ذوالفقاری گفت: طبق آخرین آمارها حدود یک میلیون و 500 هزار نفر از مردم کشور برای شرکت در مراسم اربعین حسینی به عراق سفر کرده‌اند و تاکنون 256 هزار نفر هم از عتبات عالیات بازگشته‌اند.

به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران، «حسین ذوالفقاری» معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور صبح امروز شنبه(22آذرماه) در نشست خبری خود با اشاره به افزایش بی‌سابقه تعداد زائرین اربعین حسینی گفت: به منظور سازماندهی و هماهنگی جهت خدمات‌رسانی مطلوب به زائرین اربعین حسینی یک ستاد عالی در سطح کلان کشور تشکیل شده است.
 
وی ادامه داد: مسئولیت امور زائرین عتبات عالیات به طور طبیعی بر عهده سازمان حج و زیارت بود اما پس از لغو روادید توسط دولت عراق، ما با موج گسترده زائرین اربعین مواجه شدیم و نهایتاً مقرر شد همه دستگاه‌ها برای کمک به سازمان حج و زیارت وارد عمل شوند.
 
ذوالفقاری با اشاره به این که در طول دو هفته گذشته 20 دستگاه مسئولیت امور زائرین عتبات را بر عهده گرفته‌اند، اظهار داشت: در زمینه خدمات‌دهی به زائرین اربعین سه دستگاه مسئولین محوری دارند.
 
وی ادامه داد: سازمان حج و زیارت مسئولیت هماهنگی در داخل کشور عراق و همچنین اسکان و خدمات‌دهی به زائرین در نقاط مرزی را بر عهده دارد که تا این لحظه در این زمینه مشکلی ایجاد نشده است.
 
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با اشاره به نقش وزارت راه و شهرداری‌های سراسر کشور برای تسهیل حمل و نقل زائرین حسینی بیان داشت: وزارت راه مسئولیت حمل و نقل زائرین عتبات را بر عهده دارد و همچنین شهرداری‌های سراسر کشور را وسائط نقلیه خود را برای تسریع و تسهیل در تردد زائرین در اختیار پایانه‌های سراسری قرار داده‌اند.
 
ذوالفقاری در ادامه گریزی هم به نقش نیروی انتظامی در تأمین نقش زائرین زد و اظهار داشت: نیروی انتظامی مسئولیت نظم و امنیت ترافیک را در نقاط مرزی مشترک با کشور عراق بر عهده دارد و در این مورد سپاه و بسیج هم همکاری لازم را با نیروی انتظامی انجام داده‌اند.
 
وی در ادامه با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته شده برای درمان و رسیدگی به امور بهداشتی زائرین از سوی وزارت بهداشت گفت: در مدت اخیر روزانه حدود 2 هزار مراجع به شش مرکز درمانی و دو بیمارستان صحرایی که در خاک عراق از سوی وزارت بهداشت ایجاد شده است، صورت گرفته است.
 
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور با اشاره به آخرین آمار زائران ایرانی مراسم اربعین بیان داشت: طبق آخرین آمارها حدود یک میلیون و 500 هزار نفر از مردم کشورمان برای شرکت در مراسم اربعین به عراق سفر کرده‌اند.
 
وی ادامه داد: تاکنون 256 هزار نفر از عتبات عالیات بازگشته‌اند و روند بازگشت زائرین ایرانی از دیروز شدت گرفته است.
 
ذوالفقاری در ادامه با اشاره به در نظر گرفتن حدود 2 هزار اتوبوس برای تسهیل و تسریع در حمل و نقل زائرین مراسم اربعین اظهار داشت: 375 دستگاه اتوبوس از سوی ایران در داخل خاک عراق به کار گرفته شده‌اند و همچنین سازمان حج و زیارت هم به اجاره 500 دستگاه اتوبوس دیگر مبادرت ورزیده است.
 
وی ادامه داد: 4000 دستگاه اتوبوس بین شهری توسط سامانه حمل و نقل پایانه‌های سراسر کشور و همچنین اتوبوس‌های نیروهای نظامی در مناطق مرزی مشترک با عراق مستقر شده‌اند تا به حمل و نقل زائرین کمک کنند.
 
ذوالفقاری با بیان این که از ابتدای اعزام زائرین 500 هزار جلد گذرنامه از سوی نیروی انتظامی تولید شده است، اظهار داشت: حضور 100 هزار نفر از دستگاه‌های مختلف کشور مشغول خدمات‌دهی به زائرین هستند.
 
