بهروز خاماچی در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، با اشاره به اینکه مناطق آذربایجان از روزگاران قدیم یکی از مناطق تاریخی،فرهنگی ومرکزمهد تمدن،کشورمان بوده است،افزود: وجود طییعت بکر در این مناطق و آثار تاریخی فراوان ودیگر پتانسیل های موجود دراين مناطق ایجاب می کند تا دررشد وتوسعه هرچه بیشترآنها درهمه زمینه ها تلاش كرد.
وی ادامه داد: یکی از این مناطق آرپادرسی تبریز است که در 30 کیلومتری جاده تبریز،سه راهی شهرستان اهر واقع است و دارای ظرفیت های بسیاری در زمینه گردشگری می باشد.
وی با اشاره به اینکه آرپادرسی اسم روستایی که در گذشته کشاورزی پررونقی داشت گفت: روستای آرپادرسی در حال حاضر به دلیل مهاجرت بسیاری از مردم روستا تبدیل به منطقه صنعتی و گردشگری شده است.
این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ آذربایجان شرقی افزود: به دلیل وجود کوههای بسیار و رودخانه زیبا که در روستای ولدیان این منطقه که وصل به آرپادرسی است و همچنین باشگاههای اسب سواری بسیار در این منطقه در حال حاضر منطقه آرپادرسی تبریز تبدیل به یک منطقه سوارکاری، کوهنوردی شده است و در آینده نزدیک منطقه ماهیگیری خواهدشد.
وی در ادامه با اشاره به سایر جاذبه های گردشگری این روستا افزود: در اواسط این روستای زیبا چشمه آب معدنی از دل کوهها به نام آرپادرسی جاری است که افراد زیادی از آب این منطقه برای درمان برخی بیماریها از جمله بیماریهای کلیوی استفاده می کنند ، که بنا بر گفته کارشناسان ارزش درمانی آب این منطقه بیش از آب معدنی معروف روستای کندوان آذربایجان شرقی است.
بهروز خاماچی با بیان اینکه بزرگترین مکان جهت پرورش، نگهداری و سوارکاری در استان آذربایجان شرقی در حال حاضردر واقع در 30 کیلومتری جاده تبریز، اهر در منطقه آرپادرسی آذربایجان شرقی است، گفت: در مجموع در استان 4 مکان پرورش و نگهداری اسب و جود دارد که بیش از 16 باشگاه اسب سواری در منطقه آرپادرسی تبریزاز سال 75راه اندازی شده است، وجود دارد. هر چند متاسفانه به علت عدم توجه مسئولان و عدم اطلاع رسانی خوب در شناساندن این منطقه و رشد، توسعه این ورزش ملی طی سالهای گذشته ناشناخته مانده و عملکردها بسیار ضعیف صورت گرفته است، ولی طی سالهای اخیر به دلیل استقبال مردم و گردشگران مورد توجه مسئولین قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه امروزه ، ايجاد مناطق جديد گردشگري با توجه به پتانسيل هاي مناطق براي جذب گردشگران بيشتر امري اجتناب ناپذير است و صنعت گردشگري به عنوان ثروت مهم جهت توسعه فرهنگي و اقتصادي كشورها مطرح است.
احیای گردشگری اسب سواری وايجاد مكانهاي براي پرورش و نگهداري اسب هاي اصيل ايراني و توجه به گسترش اين ورزش باستاني و ايراني و در عين حال ايجاد باشگاههاي اسب سواري،ایجاد دشت اسب سواری شکوفا، وایجاد مراکز جدید تفریحی همچنین ایجادمراکز متعددی در کوه های ، که در آن شرایط برای اسب سواری گردشگری مطلوب است ، قطعا در توسعه همه جانبه مناطق وافزایش گردشگران داخلي و خارجي تاثير گذارخواهدبود، که این منطقه با توجه به وجود باشگاههای اسب سواری و استقبال مردم و گردشگران دارای چنین ظرفیت های می باشد.
این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ آذربایجان شرقی ادامه داد: در حال حاضر پرورش و تولید اسب های کرد و ترکمن و بویژه عرب در منطقه آرپادرسی تبریز انجام میشود که این امر ایجاب می کند تا با تشویق و ترغیب اسبداران برای نگهداری اسبهای خالص، افزایش گردش مالی برای صنعت اسب، مشخص شدن مسیر برای تولیدات بهتر برای اسبداران و آشنایی مردم با نژادهای اصیل ایرانی گامهای اساسی برداشته شود.
بهروز خاماچی گفت: هر ساله مسابقات و جشنوارههای مختلف بهویژه جشنوارههایی که درآن انواع اسب های اصیل ایرانی و سوار کاران معروف و حرفه ای در آن حضور دارند برگزار میشود و گردشگران زیادی این مسابقات و جشنواره ها را تماشا می کنند.