دبیر دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر بخواهیم طبق قانون تجارت و قوانین مرتبط بررسی کنیم، برخی از بانک‌ها ورشکسته هستند که دلیل آن هم فقط تسهیلات پرداختی به مردم است که بازپرداخت نشده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ "ولی اله سیف" رئیس کل بانک مرکزی، آخرین آمار مبلغ مطالبات سیستم بانکی منتهی به  شانزدهم آذر 93 را 87 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
 
در همین راستا "محمد حسین بیاتیان" دبیر دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص آثار پرداخت به موقع مطالبات سیستم بانکی بر تولید، گفت: متاسفانه بانک‌های ما به لحاظ اعتباری قفل هستند و آمارهای متفاوتی که تحت عنوان مطالبات معوق بانک‌ها در دست مردم و برخی اشخاص خاص اعلام می‌شود موجب ایجاد ضرر و زیان در سیستم بانکی شده است.

وی افزود: بسیاری از بانک‌ها به بانک مرکزی بدهکارند و همانطور که در گزارش سالانه آن‌ها اعلام شده، بحث ضرر و زیان آن‌ها کاملاً مشاهده می‌شود و اگر بخواهیم طبق قانون تجارت و قوانین مرتبط بررسی کنیم، برخی بانک‌ها ورشکسته هستند که دلیل آن هم فقط تسهیلات پرداختی به مردم است که بازپرداخت نشده است.  
 
بیاتیان در ادامه تاکید کرد: اگر این مطالبات با تدبیر و عزم جدی به سمت چرخه تولید هدایت شود، می‌تواند بسیاری از واحدهای تولیدی که  مشکل سرمایه در گردش دارند را دوباره به سمت رونق و تولید هدایت کنند تا قفل سنگینی که بر بخش تولید زده شده را باز کنند. 

بانک‌ها حکم خون در رگ‌های اقتصاد ملی را دارند

همچنین "حیدر مستخدمین حسینی" معاون اسبق حقوقی بانک مرکزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در این خصوص معتقد است: به دلیل محدودیت‌های موجود، منابع بانک‌ها از سپرده‌های مردم است که این سپرده‌ها در مقاطع مختلف و بر اساس سیاست‌هایی که بانک مرکزی تدوین می‌کند، به صورت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی و مردم پرداخت می‌شود که اگر این تسهیلات گردش سالمی داشته باشند و بتواند به موقع بازگشت داده شود، منابع بانک‌ها سر جای خودش است و علاوه بر این بانک‌ها نقدینگی‌های جدید ایجاد شده را جذب می‌کنند که موجب می‌شود، منابع جدیدتری به منابع قبلی که ناشی از اعطای تسهیلات است، ایجاد شود.
 
معاون اسبق حقوقی بانک مرکزی افزود: مجموع این‌ سپرده‌ها می‌تواند منابع جدیدی را برای بنگاه‌های اقتصادی قرار دهد و موجب افزایش و رونق تولید و اشتغال در اقتصاد ملی را فراهم کند، اما اگر این اتفاق پیش نیاید منابع در اختیار تعدادی از افراد،بنگاه‌ها و شرکت‌ها قفل می‌شود.
 
وی با بیان این نکته که منابع بانک‌ها بین یکسری افراد و اشخاص در مؤسسات و شرکت‌ها حبس شده، افزود: منابع بانک‌ها سقفی دارد اما متاسفانه به همین دلیل حبس منابع بانکی نیازهای جدیدی که برای بنگاه‌ها به وجود می‌آید شرکت‌ها نمی‌توانند از منابع جدید بانک‌ها استفاده کنند، بنگاه‌ها نمی‌تواند تولید خود را افزایش دهند و محصول بیشتری را وارد جامعه کنند و نتیجه آن می‌شود چون کالا در جامعه کمتر است  افزایش تورم را در پی خواهد داشت. 

مستخدمین حسینی تصریح کرد: به همین دلیل است که می‌گویند بانک‌ها حکم خون در رگ‌های اقتصاد ملی را ایفا می‌کنند و اگر این شریان‌ها خشک شود، مشکلات عدیده‌ای ایجاد خواهد شد.  
 
اما اگر در گردش باشد می‌تواند برای اقتصاد ملی، استقلال و... مؤثر باشد و اینها همه‌ی علامت‌های مثبتی است که برای اقتصادی پویا و سالم مورد نیاز است.

انتهای پیام/
برچسب ها: بانک ، مرکزی ، معوقات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار