگا سه، موجب بهبود شاخص‏‎های متابولیکی بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‎کیستیک می‎شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع‌ترین اختلال غدد درون‌ریز در زنان و یکی از دلایل عمده ناباروری به شمار می‌رود.

ابتلا به این سندرم معمولا با اختلالات متابولیکی از جمله افزایش قند و چربی‌های خون، پرفشاری خون و همچنین افزایش آندروژن‌ها (هورمون‌های مردانه) به‎ویژه تستوسترون، رشد موهای زاید (هیرسوتیسم) و چاقی همراه است.

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف اسید‌های چرب غیراشباع به ویژه اسیدهای چرب امگا سه، بهبود شاخص‌های متابولیکی در این زنان را موجب می‌شود.

برای بررسی این اثر، مطالعه‌ای در بخش غدد بیمارستان آدلاید انجام شد و ارتباط بین سطح اسیدهای چرب غیراشباع موجود در پلاسما با شاخص‌های متابولیکی و هورمونی این بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج نشان داد، بالا بودن نسبت اسیدهای چرب امگا شش به امگا سه با بالا بودن آندروژن‌ها در خون مرتبط است و مصرف اسیدهای چرب امگا سه غلظت تستوسترون قابل دسترس پلاسما را کاهش می‌دهد. به علاوه اسیدهای چرب امگا سه موجب کاهش چربی‌های خون و پیشگیری از تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی- عروقی می‌شوند.

متخصصان این طور نتیجه گرفتند که مصرف اسیدهای چرب غیر اشباع بلندزنجیره به خصوص امگا سه، وضعیت هورمونی و شاخص‌های متابولیکی را در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‎کیستیک بهبود می‌بخشد.

نتایج این مطالعه در نشریه تغذیه بالینی امریکا به چاپ رسیده است.

/ انتهای پیام

منبع: ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار