پس از تصمیم اتحادیه اروپا برای خارج کردن نام حماس از فهرست گروه های تروریستی، جنیفر ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «معتقدیم اتحادیه اروپا باید همچنان تحریم ها علیه تروریسم را درباره حماس حفظ کند.» با وجود چنین موضع گیری از سوی آمریکا این منبع اسرائیلی گفت، چنین حمایتی نمی تواند اسرائیل را در اروپا محافظت کند.
این منبع اسرائیلی که هویتش فاش نشده است، گفت: «بزرگ ترین مشکل ما این است که دیگر اروپایی ها با ما مذاکره نمی کنند و شروع کرده اند درباره ما صحبت کنند.»
به نوشته این روزنامه، اعضای گروه دیپلماتیک و وزارت امور خارجه اسرائیل با نگرانی تنها نظاره گر تحولات اخیر هستند. یکی از آخرین این تحولات نگران کننده برای اسرائیل تلاش اخیر فلسطینی ها برای تشکیل کشور مستقل و پایان دادن به کنترل اسرائیل بر کرانه باختری از طریق شورای امنیت سازمان ملل است.
این منبع اسرائیلی در واکنش به اظهارنظر نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به تحولات اخیر گفت: «امروز در حوزه بین المللی روز سختی داشتیم و نخست وزیر خود را پنهان کرده است.»
این روزنامه در ادامه مقاله خود نوشت، جامعه بین المللی در ژنو ادامه شهرک سازی های اسرائیل را در کرانه باختری و شرق بیت المقدس توبیخ کردند و اسرائیل را به عنوان یک قدرت اشغالگر مسئول این نقض تعهدات معرفی کرد.
همچنین در لوکزامبورگ نیز یک دادگاه اتحادیه اروپا دستور داد گروه فلسطینی حماس از فهرست گروه های تروریستی اتحادیه اروپا خارج شود، اما اعلام کرد بیست و هشت کشور عضو این اتحادیه می توانند همچنان دارایی های مسدود شده این گروه را همچنان مسدود نگه دارند.
این گروه از این تصمیم استقبال کرد، اما نتانیاهو از این تصمیم انتقاد کرد.
همچنین در نیویورک نیز روز چهارشنبه پیش نویس قطعنامه ای که از حمایت کشورهای عربی برخوردار است به شورای امنیت ارائه شد. در این پیش نویس پایان اشغال سرزمین های مرز 1967 از سوی اسرائیل خواسته شده است.
اسرائیل به شدت مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده است. آمریکا تلاش می کند از تصمیم گیری نهایی درباره این موضوع در شورای امنیت جلوگیری کند. برهمین اساس جان کری وزیر امور خارجه امریکا با وزرای امور خارجه اروپا و کشورهای عربی درباره نشست احتمالی در اخر این هفته در خاورمیانه - احتمالا با حضور محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین- صحبت کرد.
به نوشته این روزنامه، اسرائیل روز چهارشنبه در اقدامات دیپلماتیک خود موفق نبود. هر چند در دیدار قانونگذاران در استراسبورگ فرانسه کشور فلسطین به رسمیت شناخته نشد، اما احیای مذاکرات صلح را خواستار شدند.
آنها با 498 رای موافق در برابر 88 رای مخالف، به نفع قطعنامه سازش و حمایت از به رسمیت شناختن اصل استقلال فلسطین البته به عنوان بخشی از راه حل دو کشور با اسرائیل، رای دادند. این قطعنامه از راه حل دو کشور بر اساس مرزهای سال 1967 که در آن بیت المقدس پایتخت هر دو کشور باشد، حمایت میکند.