وی تأمین سوخت خودروها را یکی از نگرانی‌ها برای سازماندهی حمل و نقل زائرین اربعین دانست و بیان داشت: وزارت نفت در زمینه تأمین سوخت خودروها کمک ویژه‌ای را انجام داده است و همچنین تعدادی خودروی حامل سوخت هم در جاده‌های مواصلاتی ایلام و خوزستان مستقر شده‌اند.
 
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با اشاره به فعالیت 121 موکب در مرزهای کشور برای خدمات‌دهی به زائرین اربعین بیان داشت: در داخل خاک عراق حدود 130 هزار چادر اسکان موقت در نظر گرفته شده است و حدود 30 موکب هم در داخل عراق مشغول خدمات‌دهی و تغذیه زائرین هستند.
 
وی با اشاره به احتمال ازدحام زائرین در بازگشت از عتبات تصریح کرد: 95 هزار نفر استعداد اسکان موقت در مرزهای خوزستان و ایلام تدارک دیده شده است تا در صورت ازدحام جمعیت در بازگشت از عتبات عالیات، مشکلی نشود.

والفقاری با اشاره به اقدامات سازمان حج و زیارت در زمینه استقرار زائرین در کربلا بیان داشت: سازمان حج و زیارت تلاش دارد تا دو خدمات‌رسانی خود را در عراق افزایش داده تا میزان ماندگاری زائرین عراق افزایش داشته باشد.
 
ذوالفقاری در ادامه در خصوص سایر خدمات‌رسانی به زائران گفت‌: تمام زائرین تحت بیمه خدمات درمانی رایگان هستند.
 
وی با اشاره به افزایش گیت‌های کنترلی در مرزها بیان داشت: گیت‌های کنترلی در مرزها تقریباً سه برابر افزایش پیدا کرده که این امر می‌تواند کنترل بر مرزها را تقویت کند.
 
ذوالفقاری با اشاره به مشکلات مفقودین کربلا اظهار داشت: افراد فاقد گذرنامه و همچنین افرادی که مفقود شدند نباید نگرانی داشته باشند، چرا که پیش بینی شده این افراد به مرزها انتقال داده شده و مشکل آن‌ها حل شود.
 
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در ادامه به چند نکته دیگر در زمینه خدمت‌رسانی اشاره کرد و گفت: تعدادی دستگاه خودپرداز در مرزها نصب شده که زائرین می‌توانند از این دستگاه‌ها استفاده کنند.
 
وی در ادامه در خصوص کاهش حجم ترافیک ورود و خروج در مرزها اظهار داشت: از مردم تقاضا می‌کنیم به هیچ وجه با وسایل شخصی خود به سمت مرزها حرکت نکنند، تا ما برای برگشت زائرین به شهرهایشان با مشکل مواجه نشویم.
 
ذوالفقاری با بیان این که تقریباً تمام دستگاه‌ها چه در مرکز و چه در استان‌ها در حمایت از زائرین اقدامات قابل توجهی داشته‌اند، گفت: نسبت به برگشت زائرین به شهرهایشان هیچ گونه مشکلی نداریم و می‌توانیم هر گونه خدمات را در اختیار آن‌ها قرار دهیم.
 
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر شایعات پرتاب 9 خمپاره به غرب کربلا، تصریح کرد: تا به حال گزارشی از اصابت یک خمپاره به یکی از روستاهای حاشیه شنیده شده که فعلاً‌ هویت فرد کشته شده در این سانحه مشخص نیست و هیچ اطلاعاتی مبنی بر این که این زائر ایرانی بوده، وجود ندارد.
 
ذوالفقاری در ادامه در خصوص تهدیدات داعش تصریح کرد: وزارت کشور عراق مسئول تأمین امنیت زائرین است که پلیس این کشور در این زمینه اقدامات قابل توجهی انجام داده است.
 
وی افزود: تا این لحظه هیچ گونه تهدیدی علیه زائرین مشاهده نشده است.
 
ذوالفقاری در  پایان در خصوص سایر اقدامات امنیتی کشور عراق برای زائرین گفت: کشور عراق در زمینه امنیت زائرین چندین لایه امنیتی را از فواصل ورود به کربلا تا کربلا را پیش بینی کرده است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار