سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از مذاکرات هسته ای به عنوان یکی از موفقیت های سال 2014 برای آمریکا نام برد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از سایت وزارت خارجه آمریکا، خبرنگاری درباره بزرگترین موفقیت ها و چالش های سال 2014 پرسید که ماری هارف هم در پاسخ به شیوع بیماری ابولا و بحران اوکراین وتاثیر آن بر روابط با روسیه به عنوان چالش های بزرگ سال 2014 اشاره کرد.

وی افزود: وقتی که ما سال 2014 را آغاز کرده بودیم برنامه هسته‌ای ایران هنوز متوقف نشده بود و طرح اقدام مشترک نیز هنوز اجرایی نشده بود ،ما دور میز مذاکره می‌نشینیم تا ببینیم که آیا می توانیم به توافق جامع دست یابیم. ما بیش از همیشه به توافقنامه جامع نزدیک شده ایم.برای نخستین بار برنامه ی هسته ای آنها در یک دهه گذشته متوقف شده است. این یک دستاورد مهم است.

ماری هارف همچنین از تغییر راهبرد آمریکا در قبال کوبا به عنوان موفقیتی دیگر نام برد.

وی در عین حال از چالش داعش نیز نام برد و گفت ما توانستیم در عراق و سوریه اقدام نظامی کنیم و توانستیم ائتلافی از شرکای عربی را دور هم جمع کنیم تا به یک کشور عرب دیگر حمله کنند. چالش های سال دوهزار و چهارده بسیار دشوار بودند هرچند چالش های زیادی هم باقی مانده اند.

"ماری هارف" در نشست خبری روز سه شنبه خود در وزارت امور خارجه آمریکا گفت این کشور همچنان به بستن زندان گوانتانامو متعهد است.

وی افزود: وقتی که درباره بستن گوانتانامو صحبت می کنیم همه ما آرزو می کنیم که سالها پیش این زندان بسته می شد اما این کار خیلی سخت و دشوار است. ما امروز در جایی قرار داریم که به رو به جلو حرکت کرده ایم.یکصد و سی و دو نفر همچنان باقی مانده اند که از این تعداد شصت و چهار نفر حتما به دیگر مناطق انتقال می یابند. بخش دیپلماتیک مسئله این است که ما کشورهایی را بیابیم که تمایل داشته باشند که در این تلاش همپیمان ما باشند و این افراد را با دادن تضمین های امنیتی که ما می خواهیم منتقل کنند.

ماری هارف این صحبت ها را در واکنش به پرسش های خبرنگارانی مطرح کرد که می خواستند علت اصلی استعفای "کلیفورد اسلوان" فرستاده وزارت امور خارجه ی آمریکا در مذاکرات مربوط به انتقال زندانیان زندان گوانتانامو ، را بدانند.

ماری هارف در صحبت های خود تاکید کرد که استعفای کلیفورد اسلوان ناشی از یأس و ناامیدی وی از به سرانجام رساندن ماموریت او نیست بلکه وی طبق دوره هجده ماهه ای که قول داده بود به عنوان مسئول مذاکره کننده ی وزارت خارجه ی آمریکا در امور گوانتانامو خدمت کرده بود.

ماری هارف درمورد قطعی اینترنت در کره شمالی پاسخ گفت: همانطور که دیروز گفتم نمی توانم در این باره گمانه زنی کنم.از کره شمالی بپرسید که آیا اینترنت آنها کار می کند یا خیر؟ من نمی توانم گمانه زنی کنم که که علت قطع  اینترنت کره شمالی چه بود ؟ من حتی نمی توانم تائید کنم که اینترنت کره شمالی قطع بود؟ من نمی توانم گزارش های منتشر شده را هم تائید کنم. 

ماری هارف در ادامه گفت: من هیچ اطلاعاتی در این زمینه ندارم که در اختیار شما بگذارم. من این مسئله را به کره شمالی واگذار می کنم که بگویند آیا اینترنت آنها قطع شد یا خیر و علت قطع شدن آن هم چه بود؟ من از شما می خواهم که تصور نکنید که اقدام من در پاسخ ندادن به این مسئله،  معنی خاصی می دهد.

در ادامه خبرنگاری پرسید: تصور کنید که روس ها یا مثلا دیگر کشورها که شما با آنها مشکل دارید فیلمی درباره ی ترور باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تولید می کردند آیا شما با این فیلم مخالفت شدید نمی کردید و نمی گفتید که این فیلم پیامی خطرناک می فرستد ؟

ماری هارف در پاسخ گفت: درباره رئیس جمهور آمریکا و وزیر امور خارجه ی این کشور مطالب وحشتناکی در آمریکا و دیگر مکان ها نوشته شد، ما درحالیکه از این مسائل متنفریم و مخالفت خود را اعلام می کنیم اما درعین حال در حمایت از حقوق مردم برای بیان آزاد نظرات شان ، صحبت می کنیم. ما در مواجه شدن با چنین مطالبی درباره ی رئیس جمهور آمریکا واکنش مخالف را اعلام می کنیم اما دست به حمله ی سایبری از طریق یک بدافزار نمی زنیم. ما به حق مردم برای بیان آزادانه ی نظرات شان اعتقاد داریم.

خبرنگاری درباره پیشرفت در مناقشه فلسطینی /اسرائیلی پرسید.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: این موضوع بسیار چالش برانگیز است من نمی خواهم از اهمیت این چالش بکاهم. 

خبرنگاری درباره اوکراین پرسید و گفت: شما می گوئید که توانستید کاری کنید که اروپایی  ها و دیگران به روسیه فشار وارد کنند اما آیا این فشارها باعث تغییر در رفتار روسیه شده است؟ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه همچنان از جدایی طلبان حمایت می کند.

ماری هارف در پاسخ گفت: در چند هفته ی گذشته گزارش هایی درباره ی کاهش خشونت در شرق اوکراین بوده است اما چیزهایی که شما گفتید درست است. برخی وقت ها اتفاقی در دنیا می افتد که نمی توان جلوی آنها را گرفت بلکه تنها کاری که می توان کرد این است که مشخص کنیم بهترین پاسخ که مطابق با منافع امنیت ملی آمریکا باشد چیست؟ در مورد اوکراین باید گفت که اگر  روسیه رفتار خود را تغییر ندهد ما همچنان هزینه های بیشتری را تحمیل  خواهیم کرد. 

خبرنگاری به کنایه پرسید: شما گفتید که کارایی تحریم ها  بسته به این مسئله دارد که تحریم ها روی چه کشوری تحمیل می شود و چقدر طول می کشد.آیا ما باید انتظار داشته باشیم که تحریم های آمریکا علیه روسیه در پنجاه سال آینده اجرا شوند؟ این درحالی است که آمریکا اذعان کرده است که تحریم های این کشور علیه کوبا کارایی نداشته است؟

ماری هارف مدعی شد: به مورد دیگری نگاه کنید. به ایران نگاه کنید و ببینید که چگونه این تحریم ها باعث شدند که ایران به پای میز مذاکره بازگردد!


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار