دکتر صبا مرادی مدرس کارگاه آموزشی تغذیه و دیابت که در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مهمترین عوامل خطر دیابت نوع ۲، چاقی، اضافه وزن و بیتحرکی است به طوری که آمارها نشان میدهند ۴۸ درصد مردم ایران دچار چاقی و اضافه وزن هستند حتی مادرانی که فرزندان بالای ۴ کیلو به دنیا میآورند، احتمال خطر دیابت نوع ۲ در آنها و هم فرزندشان در آینده وجود دارد. ارث عامل خطر دیگری است که چنانچه یکی از والدین دچار دیابت نوع ۲ باشد احتمال ابتلای فرزند آنها به دیابت نوع ۲ حدود ۱۲ درصد افزایش مییابد ولی اگر هم پدر و هم مادر دچار دیابت نوع ۲ باشند احتمال ابتلای دیابت در فرزند آنها بیش از ۴۰ درصد میشود اما همین زمینه ارثی با کنترل وزن، تحرک داشتن و مصرف سبزیجات قابل پیشگیری است.
در خاورمیانه از هر ۱۰ بزرگسال یک نفر به دیابت مبتلاست
وی با اشاره به اینکه بر اساس اطلس idf، تعداد ۳۸۲ میلیون فرد دیابتی در دنیا وجود دارد، گفت: با توجه به پیش بینیها تا سال ۲۰۳۵ این رقم به ۵۹۲ میلیون نفر خواهد رسید که ۸۰ درصد افراد دیابتی در کشورهای با درآمد متوسط و پایین زندگی میکنند. همچنین ۱۷۵ میلیون نفر از افراد دیابتی هنوز شناخته نشدهاند.
مرادی با بیان اینکه در منطقه آفریقا و خاورمیانه، کشورمان ایران دارای بیشترین رشد دیابت است تصریح کرد: در جمعیت بزرگسال بین ۲۰ تا ۷۹ ساله در ایران بیش از ۴ میلیون فرد دیابتی وجود دارد که این رقم در سال ۲۰۳۵ به 8.4 میلیون نفر خواهد رسید و میانگین هزینه بهداشتی برای هر فرد دیابتی در ایران بیش از یک میلیون تومان در سال است.
وی ترک سیگار را یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از دیابت نوع ۲ دانست و گفت: تنها با ۳۰ دقیقه ورزش در روز خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ به میزان ۴۰ درصد کاهش مییابد همچنین در هر کیلومتر پیاده روی با سوزاندن ۶۵ کیلو کالری میتوان خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش داد.
انتهای پیام/