علی قرهداغی، روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، گفت: مفهوم اصلی سریالهای ترک، جذابیت و کشش آنها در ترویج زندگیهای مثلثی و موازی است.
قرهداغی اضافه کرد: میتوان روابط فرازناشویی را در قالب سریالهای جذاب به تصویر کشاند و باعث ارزشزدایی در خانوادهها شد.
وی با اشاره به این که سابق بر این، زندگیهای مثلثی فقط با طلاق یکی از زوجین انجام میگرفت، افزود: در حال حاضر با رواج گرفتن این سریالها در میان خانوادههای ایرانی این امکان را به مخاطب خود میدهد که غیر از همسر، عشق و رابطهی عاطفی را میتوان در فرد سوم جستجو کرد.
قرهداغی عنوان کرد: این سریالها که مخاطب آنها عامه مردم هستند، خیلی ملایم وارد ناخودآگاه جمعی خانوادهها شده و هدف آنها شکستن ملایم یک هنجار و به خصوص جذاب نسل جوان کشور است.
وی با تاکید بر این که سریالهای ترک خیلی آرام و زیرپوستی حرکت میکنند و سرعت هنجارشکنی آنها بالا نیست، اظهار داشت: این سریالها برای نفوذ در کشورهای مسلمان و به خصوص خانوادههای ایرانی و همچنین برای این که مخاطب واکنش سریع و تند نشان ندهد و عقبنشینی نکند، از المانهای مذهبی مانند روسری، مکانهای مذهبی استفاده میکنند که مخاطب در موقعیت سریال و پیگیری آن بماند و با سریال همزادپنداری کند.
وی اظهار داشت: یکی از راهکارهای اساسی و بسیار مؤثر برای مقابله با این سریالها رسانه است که صداوسیما با تولید سریالهای زنجیرهای و پرمحتوا و بازیگرهای محبوب بتواند مخاطب زیادی را جذب خود کند.
وی خاطرنشان کرد: اقدام برای ساختن سریالهای زنجیرهی؟ و همچنین تولید برنامههایی با هدف آسیبشناسی و تحلیل محتوای این سریالها توسط متخصصین در برنامههای زنده تلویزیونی نیز میتواند بسیار مؤثر واقع شود.
انتهای پیام/