از دلشوره و اضطرابی می‌نویسم که بسیاری از مادران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند تا 9 ماه بارداری آنها تمام شود و فرزندی سالم به دنیا بیاورند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،از دلشوره و اضطراب بارداری گرفته تا زایمان، که در نهایت همه این اضطراب‌ها و دغدغه‌ها با به دنیا آمدن فرزندی سالم ضمن حفظ سلامتی مادر به اتمام می‌رسد.

اما گاهی با مادرانی مواجه می‌شویم که به علل مختلف باید در افسوس باشند و غبطه بخورند و گاهی تا یک عمر مجبورند سختی‌های زیادی را محتمل شوند چرا که دچار یک غفلت شده‌اند.

بارداری بدون آمادگی قبلی، در ازدواج‌های فامیلی بدون انجام مشاوره و در سنین بالا از جمله مواردی است که ممکن است زندگی مادر و کودک را به خطر بیاندازد.

تصور این موضوع که ما هم مانند سایر مادران، بچه سالم به دنیا می‌آوریم و بارداری بدون خطری را پشت سر خواهیم گذاشت بزرگترین اشتباه هر فرد است. حال بر این شدم تا گزارشی تهیه کنم که مادران بعد از خواندن این گزارش قبل از تصمیم به بارداری نسبت به انجام هرگونه آزمایش غلفت نکنند.

با پیشرفت تکنولوژی انجام آزمایشات و مشاوره‌ها مادران را نسبت به وضعیت جسمی آنها آگاه می‌کند بنابراین چه خوب می شود این موضوع فراگیر شود تا هیچگاه مادری به علت سقط دچار مرگ نشود و هیچ کودکی معلول به دنیا نیاید و در نهایت تمامی عوارض ناشی از سقط و تولد نوزاد معلول به صفر برسد.

مادران قبل از بارداری آزمایش انجام دهند

رئیس مرکز ناباروری غرب کشور نسبت به عدم انجام آزمایشات قبل از بارداری به مادران هشدار داد.

دکتر "مرضیه فریمانی" به خبرنگار ایسنا گفت: سقط درمانی در دو شرایط ممکن است برای افراد اتفاق بیفتد چرا که در برخی موارد اندیکاسیون مادری و گاهی اندیکاسیون جنینی موجب انجام عملیات سقط درمانی می‌شود.

وی افزود: اگر مادری بیماری مزمن و یا بیماری‌ای داشته باشد که انجام زایمان زندگی و حیات مادر را به خطر بیاندازد باید از بارداری جلوگیری کند و یا اگر بارداری به وقوع بپیوندد باید عمل سقط درمانی انجام شود و ختم بارداری داده می‌شود.

در چه شرایطی سقط درمانی انجام می شود

دکتر فریمانی تصریح کرد: گاهی جنین ناهنجاری‌هایی دارد که اگر به دنیا بیاید مشکلات غیرقابل برگشت با خود خواهد داشت که در این شرایط با مجوز پزشکی قانونی می‌تواند نسبت به سقط جنین اقدام کند.

وی ادامه داد: اگر ناهنجاری جنین به گونه‌ای باشد که انجام عمل جراحی آن را بهبود بخشد مادر باید جنین را نگه دارد و به هیچ وجه مجوز سقط داده نمی‌شود اما اگر ناهنجاری جنین غیرقابل اصلاح باشد می‌تواند سقط درمانی انجام دهد.

دکتر فریمانی تاکید کرد: هرگونه سقط برای مادر عوارضی را به دنبال دارد بنابراین مادران باید سعی داشته باشند قبل از هرگونه تصمیم به بارداری ابتدا آزمایشات لازم را تحت نظر پزشک انجام دهند تا ضریب سلامتی مادر و کودک ارتقاء یابد.

عوارضی که سقط به دنبال دارد

این متخصص زنان و زایمان یادآور شد: به علت نرم بودن محوطه رحم، هنگام سقط احتمال سوراخ شدن رحم و در نهایت عفونت و خونریزی دور از انتظار نیست و گاهی هنگام سقط جنین احتمال چسبندگی رحم به وجود می آید که این موضوع برای بارداریهای بعدی مشکل ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه بارداری باید با برنامه ریزی و مراقبت صورت گیرد، تاکید کرد: سقط درمانی باید زمانی اتفاق بیفتد که بیماری نهفته بوده و اگر مراقبت‌های قبل از بارداری انجام شود تعداد سقط درمانی به طور چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد.

سقط‌های غیرقانونی گاهی مرگ مادر را به دنبال دارد

وی ادامه داد: سقط درمانی در شرایط استریل و تحت نظر پزشکان انجام می‌شود اما سقط‌های غیرقانونی عوارض شدیدی به دنبال دارد و گاهی موجب مرگ مادر می‌شود.

دکتر فریمانی تصریح کرد: سقط درمانی گاهی مانند عمل سزارین انجام می‌شود و جنین از بالا خارج می‌شود و گاهی جنین باید از قسمت پایین خارج شود که انجام این دو حالت بسته به تصمیم پزشک معالج دارد.

رئیس مرکز ناباروری غرب کشور نیز ادامه داد: هنگامی که مادران قبل از بارداری به پزشک مراجعه می‌کنند تا بدن آنها آماده بارداری شود فولیک اسید به آنها تجویز می‌شود که مصرف این قرص وقوع بسیاری از ناهنجاریها را کاهش می دهد.

کاهش 23 درصدی سقط درمانی در همدان

مدیرکل پزشکی قانونی همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: صدور مجوز سقط درمانی توسط پزشکی قانونی این استان در هشت ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 23 درصد کاهش داشته است.

دکتر "علی احسان صالح" افزود: 87 مجوز سقط درمانی امسال صادر شده در حالیکه در مدت مشابه سال گذشته این تعداد 114 مورد بوده است.

وی گفت: مجوز سقط درمانی به درخواست فرد و زمان وجود خطر جانی برای مادر در صورت ادامه بارداری و یا عقب افتاده و ناقص الخلقه بودن جنین صادر می‌شود.

وی اضافه کرد: البته باید این موارد از سوی سه پزشک متخصص و پزشکی قانونی تایید شود و سن جنین نیز کمتر از چهار ماه پس از لقاح باشد.

دکتر صالح تاکید کرد: چنانچه سن جنین از 19 هفته بیشتر باشد و یا بر اساس سونوگرافی، بیش از چهار ماه از زمان لقاح گذشته باشد به هیچ وجه برای فرد متقاضی مجوز سقط صادر نمی شود.

مدیرکل پزشکی قانونی همدان گفت: درخواست های سقط درمانی بدون نیاز به دستور قضایی بررسی می شود و علت این امر را می توان اهمیت زمان در رسیدگی به پرونده های سقط جنین ذکر کرد.

دکتر صالح افزود: با توجه به اهمیت زمان در پرونده‌های سقط درمانی، پزشکی قانونی به مدارک متقاضیان در اسرع وقت رسیدگی کرده و در صورت وجود شرایط قانونی با درخواست سقط جنین موافقت می شود.

وی خاطرنشان کرد: 158مجوز سقط درمانی در سال 92 و 144 مجوز در سال 91 توسط پزشکی قانونی همدان صادر شده است.

  اکنون مادران باید تصمیم بگیرند، قبل از تصمیم به بارداری مراجعه به پزشک را ترجیح می دهند یا بارداری هایی که گاهی منجر به انجام سقط درمانی می شود!

/ انتهای پیام


منبع: ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.