یک کارشناس سیاست خارجی گفت:تبلیغات ضداسلامی در کشورهایی چون تونس با توجه به جنایات تکفیری‌ها موجب پیشی گرفتن حزب لائیک بر احزاب اسلامی شد.

"احمد کاظم‌زاده" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران با اشاره به چگونگی روی کار آمدن "قائد السیسی" در انتخابات ریاست جمهوری تونس اظهار داشت: نکته قابل توجه در نتایج انتخاباتی ریاست جمهوری تونس این است که در انتخابات پارلمانی یک ماه گذشته نیز نمایندگان گروه موسوم به جناح "لائیک‌ها" برنده این انتخابات شد.
 
وی ادامه داد: چگونگی پیروزی در این انتخابات از منظر داخلی، منطقه‌ای و نظام بین‌الملل قابل بررسی است. در داخل تونس انقلاب در شرایطی رخ داد که انتظارات بیشتری از انقلابیون می‌رفت، اما در چند سالی که حزب نهضت حاکمیت را در تونس در اختیار داشت با وجود رقبا در داخل و مخالفانی چون عربستان در خارج در تثبیت اوضاع و شرایط خود ناتوان بودند،‌ در نتیجه پیشتازی در زمینه گرفتن قدرت نصیب لائیک‌ها شد.
 
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به تبانی که بین عربستان و امریکا در رابطه با تحول منطقه صورت گرفت، گفت: از سال گذشته شاهد روند معکوس در خیزش‌های مردمی بودیم و آن‌ها با توجه به تجربه‌ای که از مصر آموختند، تلاش کردند تا به جذب مخالفان بپردازند نه رویارویی با آن‌ها. همه این عوامل باعث شد تا این تحرکات روند مثبتی را رقم بزند و این انتخابات نیز محصول چنین تحرکاتی بود.
 
وی افزود: از جنبه نظام بین‌الملل نیز با توجه به این که خطر تکفیری‌ها بیش از پیش مشخص شده آن‌ها از این موضوع استفاده کرده و به تبلیغات ضداسلامی در کشورهای خود پرداخته‌اند و از جنایات تکفیری‌ها برای پیشبرد اهداف خود از جمله تبلیغات علیه احزاب اسلامی استفاده کردند.
 
این کارشناس سیاست خارجی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به تغییراتی که در نظام سیاسی و قانون اساسی تونس رخ داد و نظام این کشور به نظام پارلمانی تغییر پیدا کرد این فرصت برای گروه‌ها وجود دارد که با توجه به آسیب‌شناسی گذشته، موقعیت خود را تقویت کرده و برای انتخابات 4 سال آینده برنامه‌ریزی کنند.

انتهای پیام/
برچسب ها: تونس ، انتخابات ، السیسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار